Najdi forum

CRES, LOŠINJ

Poleti gremo na dopust na Cres ali Lošinj. Imamo tri majhne otroke (6, 3 in 1 leto).

Kaj svetujete: apartma ali kamp, senca, peščena plaža, mivka, bližina plaže..

LP, Mateja

O Cresu in Lošinju je bilo že veliko napisanega. Odvisno kaj pričakujete.
Mi smo bili v kampu Čikat na Malem Lošinju. Zadnjič lani poleti za par dni. Veliko sence, čist, svež zrak, čisto morje. Drugega pa nič. Plaže za tako majhne otroke ni. Je treba peš v sosednji zaliv, kjer je mivka, pa tudi zelo veliko ljudi, ker so zraven hoteli. V kampu je trgovina, majhna, vedno gneča. Sanitarije so stare, ob primernih urah za tuširanje ni več tople vode.
Za večino apartmajev v Malem Lošinju vem, da so oddaljeni od plaž in skoraj nujno potrebuješ avto.
Nam je bilo vseeno zelo všeč, predvsem zaradi zraka, čistega morja in ker nismo komplicirali za vsako stvar, ampak smo uživali v danem.
Lep dan….

Ja, tam je super mi smo bili v kampu lani..In tudi letos se odpravljamo tja..

MOJCA, hvala.
Kako prideš do apartmaja v Čikatu, preko agencije ali imaš kakšen privaten naslov zame? Lep dan, Mateja.

Pozdravljena

Na Lošinju je počitniško naselje “Avtocamp Lopari” in so tudi apartmaji.
Otroško igrišče je ob plaži in večinoma so tam družine z otroki.

Malo naprej, smer Mali Lošinj, je tudi počitniško naselje “Bučanje” – prijetne hišice, igrišča na plaži, …primerno za otroke, veliko sence,…

Lošinj obožujemo zato morda še kdaj kaj besed…

Lep pozdrav
MiLena

Mateja, zivijo!
Mi smo bili v kampu Čikat. Kolikor vem, v tem delu ni apartmajev, ali pa jaz ne vem zanje. Je kamp in hoteli. Apartmaji so v kraju Mali Lošinj in ker v mestu ni primerne plaže, se moraš pač peljati z avti ali hoditi, kar ni prav blizu.
Predel Čikat je približno 4 km naprej od mesta.
Zelo lepa je tudi plaža Sunčana uvala, malo pred nudistično plažo. Prav na plaži ni sence, voda super, je pa zmeraj gužva.

Otok Lošinj je lep, le nudijo ti res nič. Mene v kampu Čikat zelo motijo umazne sanitarije, polomljene školjke, kljuke… Morda smo bili včasih res zadovoljni le s tem, da si na dopustu, da imaš na dosegu morje. Vendar se časi spreminjajo in turisti zahtevamo tudi čisti WC, zabavo, prijazne ljudi in primerno ceno za dobre storitve. Tega na Hrvaškem ni več, pa še ceste so zanič.
Je pa v kampih, kjer prevladujejo Slovenci še en problem. Tu se namreč pokažejo posesivne lastnosti marsikaterega prebivalca SLO. Včasih me je kar sram, da sem Slovenka, pa že kar nekaj let hodimo v kampe. Na plaži so rezervirana mesta, kot privat lastnina, seveda od Slovencev. In če se naseliš slučajno na tej “privatni” plaži, jih boš krepko slišal. Da o posesivnosti v samem kampu niti ne govorim!
Jaz imam poln kufer takšnih kampov in Slovencev v njih in me tam ne bodo več videli. Ste slišali kako so na HRO oglobili tudi potapljače? Ne, hvala, nočem takega dopusta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close