Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladno-jajčna krema

čokoladno-jajčna krema

Bežna znanka mi je govorila, da ima krasen recept za tako kremo-jajca penasto umešamo stepamo nad paro v to maso pa vlijemo s surovim maslom stopljeno čokolado. To daš v hladilnik…. potem pa mi zmanjka.
Ne vem količin ne vem kako kremo uporabi.
Ker sem izgubila njen mobi, me zanima če katera to reč pozna-naj napiše.
HVALA.

Hej!

Ce das v iskanje ” cokolada krema” dobis moj recept za to jajcno kremo, ki jo uporabljam za torte: kolicine in postopek. Post ” cokolada- Babi”

Imam pa se recept za jajcno cokoladno kremo v casah. Sta malo razlicni po postopku.

Javi se, ce si nasla in ce ti odgovarja tisti recept. Lp

Žal ne najdem ne pod “čokoladna krema” ne po jajčno-čokoladna ….
sem že prej iskala zato sem postavila vprašanje.
Ne vem ali ne znam ali bi morala iskat z drugimi besedami.?!

Verjetno moraš nastaviti datum na daljše obdobje. Sicer z iskalcem nisem prav spretna, to bodo znale svetovati druge.

Za tole kremo ti lahko pomagam tako, da ti prekopiram, kar je bilo objavljeno na forumu. Sestavljeno je iz več postov iz različnih obdobij, nekje je avtor, drugje ga ni. Mislim, da boš našla, kar iščeš. Krema je seveda fantastično dobra, samo znajti se moraš s tisto vodo in prekladanjem posode iz ene v drugo. In če ti prvič ne rata, poskušaj še… Uporablja se za torte znotraj in premaz zunaj, za rolade in podobno.
Pozdrav, Mimi

Stepanje jajčne kreme nad paro
V plastični posodi nad paro seveda ne gre.
®Varianta Mishika: Veliko posodo napolnim z vodo, pustim, da voda zavre, potem pa dam na to manjšo posodo z jajci oz. bodočo jajčno kremo in miksam. Posoda je potopljena v vodo toliko, da je dno posode v vreli vodi. Traja res dolgo, preden jajca zakrknejo, vmes bolj ali manj ves čas miksam, da se ne prime na dno posode. Potem se zgodi naenkrat, zato je treba pač paziti, da ne segrevaš predolgo, ker potem dobiš pečena jajca. Težko je reči, kako dolgo, enostavno se vidi, ker krema postane bolj gosta, približno kot puding. Takrat posodo umaknem s pare.
®Varianta Babi: Dobra je vsaka rostfraj posoda, da drzi toploto. Voda ne sme mocno vreti, v bistvu tik pred vretjem, naj samo šumi. Posoda stoji napol v vodi malo postrani, mora biti potopljena v vodo, samo nad paro se krema ne zgosti. Stepam ali s klasicnim rocnim stepalom ali z mikserjem samo z eno palčko. Zacnem z nizjo hitrostjo, proti koncu zvisam. Lahko opazujes, kako se krema krasno zacne gostiti in narascati, postaja svetlejsa. Tocnega casa ne vem, vcasih se prej zgosti, vcasih potrebuje malo dlje, okoli 15 minut. Mogoce je tudi odvisno od jajc. Uspe vedno, se paziti moram, da se mi ne zgosti prevec. Vedno delam kremo tako, nikoli mi se ni zakrknila. Cokolada in tolcena smetana prideta kasneje v ze ohlajeno kremo. Med hlajenjem posodo postavim v mrzlo vodo in veckrat pomesam. Ce se notri kuha se malo stroka vanilije, tako lepo disi. V to kremo lahko vmesas cokolado z maslom ali s tolceno smetano. Zanimivo, da tudi masla se potem v taki kremi ne cuti kot nekaj otezujocega. Zanimivo je opazovati, kako na koncu rum se bolj zgosti, proti vsej logiki. Jaz dobim s tremi jajcki dovolj kreme se za po vrhu torte. To jajcno kremo uporabljam tudi za osnovo sladoledom, tekstura je zelo v redu. Mogoce bi morale prvic delati samo kremo, da bi imele cas posvetiti se samo njej.
®Varianta Staša:
* 30 dag čokolade* 4 rumenjaki* ½ l sladke smetane* po potrebi cremfix
Stepeš sladko smetano s cremfixem. Čokolado raztopiš v parni kopeli. Rumenjake zmiksaš z 2 velikima žlicama stepene sladke smetane v homogeno maso. Dodaš jo čokoladi in vse skupaj miksaš nekaj časa nad paro, uničuješ morebitno salmonelo. Nato odstaviš in ohlajaš, s tem da vsake toliko časa premešaš, da se ne strdi. Ko je krema mlačna, ji primešaš še preostalo sladko smetano.
®Varianta Sivia:
* 2 cela jajca, 2 rumenjaka* 10 dag sladkorja v prahu* 10 dag čokolade za kuhanje* 25 dag masla
Cela jajca, rumenjake in sladkor dobro zmešaš z mikserjem, daš na paro in dodaš čokolado, nalomljeno na koščke. Vse skupaj mešaš toliko časa, da se krema lepo zgosti, tj. okoli 15 minut. Nato odstaviš, dodaš maslo in ga gladko vmešaš v kremo. Ohladiš cca. 2 uri v hladilniku. Krema mora biti toliko ohlajena, da se lahko lepo maže.
®Varianta klasična Babi: Na sopari miksam samo jajca in sladkor. Maslo, cokolado, smetano dodam ob obcasnem mesanju v ze kuhano kremo, ko se ta ohladi. Tako pise v moji knjigi. To jajcno zmes uporabljam tudi za osnovo kremnim sladoledom.

Čokoladno kremo delam po hi trejšem postopku, brez kuhanja jajc in sicer:

25 dag margarine + 12 žlic sladkorja v prahu zmiksam. Dodam 2 celi jajci)1 po 1 in dobro zmiksam. Na koncu dodam še 10 dag stopljene in ohlajene jedilne čokolade. Namažem jo na pečen orehov biskvit in okrasim s stepeno sladko smetano. Treba jo je dati za nekaj časa v hladilnik, da se krema lepo strdi.
To pecivo pečem že nekaj let in katerakoli ga je probala, je hotela recept.

Hej! Pridna Mimi je ze vse postorila, drugace sem pa nasla svoj recept s tocnimi kolicinami pod vpisom ” cokolada krema” ne cokoladna krema.
PC je zgleda zelo delikaten. Naj ti krema 100/ pr. uspe Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close