Čokladni muffini Hvastija
Nekajkrat sem že naredila po tem receptu.Dodam še malo na grobo narezane jedilne čokolade. Moji otroci (no tudi tastari) jih imajo zelo radi.Včasih jih še oblijem s čokolado in okrasim s smaties bomboni- to je pa še prav posebna poslastica za mulčke.
LP,Hali
Najlepša vam hvala za odgovore!
Če se bo kateri dalo prepisati, bi pa res prosila za recepta iz Hvastijeve knjige, in sicer za Čokoladne Muffine (torej rjave) s koščki čokolade. Jaz njihovih muffinov tudi še nisem jedla, prijateljica pa pravi, da so bolj sočni od običajnih.
Postopka izdelave mi ni treba opisovati, ker ga poznam – da se ne bi preveč trudile in izgubljale čas s tem….
Pa še nekaj bi vprašala: ali katera ve, s koliko g olja naj zamenjam določeno količino masla v muffinih, če ne bi hotela za izdelavo muffinov uporabiti olja? In pa: je muffin slabši, če namesto masla uporabiš oljke?
Ola !
Asilar, izvoli recept za čokoladne muffine
120 g jogurta, 125 g margarine, 120 g sladkorja, 240 g mleka, 160 g čokoladnih koščkov, 2 jajci, žlička vanilijeve arome
380 g moke, 3 žličke pecilnega, žlička sode
Pečemo pri 180°C 20-25 minut.
2-krat čokoladni : dodamo 2 žličko kakava v prahu
čokoladni z rozinami in orehi : dodamo 90 g rozin ali 160 g narezanega ananasa in 90 g sesekljanih orehov
lp, Maja
Sonce rumeno, res bi vas lepo prosila za recept za Cookieje!
Hali, kako ste prijazna! Če bi mi bila res pripravljena skopirati knjigo, bi vam bila zelo hvaležna! Lepo prosim, sporočite mi na mail, kam vam lahko pošljem kuverto in znamko ter denar za fotokopiranje, poštnino pa plačam po povzetju!
Hvala vsem za pomoč!
Še recept za čokoladne kukije
125 g moke, 125 g sladkorja, 1/2 žličke soli, žlička vanlijeve arome, žlica pecilnega, 100 g čokoladnih koščkov, 1 jajce, 125 g masla
Pečemo 10 minut pri 180°C. Po pečenju piškote rahlo potlačimo z vilico in ohladimo.
Čokoladni kukiji z orehi : dodamo 50 g sesekljanih orehov
Kukiji z rozinami : odvzamemo čokolado in dodamo 90 g rozin in žlico vanilijevega sladkorja
Kukiji z medom in orehi : odvzamemo sladkor in čokolado; dodaamo pa 120 g orehov, 95 g sladkorja in 2 žlici medu
Kukiji s kokosom: odvzamemo čokolado, dodamo pa 90 g kokosa
Količine so za 10 kukijev.
lp, Maja
Hali, vašega maila nisem dobila. Lahko probate še enkrat? Za vsak slučaj vam tule napišem še naslov: lamakra@email.si
Hali, ali te lahko prosim še jaz za kopijo te knjige. Denar ti lahko pošljem prej ali plačam po povzetju, kakor boš želela. Pišeš mi lahko na mail: sabrina@email.si.
Hvala ti za prijaznost in leeep vikend,
oli
Hali,
sem malce pozna, upam da se ti da še zame skopirat in poslat, plačam po povzetju ali prej. Prossssiiiiiiiiiiiiim!!!
Moj mail: majasmid@yahoo.com
Se toplo priporočam in lep večer!
Maja
Cookije iz Hvastijeve knjige sem pekla le enkrat za poskusit in bila krepko razočarana, saj sem bila vajena tistih iz zgoraj navedenega linka.
Čokoladni mafini iz te iste knjige pa “so zakon” pri nas doma 🙂
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.