Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Črna gora z ladjo

Črna gora z ladjo

Pozdravljeni!

A kdo ve, če obstaja ladijska povezava med Trstom ali Reko in kakšnim pristaniščem v Črni gori??
hvala

Kot je meni znano ne, obstajata Ancona(I)-Bar in Bari(I)-Bar (vsaj nekoč je), mislim, da pa najbliže Črni Gori je pa Dubrovnik (cca 100 km od Kotora), kamor redno vozijo trajekti z Reke, verjetno pa tudi s Trsta.

Pozdrav!

Ker nimam potnega lista, ampak bi zelo rada dopustovala v Črni Gori, me zanima če se da čez nekaj malega ozemlja Bih tudi z osebno izkaznico?

Septembra bodo začeli izdajati nove potne liste in si ne bi dala zdej delat starega da ga bom čez dve leti spet menjala….

Hvala za odgovor!

N

Ja, čez BIH se da z osebno izkaznico (preverjeno pred nekaj dnevi). Pravzaprav je celotna kontrola z BIH zelo ohlapna.
Kar se pa Črne Gore tiče, z osebno se da (baje) prečkati mejo samo v času glavne sezone (spremljaj medije, kdaj je to). Za prvomajske praznike so od mene zahtevali potni list, ko sem jim pred nos pomolil osebno izkaznico.
Poleg tega pripravi za mejo s ČG še 1€ za “razkuževanje” gum proti ptičji gripi… kaj češ, morajo tudi črnogorci kaj zaslužit ker ti gume pošpricajo z žajfnco – mogoče je tut navadna voda.

Lani sem klicala na Veleposlaništvo BIH v Ljubljani glede prehoda z osebno izkaznico. Uslužbenka mi je pojasnila, da obstajajo tri možnosti:
– da niti pogledajo ne
– da te spustijo
– da te zavrnejo
odvisno od tega, kdo opravlja mejno kontrolo. Uradno je zahtevan potni list.

hja… verjetno bo možno res kaj takega. Pa še to: na meji sta dva pasova: levi je za prijavo, drugi za tranzit… obvezno se razvrsti na tranzit skozi državo, in boš imel/a manj težav. Če pa vseeno koga zavrnejo se je pa najbolje vrniti v najbližje letovišče ob meji, se malo posončiti in spiti kavo, ter počakati na novo izmeno…

Za Bih (Neum) je obvezen potni list. V Črno Goro pa se lahko odpraviš z osebno izkaznico, le na meji ti bodo za to dali en kartonček (“propustnica”) izpolniti, katerega moraš pokazati na meji ko se vračaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close