Najdi forum

costa serena

Iza22, tvoj pristop je res vrhunski. in nadstandarden.Sem z užitkom prebral tvoje izkušnje.

Vendar, roko na srce: res misliš, da so tisti, ki sprašujejo na MONu, tudi zmorejo tak pristop?
Jaz mislim da ne.

In tem so bile namenje moje izkušnje.

Iza 22, hvala, res ste krasno opisali vaše izkušnje. Ali morsda veste. koliko je oddaljen otoček, ki ga omenjate (grof Monte Cristo), oziroma koliko časa bi po vaše porabili za prevoz tja in nazaj? To bi bila zanimiva varianta, če seveda ni predaleč.

Iza 22 super, hvala! Zelo izčrpna poročila! Me pa zanima, kje potem v Marseillu kupiš karto za bus oz, kako prideš do centra? In pa ja, zanima me isto kot mojo predhodnico. hvala!

“Diona” – Tole sem našla na internetu: jan – marec in okt – dec odprto od 9.30 do 17.30, april do oktober pa 9.30 do 18.30. Ladjice vozijo redno vsako uro iz quai des Belges – Vieux Port (staro pristanišče). Cena za ladjico naj bi bila 8 EUR, za vstopnino pa 4 EUR. Ladjica vozi 15 do 20 minut. Kot sem že napisala, mi nismo šli, tako da ne morem govoriti iz lastnih izkušenj.

“nova na križarjenju” – karto smo potem kupili na postaji metroja. Šoferju avtobusa smo samo ponavljali “day ticket”, on je odkimaval, nato pa nas je spustil gor – govoril je samo francosko, mi pa ne. Če si vztrajen in prijazen, ponavadi uspe. Za drugič pa sem se odločila, da bom imela sprintano z interneta v lokalnem jeziku s seboj ponudbo kart, da lahko pokažem, kaj želim. Drugače pa mislim, da je cena za 1 vožnjo 1 EUR.

“izleti” – saj zato pa je forum, da si izmenjamo izkušnje. Sama sem se zelo veliko naučila s prebiranjem izkušenj na forumu boards.cruisecritic.com – zelo priporočam, če razumete angleško. Zelo dobra so tudi poročila, ki jih piše Tom Ogg – vsebujejo veliko koristnih nasvetov in fotografije, da se lažje orientiraš.

Iza22, hvala. Vaše izkušnje nam bodo gotovo veliko pomagale pri odločanju kam in kako.
Ko se vrnemo, sporočim, kaj nam je uspelo videti.

Se že veselim tudi vaših izkušenj. Pred jesenskimi počitnicami pa prosim spet malo poglej na forum, takrat bom jaz verjetno imela veliko vprašanj za naše križarjenje s Costo Sereno do Istanbula.

Iza22, jaz sem bila poleti 2009 s Sereno na tej trasi, kar na dan z vprašanji, se bom potrudila z odgovori!

Super – najprej me zanima, kaj ste počeli v Izmirju, Olympiji in Istanbulu.

V Izmirju smo imeli slabo vreme in sva zato ostala kar na ladji, za katakolon sva se odločila za (edini) ladijski izlet in odšla na Olimpijo in malo je bilo še šopinga (po moje se je splačalo), i Istanbulu pa naju je čakala prijateljica in naju odpeljala do znamenitosti (Agia Sofia, Modra mošeja, bazar). Priporočam da greste na tram, ki pelje mimo letališča – stane 1€ ena smer. Pripeljal vas bo direkt pred Sofio, si jo ogledate, takoj nasproti je modra mošeja, vzamete si čas še za to in nedaleč stran je tudi največji bazar … tam pa prosto po prešernu! Pa čas mine

Kje pa je postaja za tram? Blizu pristanišča?

oj, ja napisala sem letališča namesto pristanišča (khm khm khm), ja ko prideš ven, na ulico, greš kake 500 m levo, mimo ene manjše mošejice, saj boste videli, na sredini ceste stoji … itak samo sledite tračnicam, ki jih boste zagledali takoj, ko pridete do ulice. Karte oz. žeton se kupi kar tam na postaji, da te sploh spusti notri. Čist easy sistem, nimaš kaj pomešat. Mimo pelje pa itak samo ena linija in če boste šli v levo in potem tudi s tramom v levo, nimate kaj falit.

živio,jaz sem nov na tem forumu,mi gremo tudi zdaj za prvomajske s Costa Concordia,lepo da ne bomo edini Slovenci,kako pa potujete do Savone?Zanima me ali imate že načrte kaj si boste ogledali na postankih in kako,nas je namreč 6, 2 odrasla in 4 pubertetniki,mi vneto zbiramo informacije,malo pa se bomo ravnali po trenutni raspoloženosti in pogovoru na ladji.Če sem prav videl gre Diona na to križarjenje,koliko pa je vas in iz kje štartate?

Ja, mi gremo v nedeljo s Costa Concordio na z. Sredozemlje. Do Savone gremo z lastnim prevozom. Preverili smo kilometre, čas vožnje in načrt pristanišča. Čaka nas torej okrog sedem do osem ur vožnje (720 km), smo namreč z Dolenjske. Upamo le, da ne bo kakšnih zastojev. Ponavadi je pri Benetkah gneča na cesti, zato si je treba vzeti kar precej rezerve v času. Mi imamo v planu, da bi odpotovali kar zgodaj zjutraj (okrog 3-4). Če bo šlo vse po planu bi morali biti okrog 11 h v Savoni , tako, da bi se lahko čimprej vkrcali na ladjo.

Kar se pa tiče izletov, imamo v načrtu, da si bomo v glavnem zanimivosti ogledovali v lastni režiji, razen morda v Neaplju-Pompeji. Pripravili smo se s pomočjo raznih vodnikov, internetnimi podatki in seveda z nasveti prijateljev, ki so to isto turo že obdelali.
Lani v jeseni smo šli s C.Sereno do Turčije in naša izkušnja je, da je najbolje potovati sam, malo s taksiji, malo peš itd.

Glede na to, da gremo med počitnicami, lahko pričakujemo kar precej Slovencev na ladji.
Lani pa nas je bilo res malo, samo okrog 50 (bili smo en teden pred krompirjevimi počitnicami).

Mi potujemo trije ( 2 odrasla, 1 najstnik -15 let ) .
Klemenl1, iz katerega dela Slovenije pa ste ?

Živio,Diona
mi smo iz Ljubljane in gremo z kombi prevozom,ker nas je preveč za avto,svojega kombija pa nimamo,mi štartamo ob 5h iz Ljubljane,midva sva dva odrasla,z nama pa so še štiri punce(2×17 let,15let in 13 let).Ker nas je šest se bomo izogibali organiziranih izletov,ker bi to bilo predrago za nas,poskusili bomo čimveč z najemi taxijev in turističnih busov,najmanj nam je jasno glede prvih treh destinacij Neapelj,Palermo,Tunis,ker ne vemo točno koliko daleč bomo od mesta in turističnih točk.Kakšne pa so tvoje izkušnje glede na to da imamo enako stare otroke,kakšne so njihove želje?Nič nisem zasledil v vajinem pogovoru z Izo 22 glede teh prvih treh mest,ki jih obiščemo,povej svoje mnenje ali pa kaj pravi IZA 22.Upam da se srečamo,če pa se slučajno zgrešimo in vidiš par s štirimi puncami naju pa pocukaj za rokav.

Mi smo se na oglede pripravili tako, da smo najprej pregledali na vse ekskurzije, ki bodo ponujene na ladji. Te najdete na Costini spletni strani pod Our excursions, za vsako mesto posebej. Tam vidiš vse pomembne točke in zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati. Na podlagi tega in pa podatkov, ki sem jih dobila v knjižicah Vodnik po mestu, smo se odločili, kaj bi bilo za nas najbolj zanimivo. Samo mesto Neapelj je menda dokaj nezanimivo, ogledati si velja Vezuv in Pompeje. Ker za oboje ne bo časa, smo se odločili za Pompeje, edino ne vemo še ali bomo šli sami (s taksijem) ali vodeno. Pompeji so oddaljeni cca 25 km od pristanišča.
V Palermu pristanemo v samem središčiu mesta, tako da se nameravamo na potep odpraviti kar peš.
Za Tunis pa pravijo, da ne gre izpustiti starega mestnega jedra-medine. Povsod omenjajo tudi mestece Sidi Bou Said in seveda Kartagino. Ker v Tunisu stojimo samo 6 ur, je po mojem premalo časa za ogled vseh treh. Na Google Earth smo premerili kilometre in ugotovili, da je medina oddaljena od pristanišča
kakšnih 12 km. Ne vemo sicer natančno, ker je pristanišče tako nenavadno, da nismo mogli ugotoviti, kje pristajajo potniške ladje. Od medine do Kartagine je 18 km, do Sidi Bou Said pa še kakšen kilometer. Mi bomo najbrž šli samo do medine, čeprav bi radi tudi v to miniaturno mestece, ker je po fotografijah sodeč prav pravljično. Če bo čas za oboje, bomo prav veseli. Pravijo, da v Tunisu taksiji niso pretirano dragi, zato računamo na tovrstni prevoz. Iza22 je zelo nazorno opisala svojo izkušnjo v zvezi z obiskom Tunisa in nam veliko pomagala pri odločanju. ( v Palermu in Neaplju pa ni bila-druga destinacija) .

Zaenkrat toliko. Drugače pa sva si z Izo22 veliko dopisovali “na Louis Majesty” .
Lep pozdrav

Hvala lepa za pomoč in ideje,se vidimo,še dvakrat prespimo pa gremo,jupiiiii

Sporočam en popravek, oziroma korekcijo. Z možem sva ugotovila kje pristajajo potniške ladje v Tunisu. Kljub temu, da ni ravno tam, kjer sva prvotno mislila, je oddaljenost do središča medine -glavne ulice Rue Jamaa še vedno dobrih 11 km. Če na Google Earthu-pristanišče Tunis malce “poklikate” tiste oznake, boste našli potniški del pristanišča in tam je celo oznaka Costa Concordia. To je tam nekje, kjer se začne glavna ulica ( Avenue Habib Burgouiba), ki vodi vse do središča medine.
Ja, še spakiramo in gremo.

Ker sem se pravkar vrnila iz križarjenja na Louis Majesty, sem že naredila potopis. Če vas zanima, kako in kaj, si ga prosim preberite. Za vsa vprašanja sem na voljo!

http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/krizarjenje-zahodno-sredozemlje/1808

“Zelenci”, z veseljem sem prebrala vaše vtise s križarjenja. Res ste lepo strnili vaše poglede na potovanje z ladjo. Tudi jaz sem navdušena nad takim načinom potovanja. Prvič smo okusili čare križarjenja lani v jeseni s Costa Sereno po vzhodnem Sredozemlju, letos pa v istem času kot vi, le da smo potovali s Costo Concordio. Naša pot je bila v obratni smeri (Savona, Neapelj, Palermo, Tunis, Palma, Barcelona, Marseilles). Kot pravite, veliko je prednosti (udobje, ugodna cena,…) pri takem načinu spoznavanja sveta, je pa tudi nekaj pomanjkljivosti ( prekratki postanki ipd.). Vendar, če sešteješ vse skupaj, po mojem mnenju prevladajo prednosti.

Želim vam, da bi čimprej spet uresničili svoje želje in ponovno zapluli novim destinacijam naproti.
Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close