Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem clio . menjava olja in filtrov (redni servis) in menjava predjega končnika

clio . menjava olja in filtrov (redni servis) in menjava predjega končnika

prosim poznavalce na tem področju za odgovor. Sorodnik mehanik, mi je to naredil za 100€ in pri tem “kao” zaslužil le dobra 2 evra…Pa ima “kao” ful popusta pri nakupu rezervnih delov, samega dela pa pravi, da mi ni računal, ker mu vračam usluge.
No, lani je bil servis brez končnika malo manj kot 40 evrov.
Meni se zdi 60 evrov več, samo zaradi menjave enega prednjega končnika, preveč…???

Odvisno kater letnik je….starejši kot je model, cenejši so deli…bilokateri…
Končnik za 10-15 let star avto nižjega-srednjega ranga stane okrog 15 €…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Je tole cena skupaj z optiko?

ne, to je samo oljni filter, olje in končnik. nič drugega.

pol te je tole mal nategnu 🙁

Meni se le 40 evrov zdi sumljivo nizka cena za redni servis, saj samo olje stane okoli 30 evrov. Menda pogleda in zamenja še kaj drugega?

ja, če bi bil uradni serviser, ki izstavi račun; tako pa je fušar brez izobrazbe – ni mehanik po poklicu ampak samouk, dela pa v domači garaži poleg redne službe, kjer dela nekaj čisto drugega

ja, če bi bil uradni serviser, ki izstavi račun; tako pa je fušar brez izobrazbe – ni mehanik po poklicu ampak samouk, dela pa v domači garaži poleg redne službe, kjer dela nekaj čisto drugega[/quote]

Lej, olje mora vseeno plačat. In toliko cirka stane v bistvu poceni olje (naj me kdo popravi, če ima druge podatke). Meni je hotel dati garažni mehanik neko dobro olje, ki bi ga pet litrov stalo cca 60 evrov, sem rekla, da je to pa vseeno preveč, za “normalno” sem potem plačala okoli 40 evrov. Filter je res par evrov, ampak zamenjati ali vsaj pogledati bi moral še kaj drugega.

ja, če bi bil uradni serviser, ki izstavi račun; tako pa je fušar brez izobrazbe – ni mehanik po poklicu ampak samouk, dela pa v domači garaži poleg redne službe, kjer dela nekaj čisto drugega[/quote]

Lej, olje mora vseeno plačat. In toliko cirka stane v bistvu poceni olje (naj me kdo popravi, če ima druge podatke). Meni je hotel dati garažni mehanik neko dobro olje, ki bi ga pet litrov stalo cca 60 evrov, sem rekla, da je to pa vseeno preveč, za “normalno” sem potem plačala okoli 40 evrov. Filter je res par evrov, ampak zamenjati ali vsaj pogledati bi moral še kaj drugega.[/quote]

Halo, beri kaj piše….govora je o 100€ z materialom vred brez dela!
Pa brez optike, ki je obvezna ob menjavi končnika. Poleg tega je mogoče celo vgradil ne nov, ampak obnovljen končnik. Pa da ne govorim kam je zlil staro olje če pod “kozolcem” šraufa.

Za tale denar bi tole naredil marsikateri avtomehanik (neuradni), in to z računom.

Lej, olje mora vseeno plačat. In toliko cirka stane v bistvu poceni olje (naj me kdo popravi, če ima druge podatke). Meni je hotel dati garažni mehanik neko dobro olje, ki bi ga pet litrov stalo cca 60 evrov, sem rekla, da je to pa vseeno preveč, za “normalno” sem potem plačala okoli 40 evrov. Filter je res par evrov, ampak zamenjati ali vsaj pogledati bi moral še kaj drugega.[/quote]

Halo, beri kaj piše….govora je o 100€ z materialom vred brez dela!
Pa brez optike, ki je obvezna ob menjavi končnika. Poleg tega je mogoče celo vgradil ne nov, ampak obnovljen končnik. Pa da ne govorim kam je zlil staro olje če pod “kozolcem” šraufa.

Za tale denar bi tole naredil marsikateri avtomehanik (neuradni), in to z računom.[/quote]

Tudi tebi halo in tudi ti beri, kaj piše! Napisala sem, da je v bistvu 40 evrov malo za redni servis, ker samo olje in filter staneta cirka toliko.
In tudi ne verjamem, da je med rednim servisom (in to že drugim zapored) zamenjal samo olje.

Mene je tretji redni servis za Mazdo 2 prišel 143 eur,na pooblaščenem servisu.Sicer olje je bilo računano 15,75 eur za liter (Castrol Magnatec 5W40 C3),potem sem kupil istega za naslednji servis,ki ga bom prinesel s sabo,v ugodni trgovini z avtodeli,kjer je bila 4 litrska kantica 33,22 eur.Torej je samo olje 33,22 eur,potem je še oljni filter,ki pride nekje med 8-12 eur,pa smo že preko 40 eur,potem pa še obračunano delo.Men se tud 40 eur zdi malo za servis.

New Report

Close