Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna glazura pomoč prosim!

čokoladna glazura pomoč prosim!

hja dobila sem recept kateremu pa manjka zaključek,namreč po vrhu se prelije čokoladno glazuro, jaz pa ne vem več koliko česa se da v to glazuro. Edino kar vem je da za ta velik pekač, v katerem je pecivo, rabim 200g jedilne čokolade ne vem pa koliko margarine oz olja gre v to da se potem lepo reže, vse je že pečeno še prelit moram. Pecivo je že hladno

Hvala vam za pomoč

Pozdravljena,
na pamet bi rekla, da bo tri žlice olja ravno prav, da bo glazura gladko tekoča in sijoča.

Ojla!
Za peciva, kjer glazura ni nujno trda, uporabljam naslednje razmerje: 1dl (sladke, nestepene) smetane na 100 g čokolade… (sladkorja ne dodajam, lahko pa ga dodaš po okusu)
Smetano segrejem, v njej počasi in med mešanjem raztalim čokoldao. Paziti je treba, da se ne dela na previsoki temperaturi in da se res temeljito premeša (lahko jo preliješ tudi skozi sito, da je res gladka, vendar jaz tega ne počnem)…
Poliješ po pecivu in to je to…
Drugače pa se pred glazuro res splača namazati na biskvit tenko plast marelične marmelade, ki prepreči vpijanje (katerekoli) glazure v biskvit in zato dobiš bolj gladko površino…
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Jaz ponavadi dam malo maščobe, dodam pa nekaj žlic vode. Pazim pa tudi jaz na to, da delam pri srednje visoki temperaturi, ker se mie je enkrat čokolada že zažgala, ker je bilo vse skupaj prevroče.

kuhaj na sopari pa se ti ne bo prismodilo.
lp

Tudi moj recept za glazuro je enak Gordy-jinemu, res pa ne pride ekstra trda ta glazura. Meni je ravno zato všeč.
Jo pa vedno delam nad paro.

hvala vsem, jo pa tud jaz vedno ko sem jo delala delala nad soparo ali Bain Marie kaor se temu načinu baje reče, sem prebrala tako sam koliko česa sem pa pozabila, mejduš

Jaz delam tudi tako. In lončka ne dam na paro. Enkrat sem mi je celo zgodilo, da mi je vse skupaj zavrelo in sem morala najprej vse skupaj ohladit.

Lp, Maja

Barbi, prebrala si cisto natancno in si tudi zapomnila :))

V mali lonec nalomim 100 gr. čokolade, dodam tri velike žlice mleka, 3 velike žlice sladkorja (lahko tudi več, da je bolj sladko) in pustim, da se vse lepo stopi. Ko je masa gladka, dodam 1 žlico margarine in čisto na koncu še 1 žličko olja. Ne kuham na sopari ampak kar lepo na štedilniku, na manjši temperaturi, mora pač rahlo zavreti. Če se ti med mešanjem zdi masa pregosta, pač doliješ malo mleka.
Biskvit vedno prvo premažem z tanko plastjo marelične marmelade, šele nato polijem glazuro.

Hojla!
To glede vretja čokolade, oziroma da malo zavre med mešanjem, se verjetno več komu zgodi – tudi meni se je že. Sem pa prebrala v knjigi Velika šola kuhanja (Anne Williams), da naj se čokolada ne bi segrevala nad 60 stopinj celzija, ker menda potem izgubi lesk…je kdo že slišal za to?
LP

Tudi jaz sem slišala, da se čokolade ne sme segrevati na previsoko temperaturo in kot glavni razlog je bilo navedeno, da spremeni okus in strukturo – postane nehomogena, zrnato-knedlasta (ne najdem pravega izraza). To se je zgodilo tudi meni, ko sem v MW segrevala čokolado. Čas je bil predolg glede na količino čokolade – interval segrevanja, v katerem nisem mešala, je bil predolg. Čokolada se je neenakomerno segrela in del, ki se je pregrel je spremenil tudi strukturo, maščoba se je ločila od goste grenkaste kakavaste strukture.

Dodala bi še to, da je razlika, ali se segreva samo jedilno čokolado brez mleka ali masla, ali pa se topi čokolado v tekočini ob neprestanem mešanju. Če je tekočine dovolj, potem ni težav ali pa so manj opazne pri segrevanju na visoke temperature.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close