čokoladna rulada
ČOKOLADNA RULADA
6 jajc
12 dag čokolade v prahu
10 dag sladkorja
Jajca in sladkor penasto umešaj, dodaj čokolado v prahu in peci na peki papirju približno 5-10 min na 180 stopinjah.
Ko je pečena jo s peki papirjem položi na mokro krpo (ne zvijaj). Ohlajeno namaži s stepeno sladko smetano in zvij.
Okrasiš lahko s sladko smetano in čokoladnimi mrvicami ali narediš čokoladni obliv.
JE HITRA IN ENOSTAVNA PRIPRAVA, PA ŠE NESRAMNO DOBRA SLADICA.
Jaz jo ponavadi kar okrasim oz. premažem s stepeno sladko smetano in povrhu potresem s čokoladnimi mrvicami, ali pa jo oblijem s stopljeno čokolado. V obeh primerih je izgled zelo lep. Sama osebno imam za nadev najrajši sladko smetano, in tudi moji prisegajo na to varianto.
Razpoka pa ne. Pa tudi zvijati se da zelo lepo.
Sinoči sem tudi jaz spekla to rolado. Bila bi res nesramno dobra, če bi jo naredila točno po receptu, tako pa ….
Ker nisem imela pri roki čokolade v prahu, sem dodala kakav. Biskvit je bil grenak. Ko sem jo hotela zvijati, mi je cela popokala, tako da sem jo komaj skupaj spravila. Mogoče sem vzela premajhen pekač, ker je bila še kar debela.
Ne bom odnehala, v drugo bo že ta pravo.
Pa lep sončen dan.
Glede na sestavine bi rekla, da bo prišlo bolj suho, saj ima čokolada maščobo, kakav pa ne. Če bi vzela pravi grenek kakav, bi verjetno morala zmanjšati tudi količino, saj je čisti kakav precej bolj močan kot čokolada. Če vzameš Benko, ni treba zmanjševati količine, samo vedeti moraš, da dodajaš tudi sladkor.
Tako nekako, po moji pameti, poskusila nisem. Vsekakor pa se okusnost peciva zmanjša.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.