Čuden partner
A se ta tvoja vprašanja, podvprašanja nanšajo vedno na situacijo, ki ga bremeni? Sama na primer, nisem marala na dolgo in široko razlagati, če je šlo za bolečino. In sem povedala enkrat. Ne desetkrat. In tudi nisem marala, da je kdo preveč vrtal v rano.
Če pa neka situacija vpliva na vajin odnos, mu to povej ali pa napiši navsezadnje. In naj potem premisli, ali bo poskušal sam kaj urediti v smer, da to ne bo vplivalo na vaju.
Mogoče pa tebe bolj bremeni njegova situacija kot njega samega? Človeku ne moreš pomagati, če ne išče pomoči.
Če nečesa ne moreš spremeniti, vzameš takšno kot je ali pa narediš spremembo sam do mere, ki bo tebi ustrezala.
Kot si še naprej pisala, sem dobila občutek, da ta tvoja pričakovanja po njegovi spremembi puščajo nek pritisk. Da bi mi na primer nekdo konstantno govoril, da nič ne govorim in da je to moteče za koga, bi verjetno dobila blokado, ker bi nekaj morala početi. Verjetno ta njegova nekomunikativnost ni od danes. In je že skoz takšen.
Ko sem še ostalo prebrala, imam res občutek, da je ta situacija bolj obremenilna zate kot zanj.
Situacije ne moreš rešiti ti. Da bi jo želeli rešiti oni, bi morali vsi sodelovati, ne samo eden. Včasih enostavno ne rešuješ stvari, ki se jih ne da rešiti ali kjer jih ljudje niso pripravljeni reševati. Zato morda začnita energijo vlagati v stvari, ki so vama pomebne in dobre za vaju. Kot da tičita namenoma v neki situaciji, ki kot takšna veliko vpliva tudi na vajin odnos.
Forum je zaprt za komentiranje.