Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Cokoladni biskvit za torto

Cokoladni biskvit za torto

Vem, da je na forumu veliko receptov za raznorazne biskvite (da me ne bo katera posiljala na iskalnik :-)), tudi zbirko receptov od Mimi imam in jo pridno uporabljam, a vseeno bi rabila vase mnenje in izkusnje.

Rabim cokoladni biskvit za torto, ki bo socen (ze sam po sebi, brez namakanja) in cvrst (elasticen?), ne razpadajoc, kajti naredila bi rada precej visoko torto in nikakor mi ne sme razpasti! Z Nutello tokrat odpade, ceprav je cudovit.

Hvala za vase odgovore in LP!

Točno take izkušnje nimam, tako da samo nasvet. Glej recepte iz težke biskvitne mase, vsaj 4-5 dag moke na 1 jajce, tako bo bolj čvrst. In obvezno mora biti v njem kar precej maščobe (maslo, olje), to so dunajski biskviti, tako bo sočen.
Takšni so npr. biskviti za sachar torto, vendar tam imam občutek, da jih dodana čokolada suši, večinoma izpadajo bolj suhi, saj je potem za serviranje predvidena smetana. Tako bi se jaz za sočnost bolj naslonila na čisto maščobo in ne čokolado.

Veliko uspeha in verjamem, da bo tvoja torta čudovita.
LP Mimi

Mimi, hvala. Si bom kar takoj v tvoji zbirki oznacila “kandidate” za preizkusanje. Ocitno bomo v naslednjih dneh imeli nekajkrat na jedilniku cokoladno torto, da bom nasla recept, ki bo ustrezal kriterijem :-)))

Lep soncen pozdrav!

Hej!

Muša, tudi jaz bi naredila tako kot ti svetuje Mimi – kompaktni so biskviti maščobo, najboljše je maslo. In res je tudi, da čokolada biskvit za Sacher torto nekako zasuši in oteži, razen če dodaš res precej masla.

NAjboljše bi bilo po mojem tako – na 1 jajce 4 dag moke in 6 dag sladkorja ter dodatek pravega (grenkega) kakava, ker ima specifičen okus in da pravo čokladno barvo. Ker je grenek, sem napisala tudi malo več sladkorja na 1 jajce……pa še to – nekaj žlic kakava, recimo 5 lahko pa tudi več(odvisno kako visoko torto hočeš), razmešaj v 0,75 – 1 dcl VROČE vode, da grudice izginejo, nato to vliješ k stepeni masi iz rumenjakov in sladkorja, dodaš naprej beljeke, moko……

vse čokladne biskvite delam na ta način, le da ne dodajam masla (razen pri sacherci), kr imamo radi puhaste lahko biskvite…..

Naj ti uspe! 🙂 LP

Zaradi grudic kakav vedno presejem skupaj z moko in se lepo razporedi. Meni sočen biskvit je tisti brez moke, ima pa precej mandljev in je zelo nasiten.

LP

Hvala tudi vama, Zala in Jana11! Biskvit, ki ga rabim, mora biti ne le socen, ampak predvsem cvrst (ne sme se drobiti), ker bo torta malo visja kot ponavadi in mora biskvit ostati skupaj. Ze preizkusam razlicne recepte in ne dvomim, da mi bo – tudi z vaso pomocjo – uspelo.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close