Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem corsa ali p207

corsa ali p207

Torej
Imam namen kupit nov avto. 5 vrat, 1.4
Dopadeta se mi opel Corsa (oprema cosmo) in Peugeot 207(oprema premium)
Brala sem na forumu, da je corsa 1.4 “lena” mašina, o 207 pa nisem nikjer zasledila kakih izkušenj.
Mi prosim kdo zna kaj povedati, svetovati (izkušnje)
Hvala.

Torej
Imam namen kupit nov avto. 5 vrat, 1.4
Dopadeta se mi opel Corsa (oprema cosmo) in Peugeot 207(oprema premium)
Brala sem na forumu, da je corsa 1.4 “lena” mašina, o 207 pa nisem nikjer zasledila kakih izkušenj.
Mi prosim kdo zna kaj povedati, svetovati (izkušnje)
Hvala.

Predvsem poglej kateri ti je všečnejši, Corsa je malce bolj mehka ( če ti je to prioriteta ).

Kar se pa motorja tiče, 1.4 90KM v Peugot naj bi bil “primeren” motor, če iščeš bencinca in nisi navdušena nad športno vožnjo. Res je, da gre občutno slabše kot v prejšnji izdaji Peugota, zdajšnja je kar precej težja ( od tod razlike ).
Pa tudi Corsa ima enako močan motor, teža pa je tam tam s Peugotom.

CORSA!

az bi se odločič med Hondo Jazz 1.4 in Toyoto Yaris 1.3 ( oba z bencinskim motorjem). Omenjena avta imata ogromno prednosti pred tvojima izbranima ( kakovost, motor, udobje v voznji, nizka poraba…).

Yaris da, jazzu se pa poznajo leta (vožnja, notranjost,..), drugače pa med temi dvemi 207.

honda jazz je zakon

honda jazz je zakon

Ja. Saj kar se tiče karakteristij Jazz-a mi je špica( takoj vzamem)…. ampak oblika, mi je pa obupna, fuj!
sem pač ženska;)))

Kaj je bolj važno oblika, trdnost ali dolžina ??? Pa saj veš kaj mislim ha ha…

Kaj je bolj važno oblika, trdnost ali dolžina ??? Pa saj veš kaj mislim ha ha…

Trdnost je vsekakor na strani 207, corse ali yarisa. Hondin crash test ni na voljo (pa verjetno je bistveno slabši kot omenjeni). V dolžino ga pa tudi ni več.

Sem vozil že tri od tu omenjenih avtov: Hondo Jazz, P207 in Opel Corso.

Če govorimo o starem modelu Honde Jazz(novi je prišel ven pred kratkim in pelje po mojem scat vso konkurenco), ki ga imamo tudi mi doma, lahko o tem avtu povem (skoraj) le pohvale: dobra lega na cesti, solidno udobje, zelo kvalitetno izdelana notranjost(sicer le trda plastika, a tako dobro skupaj sestavljena, da po treh letih ni še niti enega črička nikjer in to navkljub razmeroma trdemu podvozju), močno nadpovprečen menjalnik, uravnoteženo delovanje pedalov(sklopka, zavore, plin), varčen in v prostem teku skoraj neslišen motor(pri višjih hitrostih pa precej glasen, zaradi ne preveč dobre zvočne izolacije), ki ima večino navora na voljo že od nizkih obratov naprej, izjemno prilagodljiva notranjost z nadpovprečno velikim prtljažnikom, veliko prostora na zadnjih sedežih(eden redkih avtov nižjega cenovnega razreda v katerem se lahko tudi pet povprečno visokih odsraslih pelje spodobno na kakšno daljšo relacijo). Med pomanjkljivostmi pa bi morda omenil nekoliko glasnejši motor pri višjih obratih, malce na momente za slovenske ceste (pre)trdo podvozje, zgolj po višini nastavljiv volan(vendar je kljub temu položaj za volanom za večino voznikov zelo soliden) ter odsotnost opore ob pedalu sklopke za levo nogo. Vendar pa je res, da se staremu modelu Jazz že nekoliko poznajo leta, predvsem na področju varnosti, kjer pač nima pet zvezdic pri EURONcap testu.

O Opel Corsi lahko povem naslednje, kar se tiče pozitivnih stvari: zelo dober položaj za volanom(izdatno nastavljiv volan in sedež), dober razmik pedalk, funkcionalna armaturka in razpored stikal, soliden motor(jaz sem vozil 1.2 16v z 80 km, ki nad 3000 obratov zelo lepo potegne, seveda, če avto ni preveč obtežen), soliden(a zgolj to) nekoliko “gumijast” in sem ter tja zatikajoč se menjalnik, dobri školjkasti sedeži(dobra ledvena in bočna opora), mehak volan pri mestnih hitrostih, dobra lega na cesti, varnost(pet zvezdic), lepa oblika. Negativno: premehak volan pri višjih hitrostih, ki zahteva konstantno popravljanje smeri, trda in nekoliko neergonomska zadnja klop, nekaj občasnih čričkov, škripanje zadnje preme pri vožnji čez “ležeče policaje”, neudobno vstopanje na zadnjo klop skozi zadnja vrata(nekoliko štorasto se vstopa), sem ter tja kakšna šlamparija pri izdelavi armaturke(kakšen spoj ipd. in posledično prisotnost občasnega črička).

Peugeot 207(med omenjenimi avti moj favorit), plusi: najlepša oblika(subjektivno seveda!), zelo dober položaj za volanom, zelo dobro razmerje “lega na cesti/udobje”, lepa armaturna plošča katere glavnina je izdelana iz “mehke plastike” in mestoma okrašena s kromiranimi obrobami, kvalitetna stikala(prijeten občutek pri uporabi vseh stikal), soliden menjalnik(mehek in prijeten za uporabo z nepredolgimi hodi ročice, vendar občasno zatikajoč se, morda malce nenatančen), dobra zvočna izolacija motorja in podvozja ter piša vetra med vožnjo, mehak volan pri nizkih hitrostih in primerno trd ob višjih hitrostih, mehka pedala, za uporabo prijetna sklopka, primerno sprogramirana elektronska stopalka za plin, soliden motor(1.4 16v, 89 KM). Minusi: malce preveč skupaj “nagnetene” stopalke, nekoliko previsoka poraba motorja(okoli 8 litrov na 100 km pretežno mestne oz. kratkorelacijske vožnje, vendar je takšna poraba morda tudi posledica še ne povsem utečenega motorja), nekoliko neintuitivna uporaba ročice za obvolansko upravljanje z radijem in CD predvajalnikom(traja nekaj časa, da se je navadiš, kasneje ni več problem), morda za odtenek pretrdi sedeži, drugega mi trenutno ne pade na pamet.

New Report

Close