Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokladni muffini Hvastija

Čokladni muffini Hvastija

Vladka K.
upam, da boste opazili tole moje vprašanje!

Jaz sem naredila čokoladne muffine izbte knjige, pa so se mi tako razlezli-od vsepovsod je začelo med peko kaplajti-niso se dvignili v višino, ampak je jar lezlo iz pekača in kaplalo na tla pečice. Ko je bilo pečeno, je bilo zelo zelo premastno in občutno premokro, pa skorajda ničsladko. Ste vi uporabili tekoč jogurt?
naj povem, da sem natančno tehtala in je vsakršna tovrstna pomota izključena, in pa to, da sem sicer spekla že ogromno muffinov in so mi doslej še vsi uspeli…kje sem ga po vašem polomila?

Ste vi maščopbo prej utekočinili ali ne?

hvala vam za odgovor!

No, zanimivo, me ni pa te najbolje uspejo. Pečem še bananine, pa mi za malenkost padejo skupaj, ko jih pustim nekaj minut hladiti…
Jaz se tudi točno držim recepta in uporabljam tehtnico.
Mešam pa takole… v posodo dam maslo in le toliko v MW, da se malo zmehča (ne stopim), da ne “skurim” multipraktika 🙂
Ob mešanju dodam sladkor, jajca, vanilijo, jogurt (ja, kar tekoči) in mleko ter čokoladne koščke.
Moko s pecilnim praškom in sodo ter kakao (za 2-krat čokoladne mafine) presejem na to maso in vmešam s kuhalnico.
Nadevam v papirnate košarice, ki jih vložim v pekač za mafine.
To je to. Točno po receptu in mi res vedno uspejo.

Sicer ne vem, zakaj se ti tako razleze, a malo se testo zagotovo zmehča, preden se začne peči. Seveda pa se naj bi nadevalo le do cca. 3/4 višine modelčka. Si preveč nalagala??
Sicer pa lahko enako spečeš v navadnem pekaču in razrežeš na kocke, kot biskvit… tudi dobro za sladkanje 🙂

In še nekaj prosim… na forumu se ne vikamo, sploh pa ne mene, ki sploh še nisem stara :-(((
🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka,

misliš, da bi bili ti muffini enako dobri, če bi namesto masla uporabila plje (čisto enako vem, da ne, ampak ker je olje manj škodljivo od masla….). misliš, da bi muffini tudi z uporabo olja uspeli?

V receptih za mafine se dostikrat zasledi tudi olje kot maščoba, za hec sem v Google poiskala in našla res veelikoo čokoladnih mafinov pri katerih se uporabi olje. Torej bi lahko rekla, kar brez strahu…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, najlepša ti hvala za odgovor!

Vladka, še nekaj sem se spomnila; kakšno moko uporabljaš za muffine-ostro ali mehko?

Mehko za vse, celo za krompirjevo testo… Tu, v tujini, še nisem zasledila drugačne moke 🙁
Pa poročaj, če bo tokrat uspelo.

Vladka

Hej asilar!

Sem že delala te muffine po receptu, maslo sem raztopila v MVP, pa so bili dobri. Nič ni šlo narobe tako kot pri tebi. Uporabjam pa za vse stvari univerzalno Fina ali Farina moko.

Res ne vem kaj je šlo narobe pri tvoji peki :-((

Vladka, hvala za odgovor!
Bom poročala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close