CROSTATA
Hoj,
včeraj sem poskusila speči crostato po receptu Nike33. Okus je bil odličen, izgled pa malo manj. In sicer bilo je precej vodeno oz. nabirala se je prozorna tekočina v delu pekača, kjer peciva ni bilo več. Pa ne vem, kje sem naredila napako. Sem premalo časa pustila peči ali je morda ta voda nastala zaradi mešanja marmelade z vodo?
Pa še to, v postih sem prebrala, da testa pride za en zelo velik pekač, meni pa ga je komaj prišlo za pekač srednje velikosti. Na kako tanko je potrebno to listnato testo zvaljati? Prvič sem delala nekaj iz listnatega testa, tako da nimam čisto nobenih izkušenj. Se mi je pa testo pri valjanju že začelo trgati (priznam pa, da sem ga valjala s kozarcem, ker nisem in nisem našla valjarja :-)). Pripomba na pecivo je tudi bila, da je testo še surovo (ampak pecivo je bilo vseeno zmazano en dva tri!) – je bilo mogoče še vseeno predebelo?
Helena
Draga Helena!
Ne vem kaj bi bila prozorna tekočina na dnu pekača – mogoče si pa marmelado razredčila s preveč vode?
Kar se “surovosti” peciva tiče, sama vedno najprej malo popečem listnato testo (tako do polovice) in šele potem dam gor jabolka in mlečno maso. Masa pa mora zakrkniti, kot kakšen puding in takrat je pečeno. V bsitvu je to pecivo kot ena zelo rahla gibanica…
za Nadjo:
To pecivo ni nikoli visoko (ne naraste) in je max. debelo 1 – 2 cm. odvisno pač kakšen pekač uporabljaš (je kot zelo tanka gibanica ali pizza).
V tolažbo obema:
V kolikor so najdražji vse zmazali in to takoj, se ne sekirajta preveč…
;))))))))))))))))))))))))))))))))))))
lep pozdravček,
Nika
Sem imela namen že nekaj časa nazaj zahvaliti se za recept za crostato: Niki in Babi. Eni za nadev, drugi za ” podplat”. Bilo je tako dobro, da si ga ne upam prav kmalu spet delat. Res, to je stvar, ki se ji ne morem upreti. Pri nadevu je verjetno finta z jabolki: sladka ali kisla, socna ali cvrsta…
Lep pzdrav in hvala vsem za koristne nasvete in prijetno druzbo.
Pozdravček!!
Tudi jaz sem danes naredila crostato in moram napisati, da so bili vsi navdušeni. Dobro,sladko, a le nekaj moti in sicer ne traja dolgo!! Sicer pa je vsega dobrega hitro konec. glede tekočine,Helena, mogoče si imela takšno sorto jabolk, da so bolj sočne in pustijo velik0 tekočine. Tudi pri meni jo je bilo cisto malo in mislim, da so bila kriva jabolka.
LP,Nani
Forum je zaprt za komentiranje.