Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna torta

čokoladna torta

V soboto si sin želi čokoladno torto, pa bi rada kakšen dober in ne predrag recept – mogoče s čokoladno smetano in sočnim biskvitom – ne najdem ga v kuharskih knjigah. Mi katera lahko pomaga?
HVALA!!!

Oh… Če boš uporabila iskalnik, boš našla toliko, da boš lahko kar nekaj dni samo izbirala katero torto bi spekla.
Pa nastavi za nekaj časa nazaj, pa bo!

Biskvit

6 jajc
12 dag sladkorja
12 dag moke

Iz beljakov stepemo trd sneg in mu dodamo sladkor.postopoma dodajamo rumenjake in še vedno stepamo.Na koncu dodamo moko in narahlo premešamo.

Krema:
10 dag čokolade
1/2 l sladke smetane

Čokolado nalomiš ali pa streseš v sladko smetano in mešaš dokler ne zavre.Potem pustiš da se ohladi(jaz pustim čez noč v hladilniku) in potem zmiksaš.

Preliv:
2 veliki žlici marelične marmelade
10 dag čokolade
1/2 dcl sladke smetane.

Čokolado stopiš v smetani in poliješ po torti,ki jo prej namažeš z vročo marmelado

LP,Ana

Recept od Ane je točno to, kar iščeš.

Jaz bi rekla nekaj le o čokoladi v kremi. Na 1/2 l smetane je 10 dag čokolade, kar pomeni, da bo krema mehkejša in bolj smetanasta. Kolikor sem brala, večina z mano vred daje na 1/2 l smetane 20 dag čokolade, tako pride bolj čokoladna in bolj kompaktna krema.

Mimogrede: tale pariška krema se dela tudi v razmerju 1:1, tj. na 1/2 l smetane 1/2 kg čokolade, vendar to je zelo močno, primerno bolj za kakšne praline.

Glede kompaktnosti kreme se torej odloči sama.

Praviš sočen bisvkit. Že v zgornje testo lahko dodaš 6 žlic olja, bo že zaradi tega bolj sočen, kompakten, veliko receptov je tako sestavljenih. Ne glede na to biskvit z nečim poškropi, namoči, npr. sladkano mleko, sladkana voda, sok. Mene vedno znova čudi, koliko takšen bisvit popije, včasih na torto zlijem cela 2 dl, kolikor pripravim, pa ni preveč. Po želji lahko dodaš kakav v prahu, pa bo biskvit temen.

LP Mimi

Nam je zelo všeč naslednja torta:

Je hitro narejena in resnično uspe. Biskvit navlažim z mešanico jagodne marmelade in pomarančnega soka.

Pa še to: kakršnokoli torto boš delala, jo naredi en dan prej. Torta se mora napit, torej biskvit dobro namoči. Edino okrasiš lahko na dan praznovanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close