Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladna torta

Čokoladna torta

Pozdravljene,

kot že naslov pove, bi potrebovala recept za čokoladno torto. V bistvu samo za biskvit, ker recept za kremo imam. Do sedaj sem vedno pekla sadne torte, sedaj pa bi za spremembo čokoladno. Bom zelo hvaležna za kakšen recept.
Vsem skupaj želim lep dan, morda nas pa še sonček razveseli.

W.

Živjo,

pred 14 dnevi sem prvič pekla torto in tale biskvit se mi zdi res odličen.

Sestavine:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle

Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Lp, I.

Super, hvala

bom poizkusila, sem tud mal prskala za nazaj, vidim da vas je že več uporabilo ta recept.

Kako pa je z biskvitom pri sahar torti?

Hvala še enkrat.

W.

S tem biskvitom definitivno ne boš falila!

Ja, in pazi da bo Nutella sobne temperature! MEni osebno je najboljši čokoladni biskvit za Sacher torto ali pa klasičen biskvit z dodatkom grenkega kakava….

LP

Najraje uporabim biskvit za Bounty pecivo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zala,

prosila bi te če lahko napišeš recept za biskvit.

Hvala W.

Winnie,
recept za biskvit za Saher torto je na forumu že napisan (večkrat, ne samo enkrat) – vpiši v iskalnik “sacher torta” in med zadetki najdeš moj recept (pravzaprav sem ga jaz našla na eni nemški strani).

Če pa si hotela recept za biskvit z grenkim kakavom, ga v bistvu nimam 🙂 Vedno ga delam približno – torej na 1 jajce dam 30-40 g mletega sladkorja in 30-40 g moke…….posebej stepem rumenjake s polovico mletega sladkorja in nato še posebej beljake s soljo, malo mrzle vode in preostalo polovico sladkorja. V rumenjake vmešam z žlico kakavovo zmes (3 žlice grenkega kakava+nekaj žlic vroče vode in gladko razmnešam). Narahlo primešam moko, ki sem jo presejala na rumenjake s kakavom, skupaj s sodo ali pecilnim (1/2 žličke). Nazadnje primešam sneg, vlijem v model, pokrit s papirjem za peko in pečem na začetku na 150 stopinj, nato vsakih 5 minut dvigem temperaturo za 5 °C, in tako se mi na torti ne naredi hribček 🙂

LP

em..mene pa neki zanima pr tejle torti..al je velik biskvita u njej..rabla bi torto-čokoladno z mal biskvita in velik čokolade:)

Recept za biskvit z nutello je tu:

Tukaj je še nekaj dobrih

ČOKOLADNA TORTA JE RES ODLIČNA HVALA ZA RECEPT

Biskvit:
6 jajc
0,5 dcl vode
250 g sladkorja
250 g moke

V rumenjake daj pol sladkorja in 0,5 dcl vode – stepaj

V beljake daj pol sladkorja – stepaj

v beljake rahlo primešaj rumenjake in nazadnje še moko, potem po občutku na maso potresi kakav.
http://1silvija.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close