čopova
Po drugi strani, pa tudi vsi samski niso zadovoljni. Eni so nezadovoljni že samo zato, ker nimajo nikogar, ki bi jim sploh lahko težil. Zdaj se pa idi. :))
Žali se Njemu, Robiju in Marku, ki so to temo speljali v debate o nataliteti, delovnih mestih..[/quote]
Speljal si jo kar lepo ti (kdo pa drug).
Margot je vprašala, kje se bodo otroci zaposlovali , ti si pa oddgovoril
s temle:
” Torej, hočejo lepo prihodnost za svoje otroke, obenem pa zagovarjajo, da svet ne rabi razvoja, delovnih mest…razume kdo to zmešnjavo? Zakaj potem delanje otrok, se človek logično vpraša, da bodo živeli v kartonastih škatlah, kot kakšni reveži v Kambodži?…In ker se očitno zavedate, da so viri omejeni, mi je še manj jasno, zakaj zagovarjate razmnoževanje…”
A nisi?
Ok. Jaz sem čokolino mama. Vedno dam otrokom možnost izbire, če jo le ima(mo). Kadar je nima(mo), je pač nima(mo). Takrat je pač marmelada in otroci to zastopijo. Saj niso neumni. Ker ne vem zakaj bi v družini, se pravi v krogu svojih najbližjih ustvarjala vzdušje nekega internata, da ne rečem taborišča. Ne vem kaj dosežeš s tem, da otroku odrečeš pravico, da izbere tisto, kar bi rad jedel. Ve, da imaš, ampak mu nočeš dati. Wtf? Zato, da otroka “utrdiš”? Se pravi bi ga bilo dobro postaviti tudi vsak dan za dve uri v hladilnik. Da bo pripravljen tudi na zimo, pa to…
Ok. Jaz sem čokolino mama. Vedno dam otrokom možnost izbire, če jo le ima(mo). Kadar je nima(mo), je pač nima(mo). Takrat je pač marmelada in otroci to zastopijo. Saj niso neumni. Ker ne vem zakaj bi v družini, se pravi v krogu svojih najbližjih ustvarjala vzdušje nekega internata, da ne rečem taborišča. Ne vem kaj dosežeš s tem, da otroku odrečeš pravico, da izbere tisto, kar bi rad jedel. Ve, da imaš, ampak mu nočeš dati. Wtf? Zato, da otroka “utrdiš”? Se pravi bi ga bilo dobro postaviti tudi vsak dan za dve uri v hladilnik. Da bo pripravljen tudi na zimo, pa to…[/quote]
Pust oneta….on še zmeri zagovarja tisto vrsto vzgoje, ki je iz Hitlerja
naredila to, ker je bil…..popustljiva, mehka mama in trd, strog oče.
Stara klasika, ki je iz ljudi delala norce.
Kao mame ne znamo (celo trdi da ne ZMOREMO, ker smo preveč
ČUSTVENE) postavljati meja in kot da ni v ogromno primerih ravno
obratno – mame sitnarijo z redom in nalogami, očetom se pa to ne da in
otrokom dajo risanke na tv in jih pustijo, da delajo kar hočejo….
Ne zagovarjam permisivne vzgoje (pravzaprav sem zelo proti) , ampak
je čista neumnost trditi, da mame furajo permisivo, očetje pa postavljajo
red…..ko je dejansko ravno obratno.
Vsaj v tem stoletju….
Od kdaj pa je podajanje mnenja, neko vsiljevanje ?
Jaz pač tako vidim zadeve in si jih tako razlagam.
Isto bi lahko jaz za druge napisal, da mi nekaj vsiljujejo in me prepričujejo, da moram biti čim boljši potrošnik in na nek način dajejo občutek krivde, ker se vozim s 15 let starim avtom. 🙂
Ali pa, da nisem urejen, če ne nosim tistega, kar je večina določila za moderno in ustrezno…
Pa mi je čisto vseeno, zato tega ne doživljam kot vsiljevanje, ampak kot del različnosti.
In če imate drugi pravico do izražanja svojega mnenja in pogledov, ga imam tudi jaz.
Če ima ob tem kdo občutek vsiljevanja, pa to ni moj problem in zaradi tega ne mislim spreminjati svojega mnenja.[/quote]
Ne vem. Če mi nekdo reče, da sem zaradi vedenja (da zdaj spet ne naštevam tistega seksi perila) plehka in čustveno prazna, se pravi me dojema kot nekakšno strašilo za ptice: videti sem sicer kot človek, vendar sem znotraj nekako votla in prazna. tam, kjer bi morala imeti možgane pa imam po tvojem slamo – naj vzamem to kot kompliment?
Meni je vseeno kako se ti oblačiš in kakšen avto voziš. Ne razumem pa tvojih pričakovanj glede na način vedenja/razmišljanja. Mislim pa, da nikjer nisem napisala, da si zaradi tega tako ali drugače “prikrajšan”. ://
Ok. Jaz sem čokolino mama. Vedno dam otrokom možnost izbire, če jo le ima(mo). Kadar je nima(mo), je pač nima(mo). Takrat je pač marmelada in otroci to zastopijo. Saj niso neumni. Ker ne vem zakaj bi v družini, se pravi v krogu svojih najbližjih ustvarjala vzdušje nekega internata, da ne rečem taborišča. Ne vem kaj dosežeš s tem, da otroku odrečeš pravico, da izbere tisto, kar bi rad jedel. Ve, da imaš, ampak mu nočeš dati. Wtf? Zato, da otroka “utrdiš”? Se pravi bi ga bilo dobro postaviti tudi vsak dan za dve uri v hladilnik. Da bo pripravljen tudi na zimo, pa to…[/quote]
Vsaj v tem stoletju….[/quote]
Ma Skela enostavno ne prenesem izvajanja terorja nad otroci. Ne takega, ne onakega.
Potem pa še vsa ta pričakovanja, da bodo otroci neke naše preslikave, pa da bodo ja “idealni”, brez napak, pa …
Kot da smo pa starši, odrasli idealni. Mah .. bv.
🙂
Vsaj v tem stoletju….[/quote]
Ma Skela enostavno ne prenesem izvajanja terorja nad otroci. Ne takega, ne onakega.
Potem pa še vsa ta pričakovanja, da bodo otroci neke naše preslikave, pa da bodo ja “idealni”, brez napak, pa …
Kot da smo pa starši, odrasli idealni. Mah .. bv.
:)[/quote]
Sploh ker se da krasno vzgajat čist brez terorja.
No, ni čisto tako. Ko zasmrdi izpod plenic, najprej preverim, ali gre za prdec ali kakec, po potrebi otroka tudi previjem – če otroka čuvam, menda ne bo s polno plenico čakal, da se starša vrneta, v tem, da otroka previjem namesto mame (ko pridem k prijateljici na obisk), pa tudi ne vidim problema.
Pretiravaš. Ne otopi vsak zakon (oz. partnerska zveza), pa niso vsi straši patološko navezani na svoje otroke. Še vedno obstajajo straši, ki se zavedajo, da je njihova naloga otroke vzgojiti v samostojne ljudi, ki bodo (ali ne bodo) ustvarili svojo družino.
mene pa zanima
Gospodična multinick (ronka, starunklja, blala….), kot vedno zahajaš v esktreme in ne poznaš umerjenosti ali zlate sredine, kajti naštela si vse možne (hipotetične) PROTI iz popolnoma negativistične perspektive, zakaj ne imeti otrok, kot da bi morali naravni pojav, kar je starševstvo, okarakterizirati kot bolezen.
To pomeni, da otrok ne smeš imeti za nobeno ceno, ker jih nimaš rada in jih verjetno prenašaš kakor pes mačke. Pri starših, ki imajo otroke radi, na njih ne gledajo kot na breme ali prepreko, ampak z ljubeznijo. In ljubezen (sposobnost ljubiti) je nekaj, kar nas izpolnjuje, razveseljuje, dela bolj žive in zadovoljne v življenju. Da je takšnemu staršu, ki ima rad otroke, težko previti otroka, je seveda popoln absurd, razen če nimaš nič starševskega nagona v sebi.
Gospodična multinick (ronka, starunklja, blala….), kot vedno zahajaš v esktreme in ne poznaš umerjenosti ali zlate sredine, kajti naštela si vse možne (hipotetične) PROTI iz popolnoma negativistične perspektive, zakaj ne imeti otrok, kot da bi morali naravni pojav, kar je starševstvo, okarakterizirati kot bolezen.
To pomeni, da otrok ne smeš imeti za nobeno ceno, ker jih nimaš rada in jih verjetno prenašaš kakor pes mačke. Pri starših, ki imajo otroke radi, na njih ne gledajo kot na breme ali prepreko, ampak z ljubeznijo. In ljubezen (sposobnost ljubiti) je nekaj, kar nas izpolnjuje, razveseljuje, dela bolj žive in zadovoljne v življenju. Da je takšnemu staršu, ki ima rad otroke, težko previti otroka, je seveda popoln absurd, razen če nimaš nič starševskega nagona v sebi.[/quote]
Kje si se našel, med robijevci? Aja, ti nimaš ženske in otrok, zato ne moreš biti robijevc.
To pomeni, da otrok ne smeš imeti za nobeno ceno, ker jih nimaš rada in jih verjetno prenašaš kakor pes mačke. Pri starših, ki imajo otroke radi, na njih ne gledajo kot na breme ali prepreko, ampak z ljubeznijo. In ljubezen (sposobnost ljubiti) je nekaj, kar nas izpolnjuje, razveseljuje, dela bolj žive in zadovoljne v življenju. Da je takšnemu staršu, ki ima rad otroke, težko previti otroka, je seveda popoln absurd, razen če nimaš nič starševskega nagona v sebi.[/quote]
Kje si se našel, med robijevci? Aja, ti nimaš ženske in otrok, zato ne moreš biti robijevc.[/quote]
Jest mam otroke, pa mi greš vseen na jetra.
Forum je zaprt za komentiranje.