Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokolada na kile

Čokolada na kile

Pozdravljeni!

Ali slučajno kdo ve, kje se lahko kupi čokolada na kile. Kakšni razdrobljeni ostanki od izdelave (rinfuza) ali pa jo kar enostavno prodajajo na kilograme.

Hvala za vsak nasvet!

Lara

Gorenjka v Lescah. Enkrat sem tam vzela jedilno čokolado in ni bilo, kar se oblike tiče nič narobe, napaka je bila v teži, ker so odstopale za kakšen dag.

Zitove prodajalne v LJ imajo nekaj, cemur pravijo ‘cokoladni lom’, ceprav so notri v glavnem cele tablice, so pa vedno neka posebna vrsta cokolade, ki meni ni posebno vsec.

Sodelavka, ki se vozi v sluzbo iz Brezij, pa vcasih prinese iz Gorenjkine industrijske prodajalne v Lescah polomljene kose raznih cokolad, tiste so pa take taprave!

*firbec* a mas kaksen poseben recept ali si samo cokoladoholicna?:))

pozdravcek,

proxima

Ja, v Gorenjki jih imajo … mi največ kupujemo riževe. REs je, da je večina čokolad, čeprav gre za lom, kar v celih tablicah. Gre pa za tiste okuse, katere ne morejo nazaj staliti in nanovo uliti (ruiževa, polnjene s sadnim nadevom, kokosova, rumova) ….

Jaz imam vedno na zalogi Žitov čokoladni lom. Ko pade sladkor, je dober tudi za jest, sicer ga pa uporabljam za čokoladne glazure in se krasno obnese.
Pakiran je po 1 kg, to je deset celih tablic.

hahaha, nisem ne eno ne drugo….moji doma pa so čokoladoholični, jaz pa nabavljam in zato tudi iščem.

Hvala za idejo,

Lara

Ja, v Gorenjki se dobi lom v papirnatih vrečkah. Ponavadi so to res rumove čokolade, če imaš pa srečo in če so prodajalke res dobre dušice, pa dobiš tudi tisto z ogromno lešniki. Ta je meni najboljša 🙂

V Rustici v Cityparku Lj.

Kresnica, pol se bom pa enkrat tebi pridružla ko boš šla kupovat čokolado na kile, da boš trgovke prepričala za tisto čokolado z lešniki :)))

Tanja-Jan, a res se da dobit tudi v rustiki? Js grem danes tja in bom malo povprašala……

LP

Hojla!

Blagor vam, ko ste doma iz takih krajev, kjer delajo čokolado. Midva z možem sva oba čokoladoholika. Zadnjič nama je tašča kupila kilsko lešnikovo čokolado. Bilo je njam…..

Lep čokoladni pozdrav

Mihaela

Glede Rustice pa tudi mene zanima – ta mi je še najbližja… 😉
Imajo to čokolado na kg vedno na zalogi? In kakšne okuse?

Uh, Zala, ni problema. Samo moraš mi obljubit, da res prideš 🙂

Hojla!
jaz sem včeraj vprašala v Rustiki – zanimala sem se samo za temno čokolado, ki ima 64% kakava, stane pa 5000 SIT za 1kg.
Za ostale čokolade ne vem….

Kresnica, ko bodo izpiti mimo, junija enkret, bi se pa mogoče res lahko prikazala kaj tam na Gorenjskem in takrat te pokličem, prav!? 🙂 Že zelo dolgo si želim tam nekje it na kakšno 3 dnevno turo s kolesom…..in letos bo padla! 🙂

LP

No enkratno! Bova malo izkoristili prijetno s koristnim. S kolesom pa sploh! Se že veselim.

p.s. Je pa prav hecno, ker o tebi že precej vem (no, kar preberem tukaj na forumu), predstavljam pa se te vrjetno čisto narobe 🙂

Hehe, kaj pa veš, mogoče sem pa res takšna kot si me predstavljaš! 🙂
ajde, malo povej in jaz ti bom potrdila ali je prav ali ne 🙂

LP

Hm ok…. Predstavljam si te precej visoko… recimo okrog 1,75 m. Svetle ravne lase, precej suhcana. In brez očal 🙂
No, zdaj pa v smeh 🙂

No ja, saj ni tako slabo :))) Višina bo kar OK, precej “suhcana” sem bila, zdaj pa nisem več tako zelo (se bo treba spet malo v roke vzet, ob študiju se kar poleniš in se pozna na tehtnici) ;)………….
Lasje so res ravni, niso pa svetli…ampak zelo temno rjavi, temnejša polt…… In tako kot si rekla – brez očal (imam namreč leče :), ki pa jih namerno ne nosim :)))))

Joj ej…čist sem falila 🙂
Mi moraš slikico poslat, ker zdej me pa res že firbec matra. Prej sm vsaj imela eno sliko (tko si jo o vsakem naredim, ki ga samo prebiram) zdaj pa vse pomešano.

Najbolj smešno je bilo, ko sem na gimnaziji imela učbenike, ki jih je napisala oseba po imenu Saša Glažar. In si jaz ustvarim eno sliko o tej ženski.
No, čez nekaj let pridem na fax in glej ga zlomka, Saša Glažar je moški 🙂

Haha, naj se jaz povem, kako si predstavljam Zalo? Zgornji Kresnicin opis me ne moti in imam se vedno svojo podobo.

Ko sem prvic zasledila Zalo, je omenjala neke japonske prijatelje, s katerimi bo sla v Benetke in sprasevala o dobri gostilni na poti domov.

OK! Jap. prijatelji – verjetno poslovni – osebica je v srednjih letih, dela pri ugledni uvozno izvozni firmi.

Potem se razkrije, da je se srednjesolka, rada kuha za vso druzino, hladi kremo na terasi v snegu…

Taksna je do danes bila moja predstava:
Drobceno, 165 cm veliko bitje temnejsih lask, spetih v dva copka ali v enega- po pocutju. Ce hoce sarmirati, laske spne v sinjon na tilniku ali pa jih prosto spusti.

Da je tako velika, si res nisem predstavljala:))) Lep pozdrav obema

)))))))))))
No ja )) Zala, najbrž bo tvoj nik tak )) ampak tudi v moji predstavi si vitko, svetlolaso in svetlopolto dekle )))
Pa vidim, d ase motim )) hi hi hi)) Upam, da ne zameriš )))

LP!

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Zivijo vsem,
danes sem ze prispela domov iz LJ…..in se mi je takoooo zelo lustalo dobrega temnega cokoladnega pudinga, da sem ga ravno prej naredila za vse nas in se toplega pojedla 🙂

huh, ocitno sem res ena od redkih, ki se se nisem pokazala na srecanju in me se nihce ni videl :))) Ma, res se moramo enkrat srecat…….res lahko samo upam, da bo kdaj organizirano srecanje v taksnem terminu, ki mi bo ustrezal (mislim glede ucenja)…..ce se seveda ne vidimo prej, kar je seveda cisto mozno!

Babi, mislim da to ne bo drzalo, da si me prvic zasledila takrat, ko sem sprasevala za dobro gostilno glede japonskih prijateljev….ker se se dobro spomnim, kako je forum zazivel, ko si se pojavila ti, jaz pa sem forum odkrila komaj kaksen mesec ali dva pred tabo 🙂 In smo kar veliko predebatirali!

No, glede mojega izgleda 🙂 – mesanica vseh vasih predstav bi bila kr pravsnja :))) Recimo no, da sem vitka, ceprav ne tako idealno 🙂

Gordy, ne, nisem ne svetlopolta ne svetlolasa, pac pa imam bolj temno polt in temne lase, dolge malo cez ramena, spredaj postrizena na daljsi fru-fru nekje do obrvi 🙂 glede mojega stila pa: Babi, prav si imela-zelo rada imam spuscene lase….. Ce se pocutim bolj sportno, pa je seveda zakon tak malo visji cop ali pa figa 🙂
Moja teta vcasih rece, da se spreminjam kot kameleon – enkrat me vidi na Pohorju sredi narave kot indijanko, ko smo bili v kitajski restavraciji me je vseskozi primerjal s kitajkami, ko sem imela na obisku japonsko prijateljico, so mi vsi govorili, da sva kot dvojcici 🙂 Spet drugic mi nekdo rece, da sem kot indijka, ko se oblecem bolj v idijske barve in nadenem bolj orientalski nakit :)))) Tako da res ne vem, kaj bo s tem! 😉

Zdaj bo grozna guzva z izpiti in kolokviji….ko bo kaj casa (kar bo mogoce ze naslednji teden po torku), bom sporocila, in Kresnica, ce bos kaj v LJ, se lahko srecava, ce ti ustreza 🙂
Babi, tudi na Primorsko bom prisla, to ti obljubim, in greva malo poklepetat, prav?! Bi bila zelo vesela!

Msilim, kaj vse se ne zmenimo pod postom “Cokolada na kile” :))))))

LP vsem,
vasa Zala 🙂

Zala, imas prav:)
Bolj v zacetku sem ti omenila, da upam, da ti je tako tudi v resnici ime.
Ampak konkretneje sem zacela o tebi razmisljati prav v zvezi z japonskimi prijatelji. In strasno presenecenje,ne samo zame, ko ugotovimo, da si rosno mlada…pa tako rada kuhas!

Imas pa nekaj skupnega s hcerko…je tudi ona malce vzhodnjaski tip.
Kresnica me je na srecanju spominjala nanjo, na to mojo potepinko.

Ko bos prisla, te povabim na kafe ob morju:)))

Zala, ti popoldne pošljem mail in ti pustim telefonsko, da se bova res enkrat dobili. Saj do Ljubljane tako ali tako nimam daleč.

Drugače pa, ja… Se spomnim, Babi, ko si mi pokazala sliko tvoje Katje, kjer je nosila skoraj enka očala kot jaz 🙂 Zala, če imaš možnost, pošlji kakšno slikco, da nam res ne bo treba čakat do srečanja 🙂

Tako, eno lepo dobro jutro vsem in lep dan, ki sledi!

Zala, ti popoldne pošljem mail in ti pustim telefonsko, da se bova res enkrat dobili. Saj do Ljubljane tako ali tako nimam daleč.

Drugače pa, ja… Se spomnim, Babi, ko si mi pokazala sliko tvoje Katje, kjer je nosila skoraj enka očala kot jaz 🙂 Zala, če imaš možnost, pošlji kakšno slikco, da nam res ne bo treba čakat do srečanja 🙂

Tako, eno lepo dobro jutro vsem in lep dan, ki sledi!

kdaj sem pa tole še enkrat poslala? Joj, pa od zjutraj me ni bilo doma… Svašta 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close