Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna torta za dol past

čokoladna torta za dol past

Tole je po novem moja najljubša čokoladna torta oz. kolač. Pa še brez moke in pecilnega je!

Potrebujemo:
175 g masla – jaz sem ga dala ene 125 g in je bilo še vedno OK
175 g čokolade (z najmanj 70% kakava)
200 g mletih mandljev (olupljenih)
1 vaniljev strok (ali 2 vanilin sladkorja)
8 jajc
200 g sladkorja (sem vzela rjavega)
50 g kakava + kakav za posip

Pečico segrejemo na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Dno pekača za torto (premera 23 cm, jaz sem vzela 26 cm, je bilo OK) obložimo s papirjem za peko in rahlo namastimo (nimam pojma zakaj).
Čokolado razlomimo in skupaj z maslom nad vročo vodno kopeljo stopimo in ohladimo.
Ločimo beljake in rumenjake 6 jajc. 2 beljaka prihranimo za drugič.
Penasto stepemo 2 celi jajci, 6 rumenjakov, 200 g sladkorja in vanilin sladkor oz. izpraskano sredico.
Rahlo umešamo kakav, mlete mandlje in stopljeno čokolado.
Iz 4 beljakov in ščepca soli stepemo čvrst sneg in ga rahlo umešamo v testo.
S testom napolnimo pekač in pečemo do 40 do 50 minut. Ohlajen kolač potresemo s kakavom v prahu.

Najbolj tekne s stepeno sladko smetano. In naslednji dan je še boljši, ker se malce sesede.

Je pa tole bolj za odrasle, otroci se ponavadi zmrdujejo nad grenko čokolado. Ampak odrasli pa dol padejo.

mm,bere se slastno!!
jaz sem pa vceraj naredila tole. tudi zelo dobra .

700g pomarance
10 jajc
250g sladkorja
2 vanilij sladkorja
200g cokolade za kuhanje
300g mletih orehov

sladka smetana za stepanje

pomarance olupimo in narezemo na koscke. dusimo jih na majhnem ognju-cca pol ure.ko se ohladi, spasiramo /dodala sem 1 vanilij sladkor/
beljake stepemo v kompakten sneg. rumenjake,sladkor in vanilij penasto umesamo, dodamo naribano cokolado,orehe in pomaranco.na koncu na rahlo vmesamo stepene beljake.
zmes zlijemo v model in pecemo v pecici pri 180 st.-cca 60 min.
peceno torto prelijemo s stopnjeno cokoladno glazuro.
ponudimo jo s stepeno smetano.

recept sem dobila na nekem kuharskem forumu..!? lp petra

Uhhh Petra tole se pa res bere za dol past. Samo eno informacijo bi rada – ali je treba pomaranče filirat oz. odstranit bele kožice ali se jih samo nareže na koščke preden se jih skuha. Moje laično mnenje je, da bi bilo treba bele kožice pobrat stran ampak si ne bi rada dodatnega dela delala.

lp tinca

torej, v receptu ne pise nic konkretnega.jaz sem jih ze ko sem lupila precej pobrala. ko so bile ze zdusene,sem jih prepasirala…naslednjic jih bom pa poskusala zmiksat…lp petra

Sem danes naredila ta kolač, in mi je prišlo bolj zbito.
Sem mislila da bo bolj sočno, ampak vseeno je bilo dobro
in smo pojedli.

moram povedati,da moj ni bil zbit in bil je res socen. kaj bi bilo narobe, ne bi vedela. si sneg res na rahlo vmesala…oz.je bil dovolj kompakten? to bi bil mogoc vzrok!? lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close