Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokočladna torta z hruškami

čokočladna torta z hruškami

Moj dragi mož jutri praznuje rojstni dan. Zaželel si je čokoladno torto s hruškami. idejo je dobil v slasčičarni Zvezda, kjer jo imajo. Ima mogoče kdo recept za to torto? Mislim, da je lešnikovo-čokoladna. Hvala in lep dan vsem skupaj

Za točno tako torto, ali za kaj podobnega? Speci biskvit za saher torto (recept je od Staše). Sam biskvit malo napojiš z mešanico soka iz hruškovega kompota in viljamovke (ali ruma, če nimaš viljamovke pri roki), na njega pa nadevaš rezine oz. kose hrušk (iz kompota, ker ne vem, če sveže zdaj že prodajajo). Čez te hruške namažeš kremo, ki jo pripraviš iz pudinga (vanilijev puding skuhaš na soku iz hruškovega kompota – uporabiš malo več pudinga kot piše v navodilih) in stepene smetane (smetano vmešaš v puding).

V kolikor bo puding premalo trd (jaz dam nekje 3 pudinge v tekočino za 2 pudinga) in bo krema res premehka (sicer ne bi smela biti), lahko vmešaš še želatino ali malo parfe kreme.

Vse skupaj premažeš s kakšno res dobro čokoladno kremo (stopljeno čokolado primešaš stepeni smetani npr.).

Lp, mishika

Bi te zanimala (francoska) čokoladno-hruškova pita? Gre za okroglo “pito”, katere osnova je krhko testo, nanj pa so naloženi krhlji hrušk in politi s čokaladnim “testom” (=kremo, ki jo je potrebno speči).

Če te zanima, ti ga lahko napišem, zdjajle ga pa nimam pri sebi.

tole bi pa mene zanimalo. MayaM, če si boš vzela čas…

Smo na tem, da naš mali ne sme jajc in moke in mleka, tako, da si lahko privoščimo le krhko testo. Ostalo malo zimproviziramo…

DD, žal te moram razočarati, ker so v piti tudi jajca in moka, vendar je moke bolj malo (razen v krhkem testu), pa boš morda lahko našla zamenjavo.

Čokoladna-hruškova pita:

1. Krhko testo
250 g moke,
150 g masla,
70 g sladkorja v prahu,
1 jajce.

Iz sestavin zamesiš krhko testo in ga shraniš na hladnem:

2. Nadev:
120 g masla,
135 g sladkorja,
135 g mletih mandljev,
3 jajca,
50 g moke,
5 g mletega cimeta,
100 g seskljane čokolade,
pribl. 10 hruškovih polovic (iz kompota ali pokuhanih v oslajeni vodi), lahko tudi četrtinke ali rezine,
marelični / kutinov žele ali žele po izboru (po želji)

Penastno vmešaj maslo in sladkor, postopoma dodaj jajca, mandlje, moko, nato še cimet in čokolado.
Pekač za pito obloži s krhkim testom (francoski pekači za pite so vsi po vrsti okrogli). Nato nadevaj nadev in vanj “potlači” hruške. Peči pribl. 30 minut pri 210°C. Po želji prelij z želejem.

Pita je res okusna in malo drugačna od običajnih “čokoladnih” tort. Jaz je nikoli ne prelijem z želejem, ker je potem le preveč vsega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close