Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika črn / polnozrnat kruh

črn / polnozrnat kruh

zdravo.
Zanima me, kateri črn ali polnozrnat kruh kupujete? Pred nekaj dnevi sem hotela črn kruh, prodajalka mi je pokazala hlebec (ne spomnem se imena), navzven je bil zelo vabljiv, temen, pa ga doma prerežem in o črnem kruhu sploh ni za govorit! Svetel, brez okusa. Ne morem ga peči vsak dan doma, saj imam premalo časa.
Vesela bi bila vaših nasvetov in izkušenj.

Stoletni, sosedov….

Koroški rženi. Je najolj črn, najbolj temen, najbolj zbit… :))

Baronov pa polnozrnati.

<http://kate.moj-album.com/>

Ali pa Dolenjski od Grosupeljskih je tudi bol temen je pa če se ne motim ržen……ampak okusen……pa kot omenjeno Koroški ali pa Alpski ali kako se mu že reče…črna nizka in okusna….

Sosedov ali stoletni sta bolj bela s semeni kot kaj konkretno črnga…………

Menda je važno, da veš (oz. vprašaš), iz katere moke je spečen. Kruh iz “črne” moke menda sploh ni tako temen, kot kupci pričakujemo, zato posamezne znamke dodatno barvajo s karamelom (ali še s čim, kaj veš). Če ni dodatno pobarvan, menda izgleda kot polbel oz. tisto, kar si pod tem predstavljamo. Res pa je, da sama še nisem pekla kruha doma. Vendar če dobro pomislim, ga je včasih doma v svoji peči za celo vas pekel znanec, po poklicu pek, rekel je, da peče iz črne moke, pa kruh ni bil nič “črn”. 100% ni mešetaril ne pri moki ne pri dodatkih.

Zaradi okusa in dolge svežine najraje kupujem ržen kruh naše manjše pekarne, tako da ti to nič ne pomaga. Njihov črni kruh ni prav temen, prej bi rekla, da umazano bel. Po njihovih drugih dobrih izdelkih in majhnosti pekarne sodim, da ne goljufajo.

Od večjih pekarn zadnje čase vzamem Krjavlja, včasih sem Martinov kruh (pa sem že pozabila, zakaj sem nehala). Pravzaprav to o imenih črnega kruha zanima tudi mene, saj enkrat na teden kupujem v Mercatorju, pa se enako nič ne “spoznam” na sorte črnega kruha. Večno pa tudi ne moreš kupovati enega in istega kruha.
LP Mimi

Ravno to, da pri raznih “domačih” kruhih ni deklaracije, iz katere moke je spečen, pa tudi prodajalke tega največkrat ne vedo, sem se odločila, da kupim kruhomat. Zdaj vsaj vem, kaj jem! Morda bi bilo dobro svet za varstvo potrošnikov malo podrezati v tej smeri.

LP, Astra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close