Clio in dva otroka
OJ!
Zanima me, če ima katera Clia (2003) s tremi vrati? Namreč, pričakujem drugega otroka in ne vem kako naj notri spravim sedež in lupinico. Lupinici imam od chicco-ta in se mi zdi da je malo daljša.
Lupinico bi imela na sprednjem sedežu, dve letnico pa na zadnjem za njim. pPa se mi zdi, da bo imala premalo placa za noge oz. bo spredaj prekratek pas.
vaše izkušnje ali predloge za nastalo situacijo bi prosila ;))
LP
Clio 3 vratni in 5 vratni sta enaka. Razlika je v številu vrat in v tem, da se prednji sedež premakne bolj naprej, da se lahko vstopi zadaj.
Maxi cosi lupinico sem zadaj čisto normalno pripela v Cliota 2002 letnik (enak je 2003). Zadaj zdaj vozimo maxi cosi priorifixa (isofix) in bi bilo spredja čisto dovolj placa za lupinico.
Govorim iz prakse, iz prve roke. Takšni sta pač moji izkušnji ne samo z nameščanjem otrok, ampak tudi s sedenjem zadaj v 5-vratnem in 3-vratnem cliu. Sama sem v 5-vratnem zadaj komot sedela, v 3-vratnem pa ni bil problem samo, kam dati noge, ampak tudi nizka streha, ki se pri 3-vratni različico hitreje “spusti” proti zadku in nisem imela kam dati glave oz. sem se dotikala strehe (imam 175 cm).
Nista isti različici, sta pa isti letnik. Za primerjavo sem našla ta dva avta na avtonetu. Ampak ne dovoli prilepiti linka! Bom poskusila prepisati link, če bo šlo.
Očetov je takle: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1652120#
Sodelavčev je bil takle: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1633068#
Me prav zanima, če linka delata. Če ne, pa daj v iskalnik avtoneta clio letnik 2003 in najdeš 3- in 5-vratno različico.
Linka delata, a kaj dosti ne pomagata. No, jaz sem na spletni strani Renault-a primerjala isti model (ta, ki je pač zdaj v prodaji) s 3V in 5V – vse karakteristike so iste, razen zadnja klop je pri 3V 1,8 cm širša.
Zanimivo… jaz imam Clio (2003) s tremi vrati… pa sem tudi nekajkrat že okrog peljal otroke… sicer od prijateljev, svojih nimam:). Pa ni bilo nikakršnih težav, sploh pa ne s prostorom. Svetujem ti, da pač poskusi z umetnimi otroki ali pa prosi za pomoč katerega od znancev:). Dobila boš odgovor pa sigurno se boste še zabavali! 😉