Collegium-no comment!
Šli smo s Collegiumom v Bratislavo in najprej skor 3 ure čakal folk v Mb, ker so imel fouš napisan kraj odhoda, potem dobili hotel, ki ni imel tistega, kar nam je bilo obljubljeno, v klubu, ki je bil ena boga ladica na donavi je bila bedan muska,o kakšni animaciji ne bu ne mu, cene pa nič kaj nizke…
Na silvestrovo so nas nabunkal v eno bogo kolibo-mrzlo za popiz…, z neorganizirano gerderobo-prjatelci so zgubil najbolš pulover in za 20 eur,tud oblublene penine ni blo, Dj je rolu s5 bedno tehno musko in spet nič animacije…
V glavnem VAM NE PRIPOROČAM, DA GRESTE ZA NOVO LETO S COLLEGIUMOM, KER BOSTE ZELO RAZOČARANI IN OB VELIKO PENEZOV, ZA MAL ZABAVE!!!!
Men je blo v redu. Glede na ceno se lahko pričakuje slaba organizacija in nizka kvaliteta. Folk gre z njimi večinoma samo zaradi žura.
V hotelu Kyev so bili 3 pobje v 2posteljni sobi pa se niso pritoževali so se znajd po svoje in so ga zažural….Treba se je znadjet.
Glede muske: pr nias je blo vse mešano, pijača je bla pa dražja kot v Sloveniji in so za isto pijačo ful spreminjal cene – to pač ni krivda Collegiuma.
Lp
Snegi
Mal’ dnarja – mal’ mu’ske. Žal je to edino, kar ti lahko rečem. Meni še na misel ne pride, da bi se šla la z neko cheap agencijo masovni turizem. Če grem z agencijo, grem s Kompasom. Me sploh ne zanima, koliko pri tem zaslužijo – raje dam malo več in sem bolj brezskrbna, pa čeprav se lahko tudi pri Kompasu kaj zalomi. Upam, da boš imela prihodnjič več sreče …
LP
oj! tudi jst+družba smo potovali z agencijo Collegium! za prevoz slo-bratislava-slo, 2 nočitvi, zajtrk+večerjo plačali 20.000sit, kar je pomoje ful ugodno! tapru večer ga na hard zažural v enmu klubu-Cayse(al neki podobnga) s preostalimi collegiumci, pijača ful poceni, sploh akcijske cene ble zakon, muska “tuti-fruti”, torej malo mešano-za vsakogar nekaj, za novo leto šli v en velik diskač in ga spet zažural na polno! šampanc bil okol 1600sit litr, pivo ene 120sit pou litr! ugalcnm, mi smo se mel prou fino!! pa tut hotel je bil ubistvu še bolš kt smo pričakovali, tko da COLLEGIUM=ZAKON!! lp
OK, prebrala sem vse komentarje in bom rekla tako – kar se glasbe tiče, se strinjam. Vsak ima svoj okus. Kar se tiče tistega – mal dnarja, mal muzike, se tudi popolnoma strinjam!!! Nadalje pa moram povedati, da sem tudi sama ZELO RAZOČARANA NAD COLLEGIUMOM in z njimi sploh ne bi šla, če bi vedela, da grem dejansko z njimi, saj se o njih že dolgo širi slab glas.
Sama sem se s še eno travelovko prijavila preko Ilirike in šele tik pred odhodom dobila pošto od Collegiuma…grrrrr….ampak bilo je prepozno…torej.
Kakšen je bil hotel in hrana, ne bom – za to ceno čisto OK!!! Gre se za odnos vodičev in lažne obljube. Naš hotel naj bi bil oddaljen 2 km od centra mesta – pa ja! 6 dobrih km. Ampak ni panike, saj so bili obljubljeni organizirani prevozi z busi v obe smeri – ČE VERJAMEŠ!!! Plačaj si taksi ali gnij v hotelu.
Se pritožiš mlajšemu smrkotu, ki so ga postavili za vodiča in ti milo pove, da on nič ne more pri tem. Mu nazaj poveš, kaj vse lahko naredi, se zgovarja na božjo mater,…OK, greš do ako glavnega vodiča v hotelu in ti pove, da smo za to ceno dobili še preveč – pisker poči!
Nakar se dogovoriš, ker si popolnoma dehidriran, da lahko ostaneš v mestu in bo prišel avtobus po nas, ko bo pripeljal drugo skupino žurat. Na dogovorjenem mestu čakaš ENO URO , zmrznjen do konca, nakar bus res pride – ampak se pelje mimo MNOŽICE, ki ga čaka!!!! Kličeš vodiča, ki ti pove, da pojdi s taksijem. Aja, plačaš ga seveda sam.
In še in še – vsak dan polno pizdarij, ki niso vezane na denar, ampak dobro organizacijo in sposobne vodiče. Je pa res, da smo pri sosednji skupini videli, da imajo bolj sposobnega vodiča – ta je bil zanimiv, se ni ponavljal, je znal kaj o kraju, kjer smo bili vsaj kaj konkretnega povedat, … ampak ta vodič je imel preko Hejjevce, če se ne motim.
Skratka, COLLEGIUM je v resnici zanič!
srečna ti…mi smo se pa odločili tako:
1. POčakamo, če bomo dobil ikak odgovor na pritožbo.
2.. Če bo negativen ali ali ga sploh ne bo, se bomo obrnili na varstvo potrošnikov
3.Mediji so bili pa tako vedno zlata jama
Isto pot predlagam vsem, ki so bili, so ali še bodo kdaj razočarani z agencijo – napočil je čas, da potrošniki udarimo po mizi (čeprav načeloma jaz tako nimam namena kaj dosti potovati z agencijami, pa vendar,…gre se za pravico)!!!
še jaz dodajam svoja opažanja glede omenjene agencije, čeprav ste mladi in željni žura, vas razumem! Res je, da omenjena agencija v razpisu obljublja eno, pol ko prideš na potovanje užaljeno ugotoviš, da je čisto drugače. Niso vsega krivi vodiči, kajti tudi ti dobijo od t.i. koordinatorjev natančna navodila -bog ne daj da zamujajo kakšno minuto jih nahrulijo, glede dajanja informacij vodičem – pa bi bla raje tiho. Sprašujem se kakšna je organiziranost če vodič dobi navodila zjutraj, da bo zvečer v tem in tem klubu. kako naj to informacijo prenese svojim gostom, saj ne gredo vsi na vse oglede, obvestila, ki jih vodič obesi v hotel, pa gostje berejo v glavnem le, če se zaletijo v njih , pa še pol je vprašanje, če so so zapomnili kaj so prebrali.
Oddaljenost hotelov se krepko razlikuje od obljubljenega – prevozi pa individualno, kot ste že ugotavljali. in kaj lahko naredi vodič? Praktično nič, razen da vam vljudno posreduje št. taxijev,saj če ima na razpolago samo enega šoferja, ga ne more prisiliti, še za dodatne prevoze (zakonski predpisi o omejenem številu ur voženj) sploh če jih še čaka 10 urna vožnja do doma. Zapleteno!
Sem pa mnenja, da če bi ta agencija izboljšala svojo organiziranost (vodičem dala vse potrebne informacije o času žurov v klubih, točno za vsak dan že pred odhodom…….bi na licu mesta samo lahko nadzorovali če vse štima, če bi obljubljeni fakultativni izleti bili enaki, tistim kar pošljejo potnikom domov ali je napisano v katalogu, tudi glede hotelov naj bi držali obljubr…) potem bi bili lahko vodilna agencija.
Sicer pa tudi pri ostalih agencijahm če greste z njimi na potovanje, zvečer niso pripravljeni vam nuditi transfer, tudi če bi šel cel avtobus potnikov v center mesta (govorim iz lastnih izkušenj).
Sicer pa kot ste že sami ugotavljali: malo denarja, malo muzike – to morate vzeti v zakup, preden si izberete program potovanja.Za malo denarja ne morete dobiti sam luksuz, določene zadeve pa bi se dalo izboljšati in bi bilo zadovoljstvo na obeh straneh: na strani agencije (ker nebi bilo pritožb) ter na strani potnikov, ki bi bili zadovoljni.
lp
Frčefela
oj leo pohajaški pozdrav vsem
tu gor nism bla že zlo cajta,ker cajta ni blo,sam na to pej morm odgovorit
1.sto ljudi-sto čudi,pravm jest
v glavnem js sm pr mojh 31ih mende že dala kej skoz kar se potovanj z in brez agencije tiče,in med njimi jetudi collegium.za dalše potovanje in silvestrovo.
v egiptu ko sem bla z njimi morm rečt da kar se agencijske scene tiče so bli najbl ugodni kar se keša tiče in maximalno smo mel izkoriščeno pot,3 tedne smo bli na poti in videli pa doživeli tlolikoda ga ni kompasa ki bi to spravu skp,pomota,bi a za kak keš?verjem da nism prpravlena plačevat če me košta kej preveč v primerjavi z realnimi cenami,pol pojdm raj sama v lastni režiji.
za silvestra je pa ponavad tko,da je vodič nekdo prek študenta ki stvar bolj al majn doro vodi,je pa scena spet odvisna poleg vodiča tud od potnikov.mi smo bli z njimi v beogradu in smo tok maw plačal,da se sploh neb usedla v avto v lastni režiji v takšnem snegu kokr smo ga mel.smo pa res spal v študentu komej zgrajenem in zato brez ključvnce,pero sje vodička ki mi je kot ženska bila antipatična,j…. ga,takoj ko je ugotovla da so vrata vseh sob odklenjena,opravičila,ma ker smo mel vsi le po 20.000 sit v žepu smo le opravičilo sprejel in je bu mir.nam je pa vse povedla km jt za karkoli sm jo prašala,k mi smo bg ščekiral do obisti,po ns js je poslala pa še v prestižno restavr.kjer smo se reci piši nažrli srbskih dobrot in spil en kup vina za tak dnar,da ns je blu sram plačt.je bla manče za bunde skor dražja,ma smo jo dal,ker so nam polite in že zažgane bunde podržal pri slčenju inoblačenju,kljub 4im zvezdicam,pr ns nas neb not pustil.
stvar na poti kjer je več različnih ljudi odvisna od več dejavnikov.
nekej nosi agencija,nekej je pa zihr vaše delo.
in v klubih nikoli ni nobenga ki bi skrbel za animacijo,če želiš novoletni program greš lhk npr.v čatež,terme olimje,htl perla,….
na takih žur poteh je animacija toja in toje družbe skrb.muska je pa tud stvar okusa,če sedi v busu 45 ljudi,ne ustrežeš vsem,ne pa v nekem pubu,na ladji,….kjerkoli kjer je masa še večja.
ko smo 1x silvestr.na poljskem,smo mel cel bus “debilov”,sm rekla tkrt.mi smo šli v 5ih silvestr.to pomen žurat,ogledi,…na busu ns je blo pa točno 9 za žur in ostalo se bli parčki ki so si medsebojno šepetali ljubezenske pravce.ok.nas ne moti,ma ko smo mi začel peti in pravti vice,so začel težit.in vodička je stvar hitro rešla,do 2eh ponoč bo žur nato pa spanje,smo na poti žura,zaključka leta,ma je treba bit strpen en do druzga,ker smo plačal vsi,mi za žur in oni za muckanje,jim je pa predlagala,da se nam pa č pridružjo glede na to da mormo bet skp,drugo novoletno praznov.pa doro premislijo kaj bodo vplačal.ker če si samozadosten,si lhk doma al pej na samotnem otoku.in kod je bu na konci problem?pri ženskicah.tipiso hitro poprimli in začel peti,kmalu so pa tud domač šnopc (2 dečkota)potegnil na svetlo.kdo bsi mislu.in ko so njih pupe ugotovle d ns njihovi tipi nč n zanimjo so prišle tud one blizu.štekeš?
faktorjev za pozitivo al negativo je kaj k čš,problem je
slovenska TOLERANCA,NESTRPNOST,EGOIZEM,SAMOVŠEČNOST IN SAMOZADOSTNOST
vidim, da se je tu kar razvnela debata, bom še jaz napisal svoje z vidika tur. vodnika…
1) kar se tiče večernih transferjev v mesto (predvsem iz mesta) je to izključno dobra volja voznikov, ki ponavadi pri tem tvegajo kazen, ki ni tako majhna. Avtobus mora namreč stati določeno število ur, kar lahko vsak policist v pol minute preveri na tahografu in to se pogosto dogaja! Lahko kaznuje voznika (in prevoznika)tudi za en teden nazaj… V primeru Krakowa je še ta primer, ko se pripelje v mesto je že precej vožnje za nami, potem so tu še izleti (prvi dan rudnik soli) in avtobus je praktično zvečer že v prekršku, saj vozi že več kot 24 ur.
2) če piše v katalogu/programu, da je oddaljenost hotela manjša kot je v resnici in ste zaradi tega na slabšem ste upravičeni do odškodnine. Več si lahko pogledate v frankfurtski tabeli in se nanjo tudi sklicujete. tabelo lahko preberete tu: http://www.gzs.si/DRNivo3.asp?IDpm=9024
3) Žal prihaja tudi do takih pomot, da je v obvestilih potnikom kdaj kaj napačno napisano. Treba se je zavedati, da je ponavadi tako, da ena agencija program organizira, in ta program lahko potem prodaja več drugih agencij. Organizator lahko dobi napačne podatke o potnikih, kje jih pobirat, na seznamih ni kontaktnih številk… Še posebej, ob lastminute variantah, ko se zadeve rihta tik pred zdajci.
NIKKI: samo v vednost, Ilirika je v večini primerov samo POSREDNIK. Prodajno so zelo močni, saj imajo zelo dober marketing in dobre prodajne točke.
4) Ni dopustno od vodnika, da zabrusi potnici da je za ta denar dobila še preveč. Lahko pa razumete, da lahko vsakemu človeku popustijo živci in včasih reče kako preveč. Po drugi strani si raje predstavljajte vodnika, na katerega se znaša ves avtobus zaradi zadeve za katero ni sam kriv. Ravno v primeru Krakowa je neka potnica vodniku zabrusila, da mu bo odtrgala jajca:). Sem 100%, da če potnik pride s korektnim dostopom do vodnika, bo tudi on korekten nazaj.
5) še ena o organizaciji; ne vem koliko busov je bilo v Bratislavi, Beogradu, verjetno na obeh koncih več kot trideset. To organizirat, skoordinirat je že ob predpostavki, da bo šlo vse vredu zelo težka naloga. Ker pa se vedno kaj zgodi, pa magar če dva potnika zamudita 10 min, če je zastoj na cesti, če je v muzeju/restavraciji/gradu.. gneča (novo leto…), je potrebno tu malo strpnosti. Konec koncev se ob prijavi v agenciji strinjate z množičnim turizmom in tu je svoboda precej omejena – v dobro skupine kot celote.
Koliko tu pomeni 10 minut si je težko predstavljat!
Potem so pa tu še druge stvari; se vrnimo nazaj na primer Poljske. V krakow sem peljal že najmanj 10krat, in ne pomnim, da bi bilo kdaj vse v redu. Tu se imajo še ogromno naučiti v turizmu, da se bo dalo normalno delati z njimi. Na primer, skoraj vsakič drugič se mi je pripetilo, da v Auschwitzu nismo dobili angleškega/hrvaškega lokalca, ki smo ga rezervirali in sem imel v rokaš pisno potrditev, poleg tega pa sem pred odhodom iz hotela klical v muzej. Za en avtobus to ni problema, če jih je pa več, je pa že težje.
6) pa še moje skromno mnenje o določeni mentaliteti, ki se pojavlja med potniki.
Vodnik sem že(šele) 5 let in sem dal skozi že zelo veliko različnih agencij, skupin, programov, destinacij. Vodim študente, sindikalne izlete, razpisne programe, tujce po sloveniji in hrvaški, programe za 12 jurjev, programe za 600 jurjev, enodnevne izlete, 15 dnevna potovanja, z avtobusom, letalom,….
Moram priznati, da je najtežje ustreči ravno potnikom, ki potujejo z mladinskimi agencijami. Zakaj? Ker prevladuje mišljenje, jaz sem plačal in zdaj se mi bodo vsi klanjali – voznik, vodič, v hotelu,.. Ker je vse samoumevno. Vodnik mora žurat z nami celo noč, skrbeti mora za animacijo, pa seveda mora potem tudi biti čil in dobre volje, nič zmatran drug dan, voznik mora peljati kadar nam paše in še ponoči naredit tri odhode iz centra, ker je en premalo. V hotelu se lahko razbija, saj sem plačal za program. Če mi glasba ni všeč na avtobusu lahko naderem voznika ali vodiča, kaj se pa gre naj zrihta musko… Jaz pa že ne bom sedel na tem sedežu,…
Po drugi strani pa sem se tudi sam imel enkratno prav na teh izletih.
Verjetno so za tak odnos krive tudi agencije, ki tako poceni prodajajo in zavoljo prodaje obljubljajo (pre)več.
Seveda je povsem drugače če vodim na primer tujce; ni nočne vožnje, hoteli so 4 ali 5*, samo dva ogleda na dan, povsod z lokalnim vodnikom, pa to sploh nima veze ljudje te dejansko gledajo kot sočloveka in ne kot na en osebek na katerega se lahko zlajajo kadar jim paše. Zgodilo se mi je že, da pride pol devetih zvečer starejša gospa do mene in se mi opravičuje, ker je tako pozna in me moti. Prosila me je če me lahko nekaj vpraša!!! (če bi ji na list papirja napisal kdo izvaja glasbo, ki jo poslušamo)
Pa da ne bom diskriminatoren, še vedno veliko raje vodim slovence in se z njimi tudi bolje počutim!
No zdaj že nakladam, ampak kar sem hotel povedat, se moramo Slovenci še veliko naučit ko se potuje z agencijami (na obeh straneh!). Še najbolj pa strpnosti in razumevanja!!!
Tisti pravi popotniki v duši se tega zavedajo in se verjetno tudi ne spuščajo v take debate.
Zdaj sem pa verjetno tudi Lorda prekosil v pisanju 🙂
Zadnja sprememba (19-01-06 01:38)
Se strinjam to ni to. Sam nekateri pa nismo navdušeni nad takim vodičem.
Smo meli takega na šolski ekskurziji!!!!!!!!!!!!!!!! K je po sobah pil, pa so bli najprej vsi navdušeni nad njim, pol ga je pa večina folka skritizirala. Glede na to da smo bli turistična šola je mal pretiraval k je mislu da bo dober vtis naredu.
Drugač mora bit vodič tak, da na zanimiv način pove vse (glede na folk k ga ma v busu). Pa mogoče da ga žura, da se ga napije to pa sploh ne. To bojo po moje vsi skritiziral.
Lp
Snegi
Hojla,
prav zanimivo branje sploh pa komentarji kakšen je dober turistični vodnik…….
saj veste tisti pregovor: “Vsake oči imajo svojega malarja”
sicer je pa težko vsem ugajat, ker smo pač ljudje različni
kar se pa tiče turističnih agencij in novoletnih potepanj je pač težko ob praznikih kot so novo leto in prvi maj dobiti poceni hotel v centru mesta in po možnosti s petimi zvezdicami za 20.000,00 tisočakov
pa še to turistični vodnik ali animator sta dva čisto različna pojma tako kot hruške in jabolka
vsem, ki potujete s turističnimi agencijami pa želim veliko sreče pri izberi in če greste na pot z namenom, da boste iskali napake ne pa uživali boste od potovanja odnesli bolj malo
pozdrav vsem
Peter
sem napisala roman nazaj, pa se je žal zbrisal
na kratko:
transferji bi morali biti, saj so se lahko šoferji vmes pošteno naspali!!! kajti obljubljeni so bili transferji hotel-mesto-hotel. NIsmo pa imeli že zjutraj kakih izletov,…
Jaz o vodičih nisem toliko razpravljala, temveč o agenciji, ki je to organizirala – ta bi morala premišljeno napisati program in poslati zraven vodiče, ki so temu kos – od nikogar pa ne pričakujem 100% popolnosti, ker je to nemogoče!!! Razkuril nas je predvsme tisti nekulturni!!!
Naš je bil drugače čisto OK kot oseba – se je znal kulturno obnašat in to, le premalo požrtvovalen je bil in ni se znašel najbolj…
Ilirika pa je dolžna ljudi obvestiti, da optujemo preko druge agencije!!! Sicer pa nisem blatila Ilirike, ampak sem se pritoževala nad orgsniziranostjo COllegiuma!!!!
Kaj več morda naslednjič, ker sem v časovni stiski!
Forum je zaprt za komentiranje.