Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna smetana

čokoladna smetana

Čokoladna smetana je gotovo najbolj simpl krema za torto, vendar žal pri otrocih ni ravno priljubljena, ker je iz grenke čokolade. Govorimo o kremi, kjer v 250 ml smetane raztopiš 100 g čokolade, čez noč ohladiš in stepeš.
Pa me zanima, če je katera že delala z mlečno ali celo z belo čokolado.
Mene je malce strah, ker imajo te čokolade več maščobe, kot navadna jedilna, da se smetana ne bi stepla.
Pa tudi kar se okusa tiče ne vem, če bi bil potem še tako čokoladen.
Kaj pa pol-pol, se pravi pol jedilne, pol grenke?
ALi pa, da enostavno kremo malce sladkam?

Kaj pravite?

Z belo nisem poskusila, z mlečno pa gre super. Če boš poskusila z belo, prosim poročaj o uspehu.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tudi jaz vedno uporabljam ali mlečno čokolado, še raje pa Milko, ki je polnjena z lešnikovo kremo.

Poskusila sem že z mlečno in z belo in v obeh primerih je uspelo. Lahko poskusiš tudi z mlečno z mletimi lešniki.

Jaz sem kupila rastlinsko smetano, ki je bila že sladkana, vanjo sem dala Gorenjkino jedilno čokolado. Mojemu mulčku je odlično teknila.

lp, Nina

Jaz uporabim čokolado v prahu, a je to isto?

Tole z belo čokolado mi je pa všeč! Do sedaj sem jo vedno delala z mlečno čokolado (krema zelo dobra). Ampak, ko rabiš bel nadev… Super! Jo je mogoče katera že mešala s kokosom?

Ne, dd, s čokolado v prahu pride precej drugačen okus… poskusi enkrat s pravo čokolado po receptu s foruma, se izplača.

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ta tema je pa meni pisana na kožo, ravno zdaj sem mislila postaviti isto vprašanje. Sama sem v soboto prvič naredila torto z omenjeno čokoladno kremo, vendar je bila tudi meni z jedilno čokolado “premočna”. Ostali so jo sicer pojedli in jo zelo pohvalili (torto kot celoto). Sem pa tudi sama razmišljala ravno o tem, da bom pri naslednji torti poskusila z lešnikovo in belo milko.

Ali tudi pri milki upoštevate razmerje 0,25l smetane – 10 dag čokolade?

Rastlinska smetana mi ni všeč – nobena. Zanima pa me, katero smetano uporabljate pri teh kremah: od Ljubljanskih mlekarn (0,25 l – zelena), morda Mercatorjevo (oranžno) ali mogoče alpsko oziroma rastlinsko.

Pa še to: s koliko smetan pa delate kreme, če npr. delate okroglo torto, ki jo prerežete npr. 3x?

Hvala, da ste tu – vedno pripravljene dati dober nasvet ter izkušnje nesebično delite z drugimi!

Meni pa krema z belo čokolado ni tako uspela- je, a ni bila gosta toliko kot z jedilno čokolado.
Če se držim razmerja, pride krema res zelo zelo čvrsta. Včasih jo zmešam potem kar z nekaj stepene smetane, da je bolj rahla.
Včasih pa dam manj čokolado- pa vseeno uspe.
Všeč mi je pa ravno ta okus po jedilni čokoladi, vsem pa ni toliko-
no, krema je dobra vsem, a če je slajša jo imajo še raje. lp, nnat

Vodnarka* mene je tudi motil premočen okus čokolade, pa sem začela dajat razmerje 0,25 l smetane in 22 dag jedilne čokolade in je mnogo bolje, priporočam, da znižaš količino čokolade, ampak ne na 10 dag, je premalo, 22 je ravno dovolj intezivno pa ne premočno…..

Drugače je pa tako, najboljša smetana za to so meni osebno Ljubljanskih mlekaren (zelena, bivšja rumena), Mercatorjeva (rumeno-bela) in Sparova (roza-rdeča), ki so si pa po okusu zelo identične……………
Meni rastlinska ni všeč in je ne uporabljam, če je pa potreba po njej pa kupujem od Pomurskih tisto temnomodro z zelenim napisom, je cenovno ugodna in po okusu veliko boljša kot Holipa ali kako je že…..tista je preveč sladka in umetna…….

Kreme ni potrebno ohlajat čez noč, ko jo nad štedilnikom stopimo (čoko.). jo prelijemo v posodo v kateri jo bomo stepali in to posodo damo v hladno vodo za ene 10 minut, po tem damo v zmrzovalnik za cca. 1 uro, potem jo brez težav stepemo……….zagotovo uspe…….je pa potrebno med hlajenjem v vodi kot v zmrzovalniku večkrat premešat….

Ali bi bilo možno dodati kakav v še ne stepeno smetano nato pa oboje skupaj stepsti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close