Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Cmoki iz polnozrnatega kruha – da ali ne?

Cmoki iz polnozrnatega kruha – da ali ne?

En lep večerni pozdrav!

Že nekaj časa se mi luštajo kruhovi cmoki. Imam pa doma trenutno samo polnozrnat kruh – no v bistvu je pol pol (bela in polnozrn. moka) z dodatkom semen. Sem ga naredila po receptu Evite pa moram rečt, da je uspel še kar. Ima pretrdo skorjo, no sedaj po parih dneh je že malo boljši. Mogoče ve katera, zakaj do tega pride?

Skratka, malo sem se že naveličala :)) kruha, pa bi ga posušila in nato naredila cmoke. Ali je sploh primeren tak kruh al je bolje, da kupim belega?

Hvala in lp, Petra

Kar korajžno. Meni je uspelo. Sicer ti recepta ne morem zaupati, ker sem improvizirala in ker je tega že kar nekaj časa, sem pa v bistvu delala enako, kot če bi uporabila bel kruh.

Vedno uporabim za cmoke kruh, ki ga imam… tudi z makom postresenega 😉

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz delam cmoke iz kruha, ki ga imam pri roki. Tudi iz polnozrnatega sem jih že delala in to večkrat, ker po novem pri nas samo tak kruh tudi jemo. Kar pogumno. Postopek je pa enak, kot če bi delala iz belega kruha. Količin ti pa tudi jaz ne vem povedat, ker vedno delam na uč.

lp

Julija

Hvala za pomoč. Recept mam pa že sprintan in sicer od Vladke – z moko vred. ;-))))

Me pa samo zanima, verjetno kruh narežete na rezine, ne? Sem brala v debati, da marsikatera nareže kocke (potem ko je že suh), ampak meni nikol ne ratajo. Tak da že preventivno prej raje narežem kocke. :-))

Lep večer, Petra

Jaz običajno kruh, ko se ne je več, narežem na kocke pa v skrinjo z njim. Ko se mi nabere dovolj kruha, grem pa v akcijo.

lp

Julija

:), jaz imam tudi sprintan recept od Vladke, moko sem pa na roko dopisala!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close