csa airlaines
če kdo potuje v prago je povratna karta 170 evrov / kar je 40000 sit / takse maksimalo 10000 sit.če greste do ostarave je še 23000 sit.vse skupaj 63000 sit.plus minus 5 jurjev!
malo me moti da so on line cene http://www.csa.cz 10 % višje.nič mi ni jasno!
jasno mi bo šele julija !
julij 2003, 9 dni Češke
Povratna karta za vlak Maribor-Breclav (avstrijsko/češka meja)+karta za vlake (EuroDomino) Breclav-Brno-Kutna Hora-Praga-Plzen-Česky Krumlov-Česke Budejovice-Znojmo-Breclav+spanje (hostli in privat)+preseravanje s žretjem in pitjem (Plzensky Prazdroj/Budvar/Staropramen/Starobrno; knedliki/kachna smažene/zeli/hovezi gulaš…)+razni nepotrebni spominki (male litografije na Karlovem mostu)+vstopnine (pivovarski muzej v Plznu, muzej igrač v Pragi, lutkovna igrica v Pragi,…) = malo manj kot tvojih 63 jurjev…
zato da bom prišel spočit v jesenik , recepturju rekel: ahoj , in še isti dan šel na večerjo.štartal bom isti dan ob 8 ! približno ob 9 bom pa že v jeseniku pri večerji!
15 cjazenja do prage.in še 5 ur do jesenika.nisem miga mi mona.tako in tako bom karto kupil na obroke.
14.35 brnik ob 16 praga.ob 18.30 ostrava.na letalu za prago malca.na letalu za ostravo časopisi.
rynair?
ponovno jesenik:
slovenci poznamo češko kot praga , konipite , češke budževice , karlov most in hradčany.o moravski nima nihče nič pojma , zato go kratka predtvaitev takoj ko mi jana smerdlova in lazne jesenik pošlje prospekte na
http://users.volja.net/magicni
ponovno:
jesenik je največji kraj / občina / pod katero spadajo terme jesenik , črnohorsko sedlo , praded, peters ston in ramzova.jeseniške terme so hidrokarbonatne brez žvepla.eno najpomembnejših in najdražjih čeških term / dražje so samo marianske lazne , karlovy vary in teplice brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , najmanj 10 jurjev /
začetna cena za enoposteljno sobo je 20 evrov , maksimalna 50 evrov.z polnim penzionom in bazeni.
sedaj pa najbolj bistveno:
od ljubljane do jesenika je 700 kilometrov.in sedaj dragi vito mi razloži kako boš z katrco ki zmore največ 100 kilometrov na uro za kosilo v jeseniku.če se štarta ob 8.spedy gonzales , gas do daske , z množico prometnih prekrškov in za najmaj 50 evrov cestinin se bo spedy gonzales v jeseniku ob 5 popoldne.po 10 urah tiščanaj gasa do konca.v ta čas sem vštel tankanja in meje.in vstavljanje zaradi prehitre vožnje.
suma sumarum z bakšišem najmanj 100 evrov , 2 tanka bencina / 70 litrov po 200 sit je 14000 /
ste za 150 evrov v jeseniku / ena smer /
sedaj pa najlepše:
povpratna karta do do ostrave in nazaj z vsemi taksami je 65000 sit , malica in časopisi vključeni , kar je 300 evrov.
kako v jesenik pa se odločite sami.moram pa reči d animate pojma kje točno je.
ni v bližini prage, v katero lahko spedy gonzales pridemo v 5 urah iz ljubljane.in tankom bencina / ena smer /
z tem debata o jeseniku zaključena.čez dobber mesec ali dva na gorjem web naslovu
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:-)))))))))))))))))))))))))))))))) :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Lord, tole je pa že skoraj tvoja izjava leta. Zdaj dokončno verjamem, da si odličen humorist.
Ko bi vsaj delovalo. Jaz imam v predalu hranilno knjižico, pa kar nič ……
predvsem sem se naučil nečesa:
če na dopust ne hitiš, če planiraš vaj pol leta prej , če veliko ur previsiš na internetu , odkriješ marsikaj kar ni v izložbah turističnih agencij.za jesenik sem se odločil, za csa airlines tudi , a meje resnično zvilo ko sem videl koliko stane penzion v karlovi studenki , termah 20 kilometrov od jesenika.
250 kron z sobo / dvopostelna / in tremi obroki hrane.upoštevanje povprečnega dodatka 30 % je cena tam nekje 350 kron.10 evrov.
kaj na to porečejo slovenski , avstrijski in hrvaški hotelirji?
dokaz več da se velja izogniti velikim mestom.pa tudi v pragi ni pretirano.tovrstne ponudbe so od 20 evrov dalje – če pa hočete v pragi twc sobo , in se niste prej oglasili v iliriki , bo 50 evrov za penzion v pragi verjetno premalo.največ kar lahko zapravite penzionsko v jeseniku je 50 evrov / hotel preissnitz , single room , btwc , penzion , bazen /
pri nas za 50 evrov komaj dobite topolšco:
– penzion 8900 sit
– doplačilo 1500 sit za single room
– 400 sit balkon
= 10800 sit dan , 50 evrov = 11750
če ne zahtevate starega dela hotela vas avtomatsko dajo v novi / če je prosto /
doplačilo 600 sit
vse na dan !
zakaj bi se razburjali, zlasti na internetu.delitve na te in one je bilo na slovenskem dovolj, ne in da – ji, dajte no!na tem forumu so od ultra popotnikov / vse zastonj / do ultra turistov / vse najdražje /
zakaj pa ne z agencijo če se v tokvinu pozna?
lep primer je istra , recimo hotel sol v umagu.agencija vam da za 6 jurjev polpenzion, res je da zaračuna 2 jurja.lahko vzamete tudi gotovino z sabo in kartice.recimo da vas okradejo , voučer vam še vedno ostane.je vredno iti na doust da pridete isti dan domov?
in ne se razburjat , smo v demokraciji !
Forum je zaprt za komentiranje.