Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Citroen Picasso C4 1.6 VTI ali Opel Zafira 1.6 16V ??

Citroen Picasso C4 1.6 VTI ali Opel Zafira 1.6 16V ??

Mi lahko pomagate z nasveti, prosim???

Namreč kupili bi enega izmed teh dveh avtomobilov.Oprema skoraj identična, oblika in znamka pa ko noč in dan.Cena?Zafira je dobrih 2000 eur cenejša, samo ta razlika mi ni pomembna.Pomembno mi je to, da bom naslednjih 6 let videl servis samo takrat, ko bom jaz to želel.No bolj mi je oblikovno všeč Picasso…mislim folk, kok je težko kupiti nov avto:(

Testna vožnja – pa izberi najbolše . V osnovi nej bi bil Citroen bolj udoben.

Sploh ni težko. V nekaj minutah lahko prideš do pravega modela. Začneš z ceno(vključena tudi cena 6 let starega), nato oblika ali ergonomija, na koncu tip mašine(registracija, poraba, zmogljivosti) in konc.

Ta dva modela rajši ne glej, citroena pa sploh ne. Glej C-MAX ali Alteo.

C-MAX mi sploh ni všeč, (sem sicer za forda, ki ga tudi sedaj vozim, samo mi ni trenutno pri fordu nič primerno) alteina notranjost in motorji pa sploh ne.Tako, da sta samo ta dva modela v ožjem izboru.Cena registracij je zelo podobna, mašine, poraba tudi.Ta novi motor od C4 porabi manj od prejšnjega, ki je bil 1.8.Samo nekako dvomim v kakovost Picassovega, ker so bili z njim menda problemi, kar mi je včeraj potrdil tudi prodajalec.Zafiri pa se poznajo leta na obliki…grrrrr, težko bo.

Od leta 2001 naprej smo imeli pri hiši 2 nova citroena in 1 rabljenega opla ter enega novega opla. Moram reči, da sta me od vsega najbolj razočarala Citroena (oba picassoja – prejšnji model).
Pri citroenu je konstantno crkovala elektronika in vse kar je z njo povezano, plastika v notranjosti je ropotala, na koncu so pri drugem odpovedale še abs zavore, …
Pri rabljenem oplu je nagajal agr ventil, pri novem pa ropota en kos armaturke in cvili ventilator klime – še čakam servis – pri njih se to zelo počasi odvija, pri citroenu so glede hitrosti servisa boljši.
Servisi so podobni – pri citroenu je pač prednost ta, da imajo ISO in ti vse dajo na papirju – kakšne napake so in kaj so odpravili, pri oplu o kaki papirologiji ne duha ne sluha. Aja, servis citoena je bil cenejši kot pri oplu.

Lenchi_neprijavljena

Hvala ti za delitev tvojih izkušenj.Kateri opel pa ste imeli oz. imate?

Imamo Vectro C in novo Corso.

Za hec sem se pozanimal:

-Altea nova 17.000, l. 2004 11.000, razlika 6.000
-Picasso nov 18.000. l. 2004 8.500, razlika 10.500
-Scenic nov 15.000, l. 2004 7.000, razlika 8.000
-Zafira nova 20.000, l. 2004 11.000, razlika 9.000
– C-max nov 15.000, l. 2004 8.500, razlika 6.500
-Corola verso 20.000, l. 2004 12.000, razlika 8.000

Citroen izgublja daleč največ, Opel takoj za njim , nAjmanj Seat in Ford, tudi Toyota.

Za tistih 4.000 imaš v štirih letih pokrite vse stroške registracije+kasko.

Čez 8-10 let bodo pa francozi + Opel res ničvredni napram ostalim nemcem in japoncem…

DDR…tvoja primerjava zgleda zelo resnična.Samo nisi upošteval, koliko stanejo oz. so stali takrat avtomobili z enako opremo kot Picasso, ter nisi upošteval, da se je le temu cena novega močno znižala, kar posledično vpliva na ceno rabljenih.Altea, C-max, Scenic…so bili za tako ceno čisto oskubljeni.
Danes pa stane Corolla Verso (imam ponudbe) zdele s tako opremo, motorjem podobnih zmogljivosti, kot Picasso 23820 eur (a je zlat al kaj??) , Peugeot 308 SW podobna oprema itd. 17900 eur, Opel Zafira 17300 + kasko zavarovanje za eno leto, Picasso C4 slabih 19000.

Pa čaki mal, kaj bi še ljudje radi več od opreme??? Masažo, kopilota??
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2203681

Sicer je bilo pa v enem izmed novejših postov napisano da se je dobro izogibat tistih firm, ki venomer ponujajo blazne popuste- citroen, fiat, renault,…

No samo da sporočim za kaj sem se odločil.Danes grem vplačati Citroena.Upam, da me ne bo razočaral.

Prej si rekel, da želiš avto s katerim boš hodil na servis samo takrat, ko to ti želiš. To Citroen in Opel sigurno nista. Boš moral kupit tistega “zlatega”.

Saj ni prvič da človk sprašuje in želi nasvet, v bistvu je pa že prej odločen kaj bo nabavil. Ironično pa je , da ponavadi nabavi ravno tisto, kar večina odsvetuje. Jah, nekateri bi radi največ za določen denar, ko pa avto čez nekaj let prodajajo, ugotovijo, da dobijo zanj minimalno napram drugim firmam, pa še en kup stroškov so imeli. v končni fazi bi bilo bolje če bi kupil renomirano kvalitetno firmo z manj težavami in za avto iztržil maximalno…

No avto je vplačan.Koliko bom imel težav z njim oz. koliko bom morda razočaran nad njim ali celo pozitivno presenečen boste pa morda kdaj prebrali tule na forumu.

Ajt mejte se!

Pri avtih je tako da kakor imaš pač srečo. Jaz furam 11 let starega ZXa 18i, pa rečem da je zlat 🙂 Nobenih problemov, res.

Pri enih pa imaš srečo “dosti bolj pogosto” v tem je razlika.
Ali drugače rečeno, pri enih imaš nesrečo, če ni vse v redu, pri drugih pa srečo, če je na daljši rok vse v redu.

New Report

Close