Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čok. pecino brez hladilnika

čok. pecino brez hladilnika

Ja, za piknik moram speči pecivo………za čokoholike……..hladilnika pa ni oz. v njem ne bo prostora, dokler ne zmečemo ven mesa in pijače…….

Težka naloga vem, pa tudi kdovekaj prakse nimam s pecivi.

Imate kak predlog?

hladna klet…prijazna soseda mogoče…

Ja, težka naloga. Mogoče se izogni čokoladnim oblivom po vrhu, to najhitreje in najbolj teče v vročini. Če boš nesla cel pekač, lahko narediš kakšen močno čokoladen biskvit, šele na pikniku režete na kocke, če bo že prostor v hladilniku, jih lahko še malo porinete noter.

Potem pridejo v poštev še kakšne čokoladne stvari, ki so že porcionirane (ponavadi je največ težav ravno z rezanjem in delitvijo), recimo močno čokoladne kroglice (po vzoru kokosovih kroglic, ježkov) ali mogoče mafini.

Malo povej, v katero smer ti nese. In kdaj sploh je piknik, je že prepozno? Glede čokoholikov, skoraj v katerem koli pecivu mimo recepta povečaj količino dodane čokolade, pa je takoj specialni recept za čokoholike.
LP Mimi

Mi smo navdušeni nad tem receptom.
Torta je brez kreme, povrhu pa jo posuješ s kakavovim prahom.
Ker je tudi brez moke, je taka bolj kompaktna in nasitna.
Po mojem ni nujno, da je v hladilniku.
Jo pa pripravi kakšen dan prej, ker je potem, ko kakšen dan stoji še boljša.
Zraven tekne stepena sladka smetane. Za kakšno smetano se bo pa že našel prostor v hladilniku.

Potrebujemo:
175 g masla – jaz sem ga dala ene 125 g in je bilo še vedno OK
175 g čokolade (z najmanj 70% kakava)
200 g mletih mandljev (olupljenih)
1 vaniljev strok (ali 2 vanilin sladkorja)
8 jajc
200 g sladkorja (sem vzela rjavega)
50 g kakava + kakav za posip

Pečico segrejemo na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Dno pekača za torto (premera 23 cm, jaz sem vzela 26 cm, je bilo OK) obložimo s papirjem za peko in rahlo namastimo (nimam pojma zakaj).
Čokolado razlomimo in skupaj z maslom nad vročo vodno kopeljo stopimo in ohladimo.
Ločimo beljake in rumenjake 6 jajc. 2 beljaka prihranimo za drugič.
Penasto stepemo 2 celi jajci, 6 rumenjakov, 200 g sladkorja in vanilin sladkor oz. izpraskano sredico.
Rahlo umešamo kakav, mlete mandlje in stopljeno čokolado.
Iz 4 beljakov in ščepca soli stepemo čvrst sneg in ga rahlo umešamo v testo.
S testom napolnimo pekač in pečemo do 40 do 50 minut. Ohlajen kolač potresemo s kakavom v prahu.

Najbolj tekne s stepeno sladko smetano. In naslednji dan je še boljši, ker se malce sesede.

Je pa tole bolj za odrasle, otroci se ponavadi zmrdujejo nad grenko čokolado. Ampak odrasli pa dol padejo.

Včeraj zvečer sem spekla tole čokoladno torto. Danes zjutraj sem probala en košček: zelo zelo nasitna in za prave ljubitelje čokolade:-). Sem pa dala noter tudi eno Lindtovo čokolado s pomarančnimi koščki, pa malo ruma. Mi je žal, da ga nisem dala več ;-).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close