Čuden virus Omikron
Omikron je kar v redu v primerjavi z drugimi sevi. Je še najbolj “prijazen” do gostitelja. Prilagodil se je in omilil, noče umreti. Hoče preživeti. Ponižal se je na raven navadnega prehlada, samo zato, da bi lahko preživel med nami.
Mogoče bi človeštvo lahko z Omikronom sklenilo pakt: mi ga bomo prenašali in imeli med sabo, on pa naj ostane nevaren le kot blagi prehlad, naj se ne spremeni v nič hujšega. Tako bi bilo možno živeti skupaj.
Para Bellum, 11.01.2022 ob 22:08
Omikron je kar v redu v primerjavi z drugimi sevi. Je še najbolj “prijazen” do gostitelja. Prilagodil se je in omilil, noče umreti. Hoče preživeti. Ponižal se je na raven navadnega prehlada, samo zato, da bi lahko preživel med nami.
Mogoče bi človeštvo lahko z Omikronom sklenilo pakt: mi ga bomo prenašali in imeli med sabo, on pa naj ostane nevaren le kot blagi prehlad, naj se ne spremeni v nič hujšega. Tako bi bilo možno živeti skupaj.
Tako nedolžen le ni, če bo primerljiv z gripo bomo lahko veseli.
Prebolela covid nov/dec 20.
Bila 3krat cepljena.
Počurje pa že 1 teden zelo slabo, hitri testi negativni vsak dan.
Danes zjutraj hud glabobol.
Zvečer kašelj, mokro izkašljujem, vročina. Danes hitri testi negativni.
Sem pa bila v stiku, a nisem v karanteni, ker sem cepljena.
Jutri bom poklicala zdravnika. Me je pa zelo strah, ker sem prvo okužbo zelo slabo prenašala.
Bila tudi v bolnici, imela covid pljučnico, potem še hudo vnetje ledvic.
Vonja še zdaj nimam povsem nazaj. Mogoče 70 %, raje manj, kot več.
Zdaj me je res strah poteka.
Imam 42 let.
Po cepljenju nekaj težav ( modrice po az,…) a me je bilo bolj strah okužbe, kot cepljenja.
Avtor, hitri testi so manj občutljivi kot PCR testi. Tako da tvoj primer ni osamljen. Zgodi se takrat, ko je v brisu premajhna količina virusov, da bi jih hitri test zaznal, medtem ko je PCR bolj občutljiv in jih zazna. To je nekako tako, kot da bi najprej gledal s prostim očesom, potem pa isto stvar še z lupo. S povečevalnim steklom vidiš več stvari, tudi tiste, ki jih s prostim očesom ne opaziš.
Me je strah, 12.01.2022 ob 00:06
Prebolela covid nov/dec 20.
Bila 3krat cepljena.
Počurje pa že 1 teden zelo slabo, hitri testi negativni vsak dan.
Danes zjutraj hud glabobol.
Zvečer kašelj, mokro izkašljujem, vročina. Danes hitri testi negativni.
Sem pa bila v stiku, a nisem v karanteni, ker sem cepljena.
Jutri bom poklicala zdravnika. Me je pa zelo strah, ker sem prvo okužbo zelo slabo prenašala.
Bila tudi v bolnici, imela covid pljučnico, potem še hudo vnetje ledvic.
Vonja še zdaj nimam povsem nazaj. Mogoče 70 %, raje manj, kot več.
Zdaj me je res strah poteka.
Imam 42 let.
Po cepljenju nekaj težav ( modrice po az,…) a me je bilo bolj strah okužbe, kot cepljenja.
Vso srečo!
Hahaha, 12.01.2022 ob 01:57
Avtor nisi smešen.
Najprej si zamenjaj vzdevek, potem pa pri svoji debilni pamet pojasni, kje se avtor norčuje? Samo sprašuje kakšen je to virus, ki ga hitri test dvakrat ne zazna in potem k sreči naredi PCR, ker ni popolnoma prepričan o stanju!
Forum je zaprt za komentiranje.