čokoladna pita ,recept z kulinarike?
naredila sem jo sinoči.Čokolada se je stisnila in je ta prava,vendar se mi testo zdi malo pretrdo.
V receptu je pisalo da jo pečem 12 minut,kar nikakor ne more biti.V tem času se testo še začelo ni pečt.Ali je pri vas isto tako? morda je treba ,da je bplj trdo,ker to pito še nisem jedla? hvala za info.
Eh, ja, sem našla.
Tole z zmrzovalnikom te je zafrknilo. Jaz nikoli ne poslušam tega, koliko minut povejo, da naj bi trajala peka, ampak se ravnam po svoji pečici in občutku. Testo z ostro moko in z mlekom naj bi bilo trdo, to ni krhko testo. Če si želiš bolj krhkega, bi morala dati navadno gladko moko in nič mleka, mogoče eno žlico kisle smetane. Pa zadosti časa v pečici.
frca, vsaka čast za odgovor.Vidi se,da veš o čem govorim.Spraševala sem a je treba da je testo TRDO!!!! pa ženske,ki nimajo pojma o peki pišejo kar nekaj.V zmrzovalnik nisem dala ,ker mi je to čisto mimo..
za jaojao: nič nisem malomarno prebrala,verjemi.Pečem peciva že 30 let samo,da tega nisem delala in niti jedla ne,da bi vedela ali je testo pravo ali ne.
Točno zaradi ostre moke je testo trdo. Frca,Hvala ti
frca, vsaka čast za odgovor.Vidi se,da veš o čem govorim.Spraševala sem a je treba da je testo TRDO!!!! pa ženske,ki nimajo pojma o peki pišejo kar nekaj.V zmrzovalnik nisem dala ,ker mi je to čisto mimo..
za jaojao: nič nisem malomarno prebrala,verjemi.Pečem peciva že 30 let samo,da tega nisem delala in niti jedla ne,da bi vedela ali je testo pravo ali ne.
Točno zaradi ostre moke je testo trdo. Frca,Hvala ti[/quote]
draga BS5
tu na MONU dobiš z leti tudi trdo kožo, ne le testo, ko poslušaš razno razne odgovore monovk……
:=)))))
Forum je zaprt za komentiranje.