Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladna glazura

Čokoladna glazura

Prosim, prosim pomagajte!!!!!
Ravnokar sem naredila glazuro po nekem receptu in sicer:
– 15 dag čok
– 10 margarine
– 4 žlice sladkorja v prahu
stopiti nad paro.
Ampak to ni to. Čokolada se ne strdi. Ima katera še kak recept?
Kdaj pa se mora čokolada strdit – takoj???????
Hvala in l.p.

Glazure nikoli ne delam, ker mi ni vsec. Raje namazem povrsino torte kar s kremo za nadevanje, ki se v hladilniku lepo strdi.

Ne obupaj! Verjetno se bo v hladilniku tudi tebi strdilo. Mogoce cokolada ni prava. V prodaji je cokolada prav za glzure. Tudi masla je prevec.

V moji knjigi je recept za cokoladno glazuro tak:

10 dag cokolade, 20 dag sladkorja v prahu, 1 dl vode, za grah masla

Sladkor pristavimo v mrzli vodi in kuhamo do bisera.Cokolado zmehcamo nad paro ter mesamo s kuhanim sladkorjem tako dolgo, da maskiira zlico.
Glazura bo lepsa, ce ji primesamo na koncu se za grah velik koscek surovega masla.

Do bisera kuhan sladkor: ko se z zlice potegne nitka in na koncu je kapljica, ki se blesci kot biser.

maskira zlico: potopi zlicko v kuhano maso; dvigni jo in obrni s hrbtom navzgor. Ce se cokoladna zmes lepo tanko oprime zlicke in ne pade z nje, pravimo, da maskira . Taka glazura je pripravlejna za uporabo.

Upam, da ti uspe Babi

Čokoladna glazura mora biti najprej tekoča, da jo lahko poliješ po pecivu, strdi se nekoliko kasneje. Daj v hladilnik, se bo gotovo strdilo.

Odkar je Zala na forumu napisala spodnji recept, se vedno držim le tega. Poskusi, ne bo ti žal. Sicer pa je to prevod s te strani

Re: Cokolada…
Avtor: Zala
Datum: 21-10-03 22:54

BAbi, praviš da ne maraš čokoladnih glazur – amogoče zaradi tega ker nikoli ni takšna in tako lepo mazava kot si želiš?
Če ja, potem imam en nasvet. tudi jaz sem imela ta problem, vse do ltedaj, ko sem dobila en super duper recept za Sacher torto – piše, da je “original rezept aus dem Haus Sacher”. tam je en res krasen recept za čokoladno glazuro, ki se nikoli ne lomi, le točno moraš slediti navodilom.

25 dag slad. v prahu
1/8 l vode
30 dag čokolade jedilne

v vrelo vodo daš zmlet sladkor, počakaš da zavre in na živahnem ognju kuhaš 4-5 min. Medtem v posebnikozici stopiš čokoladno z žlico ali dvema vode in jo po končanem kuhanju sladkorja vanj previdno vmešaš z metlico, in mešeš dokler da ni lepo enakomerna in homogena masa. Počakaš kakšno minutko in nato poliješ po torti na krožniku – klar pogumno vliješ nanjo, ker se sama izredno lepo razporedi. Toda tu moraš delati kar hitro, saj se glazura strdi.
Še ena dobra stran, če ti je kaj ostane, jo samo pogreješ in zopet je takšna kot bi jo sveže skuhala. Primerna je za dekoriranje česarkoli, za čez sladoled, res za vse!

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vedno delam takole:

10 dkg jedilne čokolade (obvezno Gorenjka)
1 dl sladke smetane

Stopi na lahnem ognju ob stanem mešanju in polij čez pecivo.
Tako delam že leta in je vedno OK. Ampak čokolada pa mora res biti Gorenjka

Delam enako kot Muci, ampak s katerokoli čokolado. Res pa zadnje čase največkrat kupim “čokoladni lom” od Gorenjke. Glazura mi vedno uspe.

Jaz delam samo z jedilno cokolado in maslom(torej brez sladkorja ali smetane),pa se vedno strdi po nekem casu in je na sploh v redu..

Aja,pa zna kdo narediti glazuro iz bele cokolade? Ta mi pa ni uspela,kar zgrudila se je po segrevanju z maslom in sem jo morala vreci stran 🙁

Za bele prelive je po mojem najboljše uporabiti kar belo kuverturo (Manner) – jo pradajajo v obliki tablic kot čokolado, gotovo na njej piše tudi kako se jo pripravi. Po mojem boljše kot uporabiti belo čokolado. Sicer še nisem preizkusila – ugibam.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

V knjižici “Najboljše torte”, ki so jo imeli pri večeru je bil recept za glazuro iz bele kuverture:

Nad paro stopiš belo kuverturo (200 g). V stopljeno zmes vtepeš 25m ml stepene sladke smetane.

Zadnjič sem jo delala. Na začetku, ko sem začela z vtepavanjem sladke smetane, sem skoraj obupala, ker se mi je zdelo, da bo to en velik poc, ko pa sem vmešala celo smetano not pa je nastala zelo gosta krema, ki se je dala lepo razmazati po torti, strdila se je v kakšni uri. Všeč mi je bilo tudi, da se je sicer posušila, ni se pa tako strdila, da bi se lomila, ko sem jo rezala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close