Cres
Cres je eden najlepših otokov, z veliko rzličnega rastlinstva in živalstva. Sladko jezero na sredi, skratka za mene eden najboljših destinacij za dopust.
Najlepši mi je kamp Baldarin, imaš pa veliko različnih plaž, od mivke do kamenčkov in skal. Cene hotelov res ne vem, ker me dopustovanje v hotelih ne zanima.
Cres je zanimiv za raziskovanje, veliko peš-poti je. Priporočam. Lepo, če znaš gledat.
Cres je zame najlepši in najbolj prvinski, neokrnjen kvarnerski otok.
Peš poti kolikor hočeš, Osorščica, Lubenice, Valun. plaže čudovite.
meni najlepše se je zapeljati zjutraj v mesto Cres, sesti v kafič in opazovati vse, kar se dogaja na mini tržnici, ribiče, ki prodajajo svoj ulov, odpiranje trgovinic.
cres je krasen otok, še zelo prvinski, ker si domačini prizadevajo ohraniti otok kot je in ga ne odpirajo množinemu turizmu … recimo mesto Cres je ljubko malo, nenačičkano in pristno, v trgovinicah prodajajo večino njihove lastne proizvode, kitajske škart robe tam skoraj ni.
hotelov ne poznam, razen Kimen pri Cresu, ki pa nima neke hude plaže, pa vseeno veliko lepšo kot marsikater hotel na Jadranu.
kot so rekli že drugi, je cres idealen za aktivno preživljanje dopusta … na severnem delu imaš mestece Beli s prekrasno, skoraj divjo plažo in bolnišnico za ranjene beloglave orle in pa ogromno pešpoti mimo veikh spiritualnih labirintov v Tramontani
v vetrovnem dnevu vidiš orle od blizu …čudovito!
zelo znane so Lubenice s plažo, se res splača it dol, je kar konkreten izlet, pa Valun, krasen, s super kampom direkt na plaži… potem pa še južni del z Osorjem in še južneje, kar pa imamo namen raziskat letos 🙂 komaj čakam.
Bila sem že marsikje, po svetu, tudi v tropih in po Jadranu, od rne gore do Istre, ampak Cres je nekaj posebnega … voda pa kristalno čista, globoka 5-6m ampak ko pogledaš dol imaš filing da boš stopil na tla, vidi se vse!
izjema je le tist hud počitniški naval prvih 10 dni v avgustu.
Cres je krasen 🙂
v mladosti smo s starši hodili leta in leta samo na cres. še danes ne vem zakaj, ker so povsod same skale, zares lušnih plaž je malo, v vodi se spomnim kopice ježkov in čolnov …
res je otok prvinski, kot je zgoraj nekdo omenil in to dobesedno.
sama osebno na cres ne grem več. tistih nekaj dni dopusta si raje privoščim prodnate plaže (v solidnem dosegu wc-ja)in vsaj nekaj razvajanja. za aktivne izlete porabim raje kak vikend. zgoraj je dober nasvet, cres je blizu, pojdi najprej tja za vikend. za prvi vtis bo dovolj.
kar se pa slik na netu in v katalogih tiče, pa nikoli ne dajo prave slike. če nič drugega so ponavadi v “kristalno čisti vodi” zasidrani čolni čisto do plaže.
Točno tako!
Da ne govorim o tem, da iščeš kavarno s svetilko, enako kakšno trgovino, če hočeš svež kruh.
Sploh z Bučanjem imam blazno slabe izkušnje.
Ena mali kafič, kjer prodajajo kokakolo, karlovačko in franck kavo ter kake bobi palčke na razmajanih stolih in še postrežit si moraš sam.
Trgovinica se odpira samo ob določenih urah, o svežem sadju, zelenjavi lahko sanjaš, o dobrih restavracijah v Nerezinah tudi.
Mah, bedno mi je, da na dopustu ne morem v misru na kavo, na večerjo in zjutraj po svež kruh in da sem brez sadja, če se ravno ne potrudim in sedem v avto ter grem po nakupuh.
O plažah pa tudi ne bi zgubljla besed.
Kristalna voda?
Pojdite v J Dalmacijo!
Točno tako!
Da ne govorim o tem, da iščeš kavarno s svetilko, enako kakšno trgovino, če hočeš svež kruh.
Sploh z Bučanjem imam blazno slabe izkušnje.
Ena mali kafič, kjer prodajajo kokakolo, karlovačko in franck kavo ter kake bobi palčke na razmajanih stolih in še postrežit si moraš sam.
Trgovinica se odpira samo ob določenih urah, o svežem sadju, zelenjavi lahko sanjaš, o dobrih restavracijah v Nerezinah tudi.
Mah, bedno mi je, da na dopustu ne morem v misru na kavo, na večerjo in zjutraj po svež kruh in da sem brez sadja, če se ravno ne potrudim in sedem v avto ter grem po nakupuh.
O plažah pa tudi ne bi zgubljla besed.
Kristalna voda?
Pojdite v J Dalmacijo![/quote]
vidve pa že zelo doglo nista bili na cresu, no, vsaj v okolici mesta Cres je povsem drugače kot pišeta … zelo drugače 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.