Crestor tablete za povišan holesterol, stranski učinki
Pozdravljeni.
Že nekaj časa imam povišan holestetol in zdravnik mi je predpisal Crestor tablete 10mg. Po enem tednu jemanja so se začeli stranski učinki kot so zelo trdo blato in zaprtost, temn urin, glavobol, tudi zredila sem se, čeprav manj jem ??
Zelo sem presenečena nad temi straskimi učinki.
Zanima me če je že kdo jemal te tablete in imel iste stranske učinke.
Hvala.
Tudi jaz sem imela povišanega in to kar precej- čez 7.
Jemala sem Sorvasto.
Ker imajo prav tako veliko slabih stranskih učinkov, sem prenehala.
V lekarni sem si kupula tablete Holestop.
Mi jih je priporočila ena znanka.
Po 3 mesečnem jemanju sem imela včeraj izmerjen holesterol 4, 6.
Tako, da pomagajo .
Je pa res, da se redno gibam in jem zdravo.
Tako, da tablet, ki so na recept ne bom več jemala.
Pri pregledu sem imela povisan holesterol skupni cez 7 in je rekla moja zdravnica, da ni nobene potrebe po zdravilih za znizevanje holesterola, ker imam trigliceride normalne, sladkor normalen, pritisk normalen, teza normalna, rekreiram se redno in tudi glede prehrane imam raje zelenjavo. Rekla je, da pac moje telo tako deluje in naj se ne sekiram.
Nimam prekomerne teže, celo nasprotno in ja, moj holestrol je bil 8,1 in sem tako pristala v klubu veselih holesteročic. Dobila sem tabletke sorvasto 10 mg, jih jemala en teden, končno prebrala stranske učinke … malo tehatala in sem si rekla, da je bolje, da me pobere od užitka, kot, da tavam po svetu zbegana, z glavoboli, bolečinami v trebuhu … po enem tednu sem nesla tabelete nazaj v lekarno in tam kupila tablete Biostatine, cena 20 €. Jemlješ 2 tableti na dan, po kosilu in po večerji. Jemati jih moraš 3 mesece. Na kontroli po treh mesecih je moj holesterol padel na 5,1 s tem, da nisem prehrane spremenila nič, tudi nisem nenadoma začela se obsedeno ukvarjati s telesno aktivnostjo. Bistatine se kupi v lekarni brez recepta.
Forum je zaprt za komentiranje.