Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladna krema za palačinke

Čokoladna krema za palačinke

Pozdravljeni,
samo toliko se javljam da vam posredujem en super receptek za čokoaldno kremo za polnjenje palačink. “Izumila” sem jo na hitro, ker se je zelo mudilo in niti marmelade nisem imela 🙂

Torej:

3 – 3,5 dcl mleka
1 zavitek čokoladnega ali kakavovega pudinga (jaz sem uporabila dolcelin najtemnejši kakavov puding)
3-4 žlice sladkorja
100 g jedilne čokolade (v alternativi sem imela še gorenjkino temnejšo čokolado z mletimi lešniki, po moje bi tudi bila super)

Zavrite mleko in skuhajte puding kot običajo, le da bo precej bolj gost, ves čas mešajte. Medtem ko čakate da mleko zavre, nalomite čokolado, in ko bo puding kuhan, ga pustite na ploščo, dodajte koščke čokolade in dobro premešajte, da se stopi.
Postrezite s palačinkami.
Če dodate malo več mleka, dobite krasno čokoladno polivko za šmoren (preizkušeno božansko)
Poskusite, ne bo vam žal!

LP

Hej!

Ko bo vnuk spet gostoval, bova tole naredila( recept je ze spravljen).

Midva pa bova danes palacinke z jabolcnim nadevom ( domaca diseca neskropljena jabolka). Lep pozdrav Babi

Hvala, moramo poskusiti.

Zala prijazno od tebe da pogruntavščine deliš z nami ;-). Bomo sprobali.

Babi, mogoče si že kje pisala, a se ne spomnim – kako narediš jabolčni nadev??? Joj, so zadišala vse do Dolenjske tale tvoja jabolka ;-)).

Vetrovni pozdravček.

Sonce, res disi cela kuhinja; morala bi videti se barve: temno rdeca in sem pa tja malce rumenega:)

Recept je silno preprost. Jabolka malce zdusim z vsemi mojimi znanimi zacimbami ( limonina lupinica, klincki, kardamom, ki ga bos dobila,cimet, ingver). Nic masla, samo zlica belega suhega vina in na blagi toploti dusim pokrito v manjsi posodi, dokler na dnu malce ne zarumeni( barva medu)- to da ta pravi okus.( Enako kot cebuka.) Po potrebi malce meda. S tem nadevom polnim palacinke. Ce ni vina, malce limoninega soka.

Ce zelis nekoliko bogatejse, jih v jena posodi namazes se z mesanico rumenjaka in smetane malo premazes in v pecico za kratek cas.
Lahko pa potreses po vrhu z mesanico drobtinic in mletih orehov in kaksen kosem masla.

Sladkor lahko dodas, po okusu.

No, variant je nic koliko. Midva bova kar naravno – samo nadev.
Lepo se imej Babi

Sonce, pozabila sem napisati, da jabolka cimtanjse olupis in narezes na rezine.

Ker jaz dusim tudi cela jabolka z lupino in pesciscem vred na vinu. To pa je namesto pecenih jabolk, ko zdusim samo tri jabolka in se mi ne splaca prizigati pecice. Lp

Njam njam. Vsekakor bom tole probala kmalu.

Poročam o uspehu ;-).

Babi in Zala, hvala! Pa sem si ravno razbijala glavo, kaj jutri za kosilo!

No, super, da vam je vsec! Meni in vsem nam doma je to najboljsi cokoladni nadev za palacinke…res je dober, dodala sem jedilno cokoladno Manner, ki je zame “edina zvelicavna” 🙂 Za peko in kuho je ta cokolada alfa in omega, taksne so moje izkusnje! Naslednjic bom pa poskusila dodat na kocke nalomljeno temno Gorenjkino cokolado z mletimi prazenimi lesniki in bo po moje se bolje!
Ce boste zadevo sprobali, pa le sporocite ali vam je bila vsec.

Lep pozdrav, tokrat iz koroske 🙂
Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close