Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Csd nakup oblačil

Csd nakup oblačil

Obstaja izredna denarna pomoč, kaj navedejo prejemniki socialne za nakup oblačil zase, ne za otroke. Enim odobrijo enim ne. Nakup za 200evrov. Ali navedejo da so se jim oblačila strgala ali izgubila, ukradena, zanima me kaj navedejo, da enim odobrijo drugim zavrnejo. Kaj napišejo pod utemeljitev.

Pri nas ne odobrijo, ker je karitas in rdeč križ.

Ne odobrijo, ker je obleka všteta v znesek socialne podpore.  Razen za otroka.

Vprasaj na svojem CSD.

Odobrijo samo za otroke. Pa pazi , da nimaš nič prihrankov na računu. Drugače pozabi na izredno pomoč.

Za oblačila in obutev ne odobrijo. Daj not za nekaj drugega pa potem pokoristi za kaj hočeš. Sam racune sparaj.

Toaletnega papirja pa tudi ne rabis, ker si musliman.

A se cunje bi radi senkane ?   Eni ste pa res totalno zavozili v lajfu.  Kaj pa , ce bi sli v sluzbo ??

Odgovor na objavo uporabnika
Mimosa, 02.09.2021 ob 14:09

A se cunje bi radi senkane ?   Eni ste pa res totalno zavozili v lajfu.  Kaj pa , ce bi sli v sluzbo ??

Ne sodi, da ti ne bo sojeno. Odstopi svojo sluzbo nekomu, ko si tko napuhnjena.

Me zanima kako bi ti zivela s 400 euri in placala racune, za hrano in benz. Aja tebi bi ko bi vse poplacala in nakupla hrano, benz ostalo 350 za obleke. A wau. ?

Ne mores da verjames.?

Šnelca_783, 02.09.2021 ob 17:06

Ne sodi, da ti ne bo sojeno. Odstopi svojo sluzbo nekomu, ko si tko napuhnjena.

Me zanima kako bi ti zivela s 400 euri in placala racune, za hrano in benz. Aja tebi bi ko bi vse poplacala in nakupla hrano, benz ostalo 350 za obleke. A wau. ?

Ne mores da verjames.?

Meni je tole jasno, ni mi pa jasno ko ena zgoraj pravi da skrij prihranke? Kakšne prihranke?! Zakaj prosiš za pomoč, če imaš? Pa ne mi zdaj…to mi pripada, šparam za otroka, blabla..

Oblek se ogromno podarja na raznih portalih. Dobiš tudi na RK, Karitas….vem ker sem prostovoljka in je veliko oblačil za odrasle. Tudi čevlji. Če pa pokriva izredna pomoč tudi to pa ne vem, povprašaj na svojem CSD.

odobrijo,odobrijo. Vedno.  Napisati je treba da potrebuješ za točno za kaj. Za zimsko bundo,jesenske čevlje in obleke. In ko boš dobila,shrani račune ko boš stvari kupovala,da jih priložiš kot dokaz. Jaz sem vedno tako napisala in vedno dobila odobrjeno in si šla kupit in priložila račune. mogoče ni odveč,da upam da to veš da kupovanje nekih čevljev od S.Oliverja za 100 eur ne pride v poštev..

Sem nekaj brskala in včasih kake sodbe sodišča zraven vrže. Pa grem včasih prebrat kej.

Zadeva se je zašla na sodišču, ker je  prejemink ISP v znesku 200 € za nakup tople obleke in obutve, priložil je pa račune za ene čevlje, higienske pripomočke, hrano, ter nočitev v samskem domu ?, skupaj za 172 €. Nato je zaprosil spet za ISP za 500 €, pa je bil zavrnjen, ker prvotno ni porabil za dejanski namen (obleka, obutev) , temveč tudi za tisto, za kar mu ni bila dodeljena pomoč. V slednjih primerih lahko zaprosi šele po 14 mesecih, ta je pa zaprosil v vmesnem obdobju. Zaradi vsega tega je bil zavrnjen.

Avtorica, kot razumem, moraš podrobno oz. izrecno napisati, potrebujem  npr. kit zgoraj, za topla oblačila in obutev, za hrano, ker ti npr po poplačilu osnovnih življenjskih stroškov ne ostane za preživljanje. Ter da imaš npr obutev ter oblačila, ki ne služijo več namenu. Ali jaj takega. Ti veš kako imaš glede slednjega.

Moraš pa potem res kupiti samo oblačila in obutev, ne pa za hrano, položnice ali kaj tretjega. Torej, račune, ki jih predložiš v mesecu dni, morajo biti samo od cunj in čevljev.

Eh Konekt, 02.09.2021 ob 17:09

Meni je tole jasno, ni mi pa jasno ko ena zgoraj pravi da skrij prihranke? Kakšne prihranke?! Zakaj prosiš za pomoč, če imaš? Pa ne mi zdaj…to mi pripada, šparam za otroka, blabla..

Ce sem razumela se gre za samsko osebo, ker je izkljucila otroke.

Imam tudi en primer “pod nadzorom”. V sosednjem bloku zivi en moski okoli 30 let, socialni primer. Suh, podhranjen. Ves dan gre okrog z nahrbtnikom( se iz oš), v nahrbtniku voda in jabolko. V enih in istih oblacilih. Superge prehojene in razcapane. Njemu ne odobrijo, pa se mu vidi da je res bogi.

Potem imas pa pod blokom hiso, kjer zivi ena iz tamo dole. In ta se parkira na teraso, pa ves dan špreha po njihovo od 7h do 24h. Ona zivi s fantom pri 55ih.? Ko gre ona na csd, za izredno zase. Pazi zdaj! Lepo denar pobere ki ga dobi od csdja baje tam 350 do 400, pac kolikor jih priznajo za izredno, za nakup oblacil in obutve. In “baba od dole”, jo vidim!!! narabuta racune ob smeteh/ v smeteh in fehta po trgovinah( kik, nkd, deichman, c&a…). In na csd prinese racune vseh sort od moskih oblacil, do otroskih. Vem ker mi trgovke povejo, se poznamo toliko let in vedno poklepetamo, mi zaupajo.?

In potem jo slisis na mobi “ej ja nabrala racune, sutra odlazim kod socialne…”

Grem jaz enkrat tako za njo na csd, se postavim poleg…in se naredim neizkusena, in v strahu katere racune csd sprejme…in ona mi pokaze “vidi vidi to doneses”. Na hitro pogledam in res vidim racun za dojenckova oblacila in obutev, mosko tudi. In ona se naredi prijazna, da me kao spusti pred njo, ker je vedela da mora se tam ” obrnit okrog prsta” soc.delavko. In ji recem, ne ne gospa vi ste na vrsti( jaz itak nisem nic tam iskala, sem sla samo preverit al bo res oddala vse kar ji v smeteh pride po roke)

Sem sla ven za vogal pocakat…da ta opravi in potem sem potrkala tej soc.delavki in ji rekla “nic nimam proti bih ljudem”, ma delate nepravicnost. Njej ki je pobrala izredno, da bo sla za praznike dol in bo nakupovala prasetine in svinjetine, ter neumnosti s tem denarjem, doma ima fanta pri 60 ?, ki vozi bmw, je gradbinc…denarja kolikor hoces… in tu vam dostavlja racune za dojenckove bodije. A ona ki ima 120kg navlece gor bodi za nekaj mesecnega dojencka?? ??

A fantu z nase ulice ki mu gledajo kosti ven, odbijate izredno za oblacila, pomoc obcine za lidlov bon( al katero trgovino ze??). Lahko vas je sram.

Ce ne bi bilo mene, da mu dam kako hrano bi ze crknil, ko imajo bih prednost. On se ne zna zborit, ta đebela pa ja.

Naredila se je nevedno in ust ni odprla. Potem sem sla proc, ker sem videla da ima umazano duso in da je zgresila poklic!!!

Šnelca_783, 03.09.2021 ob 08:24

Ce sem razumela se gre za samsko osebo, ker je izkljucila otroke.

Imam tudi en primer “pod nadzorom”. V sosednjem bloku zivi en moski okoli 30 let, socialni primer. Suh, podhranjen. Ves dan gre okrog z nahrbtnikom( se iz oš), v nahrbtniku voda in jabolko. V enih in istih oblacilih. Superge prehojene in razcapane. Njemu ne odobrijo, pa se mu vidi da je res bogi.

Potem imas pa pod blokom hiso, kjer zivi ena iz tamo dole. In ta se parkira na teraso, pa ves dan špreha po njihovo od 7h do 24h. Ona zivi s fantom pri 55ih.? Ko gre ona na csd, za izredno zase. Pazi zdaj! Lepo denar pobere ki ga dobi od csdja baje tam 350 do 400, pac kolikor jih priznajo za izredno, za nakup oblacil in obutve. In “baba od dole”, jo vidim!!! narabuta racune ob smeteh/ v smeteh in fehta po trgovinah( kik, nkd, deichman, c&a…). In na csd prinese racune vseh sort od moskih oblacil, do otroskih. Vem ker mi trgovke povejo, se poznamo toliko let in vedno poklepetamo, mi zaupajo.?

In potem jo slisis na mobi “ej ja nabrala racune, sutra odlazim kod socialne…”

Grem jaz enkrat tako za njo na csd, se postavim poleg…in se naredim neizkusena, in v strahu katere racune csd sprejme…in ona mi pokaze “vidi vidi to doneses”. Na hitro pogledam in res vidim racun za dojenckova oblacila in obutev, mosko tudi. In ona se naredi prijazna, da me kao spusti pred njo, ker je vedela da mora se tam ” obrnit okrog prsta” soc.delavko. In ji recem, ne ne gospa vi ste na vrsti( jaz itak nisem nic tam iskala, sem sla samo preverit al bo res oddala vse kar ji v smeteh pride po roke)

Sem sla ven za vogal pocakat…da ta opravi in potem sem potrkala tej soc.delavki in ji rekla “nic nimam proti bih ljudem”, ma delate nepravicnost. Njej ki je pobrala izredno, da bo sla za praznike dol in bo nakupovala prasetine in svinjetine, ter neumnosti s tem denarjem, doma ima fanta pri 60 ?, ki vozi bmw, je gradbinc…denarja kolikor hoces… in tu vam dostavlja racune za dojenckove bodije. A ona ki ima 120kg navlece gor bodi za nekaj mesecnega dojencka?? ??

A fantu z nase ulice ki mu gledajo kosti ven, odbijate izredno za oblacila, pomoc obcine za lidlov bon( al katero trgovino ze??). Lahko vas je sram.

Ce ne bi bilo mene, da mu dam kako hrano bi ze crknil, ko imajo bih prednost. On se ne zna zborit, ta đebela pa ja.

Naredila se je nevedno in ust ni odprla. Potem sem sla proc, ker sem videla da ima umazano duso in da je zgresila poklic!!!

Seveda je najbolj pomemben del da je ona “od dole” un shiran pa slovenec 🙂

Mogoče ga naslednjič ko ga nahraniš vprašaš kaj točno zdravega 30 letnika ovira da si najde neko delo. Vsaj priložostno če ni rednega.

ja ok no, 03.09.2021 ob 09:38

Seveda je najbolj pomemben del da je ona “od dole” un shiran pa slovenec 🙂

Mogoče ga naslednjič ko ga nahraniš vprašaš kaj točno zdravega 30 letnika ovira da si najde neko delo. Vsaj priložostno če ni rednega.

Njegova zgodba je zalostna, podrobnosti ne vem.

Vem pa to da je imel pri 20 dobro sluzbo, potem je pustil in skrbel za obolela starsa. Vse noci je prebedel ob njiju, ju hranil, oblacil, umival…cistil. Najprej je mama umrla, potem oce. On je vmes zbolel, se mu na obrazu vidi. Vidi se ga da ima tezave z zelodcem, non stop ima krce. Zdravniki ga ne povohajo…

Podrobnosti ne vem, ker je bolj tih in otozen, tezko koga spusti k sebi.

Dobro da hodi ven in nekako poskrbi za kondicijo in verjetno mu je hoja antistres terapija.

Doma ima vse cisto, pospravljeno huje kot kaka zenska.

Dodala bi glede te zenske raje, ker prej nisem utegnila napisat:

Ta zenska mi je dvignila pokrovko ko sem zvedela da tu nagerba zastonj stvari ( ljudje ji nasedejo da je revez)in natovori poln avto ter pelje dol prodat na trznico. No, to mi je dvignilo pokrov da pobere in obere ves Karitas od hrane, daje jim poloznice za placat. Kar dobi zastonj od Karitasa spet natvori avto in gre dol PRODAT. To sem obvestila karitas, niso reagirali. Potem sem jih se 1x obvestila z dokazi, ko mi je nekdo pomagal to dol slikat. Od takrat ima prepoved na Karitas. In da slucajno zve da sem jaz, ta me spešta, da od mene ostane vtis na plocniku.??

Drugo…ob bloku blizu se je prodajala ena hisa. 110 kv za 225 000. Sem jo hotela kupit, okrog ima dvorisce, sadno drevje, garazni nadstresek…zelenico. Samo nisem se imela toliko denarja pri roki, je ona kupila oz njen fant gradbinc. In zdaj en mesec sirijo hiso in bodo naredili par stanovanj za oddajo. Tako da bo vsak mesec imela 2500 v zep na crno. In gradbinc ima ekipo svojih ki mu zastonj delajo, nagerbal zastonj material.

A na csd bo samska hodila po izredno pomoc in nosila racune iz baby trgovin in smeti, temu sosedu bodo pa rahiticno kosti gledale ven in se bo pod nosom obrisal zaradi take. To me boli v dno duse. Kruto. ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close