Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Clio ali Punto?

Clio ali Punto?

Kupujem avto. Kolebam med Renault Cliom in Fiat Puntom, letnik okrog 2001. Cena je približno enaka. Katerega bolj priporočate in ZAKAJ? Hvala.

Moj glas gre Fiatu. Motor je bolj elastičen/ poskočen, Clio pa še vedno neki kvačka. Seveda govorim za isto kubaturo in vzdrževanje. Par let sem vozil Punto2 1,2 in Clio2 1,2, kasneje še punto 1,4 16V in clio 1,4 16V. Razlika je odčitna.

*razlika je odčitna in danes sta pri hiši 2 fiata

Tudi jaz za Fiata! Kot je že Karletto rekel, motor, izgled, notranjost, oprema, vzdrževanje!

Ampak surfam po internetu in vidim, da Puntom odpoveduje servo-city volan kot za stavo in popravilo ni mačji kašelj (400 EUR)! Kaj menite?

Po pravici povedano sem lani mojem puntu2 (2001) moral mejati servo motor in to je tudi vse od izrednih popravil. Sem poznal prejšnjega lastnika in vem, da je bil avto vožen predvsem po mestu, kar pomeni več zavijanja. Prejšnji lastnik verjetno ni vedel, da se servo volan NIKOLi ne sme obrniti do konca levo/ desno, saj boš uničila servo motor.

Tudi moj glas gre za Punta saj ga imamo pri hiši, vendar je 1.9 jtd. Volan se še ni pokvaril, vendar bodi pri nakupu previdna, če se ga mogoče kaj sliši, ko obračaš volan. To je namreč eden prvih znakov da bo crknil. Drugače pa te servo motorčke tudi električarji popravijo za cca. 150€.

LP

Če si bol športing tip, je zdele eden ugodno na avto.net

dizel, letnik. 2000, cena 1900 (ene 100-200€ bi spustu pomojem)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3881383&show=1

Fiat, tudi prostornejši.

Evo, ttudi jaz vozim že drugega punta … zdaj sicer Grandeta, a zelo zadovoljna … Me pa mika Bravo (novi) in nova alfica Giulietta 🙂

New Report

Close