čopova
Isto je, samo moški smo bolj determinirani, odločni, ne naredimo stvari “na spol” in vse dokončamo za razliko od mencaških žensk. :))[/quote]
Vau, kakšni junaki.
Poskus samomora je pogosto krik na pomoč. Upam, da ti ga nikoli ne bo treba slišati, verjemi pa, da je očitek (ali pa duhovičenje, glede na smajlije), da oseba menca oz. da je polovičarska, zadnja stvar, ki ti takrat pade na pamet.
Isto je, samo moški smo bolj determinirani, odločni, ne naredimo stvari “na spol” in vse dokončamo za razliko od mencaških žensk. :))[/quote]
Vau, kakšni junaki.
Poskus samomora je pogosto krik na pomoč. Upam, da ti ga nikoli ne bo treba slišati, verjemi pa, da je očitek (ali pa duhovičenje, glede na smajlije), da oseba menca oz. da je polovičarska, zadnja stvar, ki ti takrat pade na pamet.[/quote]
Senza, kaj pa tako resno? Govorim samo statistično, da moški so “uspešnejši” pri samomoru zaradi metod, ki jih izbirajo.
Ne poznam nobenega, ki bi ga pustla baba in bi nenadoma umrl, ker ne bi več zmogel poskrbet za osnove za preživetje….
Ta mit o moških ki se zapustijo ala propadejo je res mit, ali pa je nastal v drugih časih, dandanes jaz tega ne pomnim…. sploh ne med mlajšimi.[/quote]
Je pa zato zelo zgovorna statistika samomorov med ženskami in moškimi – razmerje 1:4.[/quote]
Saj veš kako je statistika, velikokrat jo lahko obrnemo kot nam paše, kaj pa če ta statistika pove samo to, da so ženske manj uspešne v uresničevanju samomora? Kdo bi vedel, jaz pač ne, niti me ne zanima, podam samo kot razmislek.
Vau, kakšni junaki.
Poskus samomora je pogosto krik na pomoč. Upam, da ti ga nikoli ne bo treba slišati, verjemi pa, da je očitek (ali pa duhovičenje, glede na smajlije), da oseba menca oz. da je polovičarska, zadnja stvar, ki ti takrat pade na pamet.[/quote]
Senza, kaj pa tako resno? Govorim samo statistično, da moški so “uspešnejši” pri samomoru zaradi metod, ki jih izbirajo.[/quote]
Moj komentar se je nanašal zgolj na umrle, tako da je bil tvoj “samo statistični” govor o odločnih moških in mencaških ženskah ne samo odveč, ampak tudi neokusen. Če te že zanima, “kaj pa tako resno”.
Kar se metod tiče, se pa ve, da moški načeloma izberejo nasilnejše (in že zato dokončne) od žensk (SURS ima kar nekaj zbranih podatkov), kar sama vidim kot posledico vseživljenjskega potlačevanja čustev, ki izvira v zgodnjem otroštvu z omalovaževanjem jokanja pri fantih (“ohhh, tako velik fant pa takole joka”, “eh, to se pa za takega fanta res ne spodobi”, ipd.) in podcenjevanjem bolečine. Za razliko od žensk, ki jim je na nek način dovoljeno čustvovati, poleg tega pa se od njih pričakuje nekakšna krhkost. Krhkost pa zahteva zaščito, zato se ženske lažje odprejo, večkrat (kot moški) artikulirajo svoje stiske, lažje poiščejo pomoč in nenazadnje, če vsi mehanizmi sporočanja odpovejo, s poskusom samomora kličejo na pomoč.
Ravno zato pa je tisti, ki nima otrok, večji egoist od tistega, ki jih ima.
Če bi razmnoževanje bilo stvar ega, bi zemlja bila precej pusta in mrtva.[/quote]
Hmmmm torej tisti ki ne vara zaradi razume je večji egoist od tistega ki vara, ker nenazadnje oni ko ne vara uporablja razum :)[/quote]
Kot si že sam večkrat omenil, je v moški naravi to, da oplodi čimveč žensk in vsaka omejitev, ki bi ti ga postavljala morebitna partnerica, doživljaš kot posledico njenega egoizma, ker te ovira pri svobodnem izražanju tvojih nagonov.
S čimer se v tem kontekstu strinjam.
Ampak, človek ima razum in ego in ga je zato nemogoče izključiti ali zanikati njegovega vpliva na naše odločitve.
Zato tudi od drugih pričakujemo, da bodo uporabljali razum in v uresničevanje svojih potreb, vključili še potrebe tistih, katerim je mar za nas ali pa je nam mar za njih.
Ker pri definiciji egoizma izhajamo iz te splošne določitve, da je egoist tisti, ob katerem imamo občutek, da mu ni mar za nas, dobimo vtis, da je varanje bolj egoistično, kot zvestoba, pa čeprav želimo le uresničevati naše potrebe, s katerimi smo se rodili in niso stvar ega.
Pravzaprav si želimo le, da je ego od sočloveka socializiran podobno, kot naš ego. Kar predstavlja nek vrhunec egoizma, vendar zaradi same narave relativističnega dojemanja realnosti, tega ne dojemamo egoistično.
Nismo še dovolj ponotranjili relativnosti, kot to počnemo pri opazovanju in razlaganjau naravnih pojavov ali fizikalnih zakonov.
Verjetno zato, ker se premalo zavedamo sebe. Veliko premalo, kot pa v primeru razlage nekega zunanjega opazovanega sistema.
Razlike v razmišljanju.
Ženske, ko ste v težavah imate željo se z nekom pogovorit, moški to meljemo v sebi, obmolknemo…[/quote]
Zakaj pa ?
Imamo občutek, da ne moremo zaupati ženskam ali pa ženskam ni mar za drugega, kot za lastna čustva ?[/quote]
Nič od tega. Preprosto drugače funkcioniramo zaradi razlik v zgradbi naših teles.
Hmmmm torej tisti ki ne vara zaradi razume je večji egoist od tistega ki vara, ker nenazadnje oni ko ne vara uporablja razum :)[/quote]
Kot si že sam večkrat omenil, je v moški naravi to, da oplodi čimveč žensk in vsaka omejitev, ki bi ti ga postavljala morebitna partnerica, doživljaš kot posledico njenega egoizma, ker te ovira pri svobodnem izražanju tvojih nagonov.
S čimer se v tem kontekstu strinjam.
Ampak, človek ima razum in ego in ga je zato nemogoče izključiti ali zanikati njegovega vpliva na naše odločitve.
Zato tudi od drugih pričakujemo, da bodo uporabljali razum in v uresničevanje svojih potreb, vključili še potrebe tistih, katerim je mar za nas ali pa je nam mar za njih.
Ker pri definiciji egoizma izhajamo iz te splošne določitve, da je egoist tisti, ob katerem imamo občutek, da mu ni mar za nas, dobimo vtis, da je varanje bolj egoistično, kot zvestoba, pa čeprav želimo le uresničevati naše potrebe, s katerimi smo se rodili in niso stvar ega.
Pravzaprav si želimo le, da je ego od sočloveka socializiran podobno, kot naš ego. Kar predstavlja nek vrhunec egoizma, vendar zaradi same narave relativističnega dojemanja realnosti, tega ne dojemamo egoistično.
Nismo še dovolj ponotranjili relativnosti, kot to počnemo pri opazovanju in razlaganjau naravnih pojavov ali fizikalnih zakonov.
Verjetno zato, ker se premalo zavedamo sebe. Veliko premalo, kot pa v primeru razlage nekega zunanjega opazovanega sistema.[/quote]
Robi, bistveno je, da je smešno enkrat poveličevat razum v smislu imamo razum ki nas ločuje od ”naravnega” nagona ki bi ga naj brzdal, ko je govora o ”seksanju iz zabave in ”egoistične želje” ali reciva nagona, po drugi strani pa ko je govora o tem, da bi naj razum brzdal naravni nagon tudi pri oplojevanju kot posledici izključno ali večinsko nagona, pa je ”narava’ oz ”nagon” vreden kar naenkrat več in ga naj ne bi kontrolirali.
Torej kaj nam daje razum v prvem primeru kar nam ne more dati v drugem? Ali je to samo posledica prirejanja in obračanja besed kot si želimo?
Če jaz vsaj zagovarjam obratno zgoraj navedenemu z logiko, da smo pri produkciji otroka odgovorni še za nedolžno živo bitje, ki dejansko ni nič krivo (za razliko od ženske ki te morda ne zmore ali želi zadovoljit) pa zagovorniki razuma pri ”varanju” ali poligamnosti(kontra pa ne) nimate(jo) tako dobrega argumenta, ker nedolžnega bitja ni, ker tudi sami priznavate(jo) da je za ”razpad” vedno krivec v dvojini (ali celo več ampak pustmo to)
Točno iz tega razloga smo nekateri po toliko letih še vedno samski. Ne gre se tu za nezaupanje, kot vi to cel čas trdite, jaz jim zaupam, da znajo bit orng vzvišene, vase zagledane prasice, ki jim ni mar za nič drugega kot za lastna čustva.
Pa sem spoznal že celo paleto “različnih” profilov babnic. Ene so bolj živahne, komunikativne, druge resne, kao zrele, pa pametne, a vsem je skupno eno – ne da se računat na njih. Ko se ti bo kje zalomilo in ko se boš znašel v težavah, nje ne bo nikjer.
Pa res, se bolj spodobi, da se obesi, ko se malo nabere. :/[/quote]
Pa dobro, a si ti dec, al nisi ? Tok si prtegnjen, da si že svoj spol začel zaničevat, lol[/quote]
A če se obesim, pol dokažem, da sem? :))
Ceprav se ne strinjam v celiti, sem preprican v nadsednje.:
Zenskam, ki nic ne naredijo iz zivljenja, npr. dolgoletna brezposelnost in slabse, bo vecina moskih stala ob strani. Tudi vse zivljenje. Obratno pa ne drzi. Zato pravim, zenske so v osnovi izkoriscevalke. Ampak znajo zaviti v celofan. Npr. recejo, da ji tip ni mogel slediti.
Razlike v razmišljanju.
Ženske, ko ste v težavah imate željo se z nekom pogovorit, moški to meljemo v sebi, obmolknemo…[/quote]
Še dobro, da niso vsi taki. Res.
Zenskam, ki nic ne naredijo iz zivljenja, npr. dolgoletna brezposelnost in slabse, bo vecina moskih stala ob strani. Tudi vse zivljenje. Obratno pa ne drzi. Zato pravim, zenske so v osnovi izkoriscevalke. Ampak znajo zaviti v celofan. Npr. recejo, da ji tip ni mogel slediti.[/quote]
Kjer je izkoriščevalec, ne glede na spol, mora biti nekdo dovolj neumen, da se mu da/pusti izkoriščati. Če sta oba zadovoljna tako, je čisto v redu.
Zenskam, ki nic ne naredijo iz zivljenja, npr. dolgoletna brezposelnost in slabse, bo vecina moskih stala ob strani. Tudi vse zivljenje. Obratno pa ne drzi. Zato pravim, zenske so v osnovi izkoriscevalke. Ampak znajo zaviti v celofan. Npr. recejo, da ji tip ni mogel slediti.[/quote]
Kjer je izkoriščevalec, ne glede na spol, mora biti nekdo dovolj neumen, da se mu da/pusti izkoriščati. Če sta oba zadovoljna tako, je čisto v redu.[/quote]
Nacelno je to res. Ni pa tk vsa resnica.
Ce ti branjevka s trznice uspe prodati kilo banan za €5, ker npr ne poznas cene le teh, si ob spoznanju, da si banane debelo preplacal, utegnes reci, ta pa me nategnila. Pa cepra si se svoj cas strinjal s ceno.
Skratka, to da se dva v nekem renutko nekaj strinjata, se ne pomeni, da gre za fair/”pravicen” dogovar.
Ce bi se vec moskih zavedalo koliko resnice je v moji zgornji trditvi, in bi malo razmislili o raznih scenarijih, ki iz tega potencinalno sledijo, bi bilo precej bolj zadrzani do ‘resnih’ zcez.
Forum je zaprt za komentiranje.