Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna rulada

čokoladna rulada

ČOKOLADNA RULADA

6 jajc
12 dag čokolade v prahu
10 dag sladkorja

Jajca in sladkor penasto umešaj, dodaj čokolado v prahu in peci na peki papirju približno 5-10 min na 180 stopinjah.
Ko je pečena jo s peki papirjem položi na mokro krpo (ne zvijaj). Ohlajeno namaži s stepeno sladko smetano in zvij.

Okrasiš lahko s sladko smetano in čokoladnimi mrvicami ali narediš čokoladni obliv.

JE HITRA IN ENOSTAVNA PRIPRAVA, PA ŠE NESRAMNO DOBRA SLADICA.

brez moke?

DA, BREZ MOKE.

Za nadev lahko uporabiš kislo smetano: 2 mala lončka razmešaj, lahko dodaš malo kokosa po okusu (ni nujno) in s tem namažeš ohlajeno testo po gornjem receptu. Za nekaj časa postaviš v hladilnik da se strdi in prepoji. Zelo osvežujoče in dobro!

A je možno, da ta rulada potem izgleda tako, kot da je malo razpokana in jo povaljaš v sladkorju v prahu?
Upam, da, ker sem ta recept iskala že dooooooooooooolgo časa 🙂

Testo je mehko in se lepo zvije, brez razpok. Nadevano je videti zelo lepo, okroglo zavito – temno testo in bela krema. In seveda dobro

Poudarjeno: kisla smetana je res imenitna za rulade:) Lep vecer

Če komu bolj ustrezajo orehi, še en recept za rulado brez moke:

6 jajc
6 žlic sladkorja (sama ga dam manj)
1 vanilijev sladkor
6 žlic orehov
cimet
limonina lupinica.

Za nadev uporabim kislo smetano, kot je opisano zgoraj.
Pozdravček

Jaz jo ponavadi kar okrasim oz. premažem s stepeno sladko smetano in povrhu potresem s čokoladnimi mrvicami, ali pa jo oblijem s stopljeno čokolado. V obeh primerih je izgled zelo lep. Sama osebno imam za nadev najrajši sladko smetano, in tudi moji prisegajo na to varianto.
Razpoka pa ne. Pa tudi zvijati se da zelo lepo.

V čem pa to pečete?

Kako bi izgledalo, če bi namesto čokolade uporabila kakav? A je katera že poskusila?

lp

Julija

Sinoči sem tudi jaz spekla to rolado. Bila bi res nesramno dobra, če bi jo naredila točno po receptu, tako pa ….
Ker nisem imela pri roki čokolade v prahu, sem dodala kakav. Biskvit je bil grenak. Ko sem jo hotela zvijati, mi je cela popokala, tako da sem jo komaj skupaj spravila. Mogoče sem vzela premajhen pekač, ker je bila še kar debela.
Ne bom odnehala, v drugo bo že ta pravo.

Pa lep sončen dan.

Glede na sestavine bi rekla, da bo prišlo bolj suho, saj ima čokolada maščobo, kakav pa ne. Če bi vzela pravi grenek kakav, bi verjetno morala zmanjšati tudi količino, saj je čisti kakav precej bolj močan kot čokolada. Če vzameš Benko, ni treba zmanjševati količine, samo vedeti moraš, da dodajaš tudi sladkor.

Tako nekako, po moji pameti, poskusila nisem. Vsekakor pa se okusnost peciva zmanjša.
LP Mimi

čudovita z bananino kremo res odličen recept

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close