Črna gora
Z družino nameravamo odpotovati junija v Črno goro v Herceg Novi na počitinice. Zanima me, če kdo pozna hotel Plaža, kaj se splača ogledati v Črni gori in koliko je približno vožnje do tja. Kje ste potovali? Meni je Autorout zrisal, da se mi najbolj splača iti skoz Banja Luko, Jajce, Mostar, Dubrovnik in nato v Herceg Novi.
Hvala v naprej kajti vsaka informacija bo zelo dobrodošla!
voznja jes dolga !! varianta je seveda trajekt iz reke do dubrovnika-je pa to verjetno precej draga rec!?
kaj videti? . kotorski zaliv, lovcen,cetinje,budva je zelo zanimiva. malo daljsi izlet /celodnevni/ je do ulcinja-velika plaza. mimogrede pa si lahko pogledate milocer, st. stefan… pa se bi se naslo.
lepo se imejte petra
Lansko leto smo šli po jadranski magistrali.Vozili smo ponoči a ravno takrat ko je bilo 30 stop.C
čez celo noč.Z vsemi počitki skupaj smo imeli povprečje 57 km/uro . Ker smo bili vozniki trije je kar šlo , za enega pa bi bilo malce prehudo .
V hotelu nismo imeli sreče z vodo.Doletela nas je redukcija . Prvi dan voda 2 uri dopoldne in 2 popoldne , drugi dan voda samo 2 ure , tretji in četrti dan pa brez vode . Direktorica hotela nam je rekla da so storili vse , da imamo vodo , saj da je morje zelo blizu .
Drugače pa , ker sm bil tam že leta 1970 in 1971 , brez sprememb
poizkusiti pa ni greh SREČNO
Pepe in Petra, koliko časa pa ste se vozili. To da je dolgo sem se že psihično pripravila, toda zanima me vsaj približen čas vožnje.
Od doma bomo šli zvečer in se bomo vozili ponoči, da bosta otroka lahko spala. Če bi bila večja, bi šli čez dan, da bi še kaj videli, tako pa ne gre, ker sta še ena fizla.
kdaj približno moramo štartati, če želimo biti v Črni gori ob 8h zjutraj, ustavljali bi se pa na cca. 3-4 ure po 10 minut.
Autorout mi je izpisal, da je vožnje cca. 10 -11 ur odvisno od postankov, A bi ta podatek držal?
Cas voznje je priblizno osem ur do deset ur, odvisno ali je kaksna kolona pri plitvicah ali je ni, če so nesreče.. zagreb, karlovac, split, makarska… potem gres mimo dubrovnika, ploče.. in je že kar kmalu meja dolgi breg, kjer boste mogoce cakali tudi tri ure, ali pa boste takoj cez prisli (vsako leto je odvisno od volje carinikov- mi smo predlani tri ure cakali, brez da bi bila kakrsnakoli kolona, lani pa smo lepo tekoce cez prišli..) Seveda, ce pa greste z agencijo in vidijo, da se z kaksnim avtom od agencije npr. Atlas peljete, potem ste takoj čez carino:) NE PRIPOROCAM pa vam voznjo tja ponoči, ker se boste izgubili. Mi hodimo vsako leto na pocitnice v Sutomore (naprej od Sv. Stefana) oz. v občini Bar in dokaj dobro poznamo že cesto tja dol, ampak vseeno si ne bi upali iti ponoči, ker so kraji nekje naravnost grozni, da bi si predstavljal, da se boš tam mimo peljal ponoči. Zelo je zapletena cesta, tako da odsvetujem, resnično :/
Lansko poletje smo z družino potovali v Črno goro, obrali smo podobno pot, porabili smo približno 2 dneva, ker smo prespali v Mostarju pa še nekaj mest vmes smo si ogledali. Če se vam ne mudi, si oglejte Mostar(nočno življenje) pa Beograd… pa baklave ne spustit:)
Črna gora pa na splošno kr v redu, notranjost je super!
Giselle,
Ne verjamem, da je tako enostavno se izgubiti na hrvaški cesti proti morju. Midva sva šla tam dvakrat, obakrat z avtom, enkrat čez Karlobag, Obilič. Zadar, drugič čez Travnik, Danilovgrad in naprej. Nekaj je sicer odvisno od izkušenj, če je tak problem, mora biti špa že tudi nekaj barve las…
Obakrat nočna vožnja, nobenih problemov. Res je, da je lahko malo čakanja na črnogorski meji, ampak tako pač je. Vožnja je trajala 12 ur (cca).
No, za orientacijo. Večkrat sem hodli v Zadar (pol poti do črnogorske meje), rekord, ne priporočam, da ga poskusiš izboljšati, je iz centra Zadra v center Ljubljane v 3 urah. Izven sezone, delovnik, dopoldne. Za divjanje je bil razlog.
lp
bv
Odlicen cas, zagotovo na meji Bojan :)) en moj rekorcic Ajdovscina – Split 5 h 21 min brez postanka – cistka neumnost je pa jadranska prvovrstni vozniški izziv sploh ponoči in brez prometa.
Avtobus v Crno goro gre iz Ljubljane na Zagreb, Plitvice, mimo Splita, Makarske, Dubrovnika v Črno goro. Nazaj iz Budve smo zares pičili na ful in prišli v 13 urah. Je pa dolga. Kar se jadranske magistrale tiče, poleti jo voziš do Dubrovnika 10-12 h. Navsezadnje saj greste na dopust, pejte en dan prej pa se ustavite kje po poti. Zelo verjetno vam bo zmanjkovalo vode v hotelu, lani je bila priblizno dve uri na dan. Je kar dobro biti psihicno pripravljen na take zadeve. Je pa Crna gora zelo zanimivo, če boste z avtom pojdite tja se za kaksen dan vec in se peljite do Durmitorja v Žabljak – imeli boste kaj videti.
lp
oz
Bojan, ravno se ne strinjam s teboj.. če greš čez pokrajno Lika (kjer se nekoč bili srbi.. no zdaj pa ni nikogar, oluja bila:) in to ponoci mislim da je kr kriza voziti, ker je na pol konec sveta tam. Drugje ni problema, brez karte se znajdeš, vse je o.k. označeno,.. Sicer pa, gres po kar komplicirani poti dosti preko bosne… mi gremo vedno preko Neuma in to je to od Bosne, potem se nekaj Hrvaške in Črna gora, pa z trajektom čez Kotor.. Res je, tako pac je, da se vcasih zgodi, da je nekaj čakanja na črnogorski meji, nic hudega, tako in tako se gre na pocitnice ;). Na poti se pa obvezno kje ustavite, Katja, ker je precej zanimivih krajev (zaostrog, stari grad/hr in pa v črni gori sveti stefan, petrovac, sutomore) .. Mi vozimo vse do Bara že štiri leta in mislim, da je kar dovolj izkušenj (in ne ni problem z nekaj barve las:), mislim pa za ljudi, ki gredo prvič tja, da ni ravno dobrodošla nočna vožnja, kar precej čehov vidiš, da se tam okoli izgubijo ;)) No, mi se vozimo 10ur približno do tja in to je to.
Lp, upam, da boste uzivali:)
Če bodo šli zvečer iz Slovenije, bo do takrat ko bojo prišli do “zapletene ceste” že itak dan. Sploh pa če grejo v sezoni bojo verjetno več kot pol poti takointako vozili v koloni in vsaj do Dubrovnika (po mojih izkušnjah) se ne moreš zgubiti. Za ČG pa priznam da ne vem ker z avtom še nisem bila, lp
Peljali se bomo definitivno ponoči, ker sta otroka premajhna za vožnjo čez dan (starejši ima 3 leta). Na Avtorout sem si izpisala vse poti, vsa razpotja – skratka celotnen plan poti. Če so ceste koliko toliko označene mislim, da ne sme biti problem. Glede na to, kar ste pisali, pričakujem cca. 11 ur vožnje, saj gremo v juniju in ne v juliju in še to le do Herceg Novi. Sedaj se moram le še pripraviti kaj vse si bomo ogledali.
Ko bom naredila plan, ga bom posredovala tu in vas prosila za vaše izkušnje.
Vsem skupaj hvala za nasvete. Gisele, tebe pa bi prosila, če se ti ljubi, malo napiši kaj vse ste si ogledali in oceno – ker gremo prvič, si vsega ne bomo mogli ogledati, za najboljše stvari pa si bomo sigurno vzeli čas.
Katja, brez skrbi!
Ceste so normalno označene, dovolj široke, zadnjih 100 km do obale pri Zadru (če greš to traso) so odprli nov del štiripasovnice, tako da ni problema.
Mogoče pa hint. Zavij v Liki desno s ceste in nadaljuj pot ob obronkih Velebita. Zanimiva prokrajina, sicer ozke ceste (tudi makadam), senca, hladno, brez prometa. Teh cest običajno turisti ne uporabljajo, se je pa tam res možno izgubiti. Ampak če se orientiraš, da imaš desno pobočje Velebita, ne moreš zgrešiti. Po tej poti pa moraš enkrat prespat. Resnično srečaš vse žive živali – če imaš ogromno srečo, pa še kaj, celo medveda. Zanimivo in kratkočasno za otroke
lp
bv
v crno goro sem vedno potovala z avionom-tako da o voznji…ne bi dosti vedela. iz lj do splita-preko knina je 7 ur.iz splita do dubrovnika cca 3..potem pa se slabo urico/celo manj/. tako nekako. zaradi otrok je sigurno prijetneje potovati ponoci-cez knin je v tem casu tudi veliko manj prometa. na magistrali boste pa verjetno ze ob dnevu…takrat pa bo ,kar bo!? lp petra
Skoraj obvezno je imeti zraven tablete proti driski.
Se mi zdi, da je najbolj idealna stara drzavna D1 cesta, to je Karlovac-Plitvicka-Knin-Split. Okolica Knina je ze podnevi morbidna, kaj sele ponoci, ampak, se da preziveti. Do Crne gore pa je okoli 11-12 ur zelo normalne voznje(kolona cez Plitivce in do Splita), brez pavz.
Od meje do Budve je okoli dobri dve uri voznje, od Budve do Podgorice je dobra ura, (lokalci potrebujejo 55 minut). Hercegnovi pa je slabo uro od meje.
Forum je zaprt za komentiranje.