cookovi otoki ali samoa
Lahko ti povem da je na Fijiu razen dnevnih aktivnosti (potapljanje , ogledi vasi, kanjoning , itd ) nočno življenje razvito le po večjih mesti Nadi ,Sigatoka , Suva to je na glavnem otoki Vitu levu na ostalih manjših otočkih nočnega življenja ni če si ga sam ne narediš.No nočno živjenje pa je tudi po hotelih kjer imajo nočne klube in animatorje.
Zelo podobna situacija pa je tudi na Cookovih otokih , če si na Rarotongi (glavni otok) je nekaj dogajanja ampak ni tako lepo kot na Aitutakiju , kjer pa NI nočnega življenja po barih ker sta samo dva pa še ta večji del dneva zaprta.
Jaz ti bolj priporočam Fiji , ker so ljudje zelo prijazni in ustrežljivi kot na Cookih , kjer so dobesedno lenuhi in jih moraš vse lepo prosit – pa še Fiji je precej cenejši tako namestitev kot sama hrana in pijača.
živjo!
jaz se odpravljam na samoo čez en mesec. tako, da ti lahko potem kaj več povem kako in kaj je tam.
samoa je ena najcenejših in tudi najpristnejših pacifiških otokov, ljudje izredno prijazni, bivaš v falah (tradicionalni bungalovčki) pri ljudeh, kjer dobiš tudi hrano. imajo seveda tudi nekaj hotelov, pa ne veliko. tam masovni turizem še ni razvit, se pa baje odpirajo kompleksi, kar je slabo.
aktivnosti: trekking (mt. silisili), kajaking, potaplanje, imajo nekaj nacionalnih parkov ( slapovi,…)
je pa tam čas zelo relativna stvar – vse gre bolj počasi
zadnje leto sem veliko spremljala tudi druge (tuje) forume in samoa je bila večini ena najljubših destinacij, pa tudi cookove so hvalili, vendar so dražji.
če je tvoj namen žuranje, potem je morda bolje iti na cookove otoke ali pa na fiji, ker na samoi je po moje bolj na easy. seveda je tudi tam da najti kakšen barček ali dva, pa še zelo dobro pivo naj bi imeli.
lp
Hja, že antropologinja M. Mead je dejala, da je Samoa “Heaven on earth” 🙂
Frida, upam, da boš poročala o tem, kako je bilo. Samoo imam v načrtu (oz. si jo želim videti) že nekaj let, ampak v bližnji prihodnosti se bom zagotovo odpravila tja. Vsaka informacija bo dobrodošla, prav tako tudi o drugih pacifiških otokih in otočjih (od Polinezije, Melanezije, Mikronezije…).
LP
variante za katere jaz vem:
1. do sydneya s katerokoli varianto, od tu pa imaš boomerang pass, ki stane cca. 100.000 sit v obe smeri (imaš tri cone, ki različno stanejo – glede na milje ki jih preletiš) – to grem jaz
2. z air new zealand letiš do nove zelandije ali australije in pacifik koristiš kot stopover – cena se je ušivo dvignila v sezoni, izven sezone, pa znajo imeti kakšno ugodno varianto, ampak predvsem za cookove otoke in fiji – poglej si spletno stran
3. z korean air do fijija (cca. 250.000 sit izven sezone) in od tam na samoo za cca. 80.000 sit (obe smeri)
4. obstajajo tudi neki direktni leti iz amerike ( ampak mene zdaj amerika ne vleče preveč – imajo baje cel cirkus na mejah) in še ostali pacific passi – od air new zealand, polynesia airlines,…cene pa so bolj ali manj podobne
cene so se lahko tudi že kaj spremenile, tako da me ne držat za besedo.
cena niti ni tak problem. taxe so se pa noro dvignile in se skozi spreminjajo.
pacific ni ravno poceni zadeva. na splošno so avioni kar dragi, spanje tudi ni prav poceni (samoa je ena taka izjema), govorim seveda o teh malo bolj turističnih otokih. ostali so pa bolj poceni, vendar je težko priti do njih.
lp
Lep pozdrav!
Nekaj me bega in sicer, da je kdo pripravljen plačati ogromne vsote zato, da gre žurat na drug konec sveta!?
Tudi bliže so dobri žuri pa za VELIKO!!!! manj denarja.
Drugače pa AITUTAKI JE ZAKON!!!!!!!
Seveda za tiste, ki kaj dajo na neokrnjeno naravo in prijazne ljudi.
Laguna je BOŽANSKA, obdana s prečudovitimi otočki. To je eden izmed redkih krajev NA SVETU, kjer lahko pustiš fotoaparat, kamero, torbo,…. karkoli v košari skuterja pred trgovino in, ko prideš nazaj bo še tam.
Pa še samo, da omeniva SANJSKO POROKO, ki sva jo tam imela.
To je mogoče eden izmed ralogov za kar je vredno dati veliko denarja,…
Ampak še dobro, da smo si različni……..
ooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, ali mi lahko PROSIM kaj več poveš o vajini poroki?? Kako sta jo organizirala, kako je izgledala in vse, kar spada zraven. Lahko mi posljes zasebno sporocilo ali e-mail.
Sicer se nimam partnerja in se verjetno ne bom tako kmalu poročila (stara sem 20 let) , ampak moja najvecja zelja je prav poroka na enem izmed čudovitih pacifiških otokov. samo jaz, NN, pesek, morje in nebo … Res ti bom hvaležna za vsakršno informacijo.
Kar se žuranja tiče – ti dam prav, ampak mislim, da tisti, ki potujejo na tisti konec, niso taki žurerji oz. ne gredo tja zaradi žuranja (če sklepam po sebi). Ampak … kot si ugotovil … smo si različni.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.