Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style črna ali blond

črna ali blond

Pozdrav. Slišala sem, da blond barva bolj uničuje lase kot črna. Ali je to res? Če pomislim, ko sem sama prej imela črne lase, so bili dosti lepši kot zdaj, ko so blond. Razmišljam, da bi se pobarvala nazaj na črno. Sedaj si barvam samo narastek, pa me zanima, ali si moram prej lase razbarvati ali si lahko kar nanesem črno barvo. kaj mi priporočate?
sicer imam tanke lase, na lasišču mastne in na konicah suhe, pogosto jih tudi likam, ker so naravno skodrani, vendar neenakomerno.
hvala

Pozdravljena,

Pri barvanju na blond najveckrat uporabimo visji procent hidrogena, odvisno od stopnje tvojega naravnega tona las. Pri pramenih pa se uporablja belilo, ki odvzema lasu pigment namesto dodaja. Tako je las malo bolj suh.
Pri barvanju na crno se lahko uporabi preliv brez amoniaka, kar se dodatno neguje lase. Za barvanje na blond ne moremo uporabiti preliva, ker nima dovolj moci svetlenja las.
Za barvanje na temno, ne potrebujemo odvzemati pigmenta oziroma razabelti las! Je pa potrebno barvati previdno, da ne bi prislo do nezeljenega zelenega odtenka, ki je pogost pri barvanju iz crne na blond.
Potrebno je predhodno predpigmentirati lase z oranznim tonom in sele nato barvati s crno.
Prvic ti postopka ne svetujem opraviti sama, pojdi k frizerju, za kasneje pa tudi svetujem uporabo prelivov brez amoniaka in ne permanent barve.

Srecno!

lp Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close