COVID** dovolilnica v “obliki” čipa, ki se vsadi v roke
darwindarko, 22.12.2021 ob 20:00
Tega je povsod polno.
Ne se bat pravm.
Takega lahko vidiš preden ti ga kdo kam “vtakne”.
Tehnologija pač obstaja, pa naj lajajo.
Bl ku*c je tist kar ne lajajo pa vemo, da je in se delajo butare, kot, da ni zato, da bi drugi bili res “butare”.
Danes sem slučajno govorila s človekom, ki je s ponosom povedal, da se je že trikrat cepil in se bo še če bo treba ?! Jaoooo pa kaj naj bi mu rekla? Vprašala sem ga če se je zaradi zdravja. Ne vem, če sploh ve, kaj sem ga vprašala. Enim ni več pomoči. Tudi če bi mu na čelo nalepila, kaj se dogaja, me ne bi vzel resno.
Skratka, kako gre tvoja pesmica: pridi te bom cepil ??
Grenivka422, 22.12.2021 ob 20:49
Danes sem slučajno govorila s človekom, ki je s ponosom povedal, da se je že trikrat cepil in se bo še če bo treba ?! Jaoooo pa kaj naj bi mu rekla? Vprašala sem ga če se je zaradi zdravja. Ne vem, če sploh ve, kaj sem ga vprašala. Enim ni več pomoči. Tudi če bi mu na čelo nalepila, kaj se dogaja, me ne bi vzel resno.
Skratka, kako gre tvoja pesmica: pridi te bom cepil ??
Veš kaj mi je pa najbolj smešno. Ko nekdo napiše nekaj v smislu, da tudi če bi mu na čelo nalepil, da ne bi vedel, kaj se dogaja. Ti pa glih veš… verjetno si posvečena oseba z zaupnimi informacijami ali pa gre kar za zdravo kmečko pamet, ki pa baje pomeni da je vse res, kar naumiš…
če se bo dalo, tukaj je : https://n1info.si/novice/svet/svedsko-podjetje-predstavilo-covidno-potrdilo-v-obliki-mikrocipa/
Res tule se panika zganja okrog mikročipov in cepiv, naslednji trenutek pa hop na internet objavljat notranjost stanovanja, pa kdaj si na počitnicah, pa plačevat s telefoni itd. Res ste bluzatorji na polno. Toliko lažjih variant je, ki jih butli uporabljate dnevno, da res ne vem, komu in zakaj splača posiljevat s cepivi zaradi čipov no.
ewg, 23.12.2021 ob 09:52
Res tule se panika zganja okrog mikročipov in cepiv, naslednji trenutek pa hop na internet objavljat notranjost stanovanja, pa kdaj si na počitnicah, pa plačevat s telefoni itd. Res ste bluzatorji na polno. Toliko lažjih variant je, ki jih butli uporabljate dnevno, da res ne vem, komu in zakaj splača posiljevat s cepivi zaradi čipov no.
To je stvar osebne odločitve, kdor pač to že počne. S tem pa vsekaor ne vnaša v sebe nezane substance, ali pač? Primerjava ni ravno bistra.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Near_Field_Communication
Near Field Communication, krajše ‘NFC, je visokofrekvenčna komunikacijska tehnologija kratkega dosega, ki omogoča izmenjavo podatkov na razdalji do 10 cm. Tehnologija je osnovana na standardu ISO/IEC 14443 in združuje pametno kartico in čitalec v eno napravo. NFC-naprava lahko komunicira tako z obstoječimi karticami in čitalci, narejenimi po standardu ISO/IEC 14443, kot z drugimi NFC-napravami.
To je namenjeno stvarem (kartica, ura, telefon…) A ljudje smo stvari? A nismo več živa bitja? No ja, pol nas pa naj kar pobijejo, pa mirna bosna.
staro že iz leta 2016 😛
https://siol.net/digisvet/novice/ali-ste-morda-tudi-vi-bioheker-pa-tega-se-ne-veste-403593
rok-1, 23.12.2021 ob 09:41
Heh… kot da je to kaj novega… Kaj pa mislite da imate v pametnih urah, zapestnicah in drugi nosljivi tehnologiji? Sploh v tistih z NFC, ki so uporabne tudi za mobilno plačevanje.
Pametno uro in druge naprave se lahko odloži, čipa, ki ti je vsajen pod kožo, pač ne.
Ja, še ena butasta s tvoje strani.
Zakaj se ustavljati in čakati na mestu, gremo z modo naprej, židom so tetovirali številke, nam pa kaj bolj modernega bodo dali, ponudili, vsilili….
“Skoraj šest desetletij je Lale živel s skrivnostjo. Zaradi dela, ki ga je opravljal, in kraja je videl nepredstavljive grozote. O tem je spregovoril šele v svojih osemdesetih letih. Tetoviral je številke taboriščnikom v Auschwitzu. Vtetovirano številko je imel tudi sam, bil je Žid iz Slovaške…”
Slej ko prej bo verjetno vse na čipih ali čem drugem kar bo nadomestilo razne kartice. Tako kot so kartice nadomestile tiskano zdravstveno in bančno knjižico. Tehnologija gre naprej in bo šla, pa se lahk postavimo na karkoli. Ima pa vsako prednosti in slabosti.
Ironija je, da največ osebnih in zasebnih podatkov izdajamo sami, prostovoljno. Ampak ker je to povezano tudi z našim interesom in velikokrat ugodjem, se ne pritožujemo. Ko je nekaj obvezno, pa seveda vsi v luft.
Gremo modno naprej, 23.12.2021 ob 10:23
Zakaj se ustavljati in čakati na mestu, gremo z modo naprej, židom so tetovirali številke, nam pa kaj bolj modernega bodo dali, ponudili, vsilili….
“Skoraj šest desetletij je Lale živel s skrivnostjo. Zaradi dela, ki ga je opravljal, in kraja je videl nepredstavljive grozote. O tem je spregovoril šele v svojih osemdesetih letih. Tetoviral je številke taboriščnikom v Auschwitzu. Vtetovirano številko je imel tudi sam, bil je Žid iz Slovaške…”
vidiš, pa ni bilo nobenih čipov, nobene tehnologije. Samo črnilo je zadostovalo. Že v bibličnih časih so za poboj novorojenčkov kar s krvjo označili hišo, kjer se bo “urgiralo”. Če te hočjo te bodo, pa smo lahko v kameni dobi ali pa najbolj razviti internetni.
Stari smo, 23.12.2021 ob 11:20
To je prihodnost. Kmalu boš namesto ključev in denarnice pač imel čip.
In kaj TOČNO je narobe s tem?
In te čipi absolutno niso “za zmerja” kot pravi WD ?
Ko neha delat ti ga morajo ven potegnit. In absolutno neha delat. Tako kot vasaka tehnologija
Če gre za RFID je praktično za zmeraj. Oz- preživel te bo.
Dejstvo je, da smo že dolgo v škodo planetu Zemlji in pogosto drug drugemu, sploh, če se ne poznamo in če so tisti drugi drugačni.
Zgoraj opisane novosti niso novosti in niso zaradi covida in cepiv. Enostavno in brez upiranja širših množic bi jih, če bi jih želeli, uvedli in dodali v osebne dokumente, ki smo jih po zakonu dolžni nositi s sabo in se v vsakem trenutku identificirati pooblaščenim osebam, ali pa v cepiva, ki so del sheme obveznega cepljenja.
Če ne bi bilo cepiv, mislim, da bi ravno vi isti jamrali, da tega zato ni, da bi se virus čimbolj razširil, saj je virus umetno narejen in se z njim širi tudi nevidni mikročip, ki bo omogočal to isto o čemer zdaj govorite.
Saj je tudi potni list določene države omejitev, pa vozniški izpit, pa izpit za bolničarja, pa diploma za doktorja medicine, licenca za pilota. Teh zadev ne more imeti vsak, pa če se še tako svobodno odloča.
Svobodnjaki so se odmaknili od skupnosti, nekateri čisto zares in živijo v osami, drugi mentalno, tretji svobodno pomagajo drugim po najboljših močeh.
Leta 1987 smo poslušali zgodbe romunskih prebežnikov, ki so si želeli poiskati dom na zahodu. To so bile srce trgajoče zgodbe, ki mi še danes odmevajo v ušesih. Nismo verjeli, ko so nam govorili kaj je v diktatorski deželi vse mogoče, VSE MOGOČE (upam, da razumete!) Dve leti kasneje so ga usmrtili in ljudje so lažje zadihali.
Zgodovino je treba zelo dobro poznati….vedno se kje najde kakšem diktator….tudi v sedanjosti, ki želi SLABO svojemu narodu. Razmislite…
Forum je zaprt za komentiranje.