Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek citroen C8 vaše izkušnje

citroen C8 vaše izkušnje

Namen imamo zamenjati avto in smo gledali nekaj v stilu citroena C8 ali peguot. Ima morda kdo tak avto kakšna je poraba, kako se nasplošno obnese.
Hvala.

Takim modelom se vsaj reče enoprostorc, ne pa ostala majhna skropucala…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Imamo Lancio Phedro kar je isto kot C8.

C8, Peguot, Lancia Phedra so avtomobili, ki imajo vsi isti peguotov motor in vsak svojo nadgradnjo( karoserijo). Motorji, podvozja, …. so narejeni vsi v isti tovarni.

Mi smo zelo zadovoljni z njim. Ima ogromno prostora in je super za vozit.
Imamo disla 2.2 in je poraba v povprečju okoli 8,4.

Vzdrževanje je kar drago. Pogosto je treba menjat sprednje zavorne ploščice, ker se zaradi teže avta zelo obrabljajo. Na 80.000 je treba menjati FAP filter kar je cca. 1.000 €.

Ne glede na to pa enkrat ko se navadiš na tak udoben avto ga ne zamnjaš več za kaj manjšega 🙂

Nam je bil super…kje si bila prej…prodajali smo ga kar nekaj časa…namreč z možem sva se ločila in tako velik avto ni bil racionalen za nobenega od naju…zdaj ( v petek) ga je vzela ena avtohiša v Lj. Avto je res fantastičen, fenomenalna vožnja, občutek varnosti, dober pregled, notri sediš kot kralj…jaz ga lahko samo pohvalim!

lp

Tudi mi vozijo Phedro. Imamo pa Lancin motor. Če dobiš dobrega, je odličen. Dizli znajo imet težave s šobami, na 10.000 menjaj olje. Poraba pa je odvisno od tovora in stila vožnje. Na tempomatu in v 6. prestavi je lahko tudi nižja od tega, kar omenja Marjana.

‘Avto je res fantastičen, fenomenalna vožnja, občutek varnosti, dober pregled, notri sediš kot kralj…jaz ga lahko samo pohvalim! ‘

Se podpišem, mi ga imamo.

Lastnik Citroena C8, zaenkrat daleč najboljše vozilo do cene 1000 evrov. Lepa, vožnja, tiha notranjost, uporabnost,… Zamera bi bila edino v kvaliteti izdelave notranjosti, ki bi bila lahko še boljša. Sedeži imajo premalo oprijema, menjalnik bi bil lahko bolj prijeten za uporabo. Drugače poraba mala za skoraj 1800 kg težkega nosoroga lahko tudi izpod 8 litrov, če nimaš težke noge in polno klancev.  Zelo prostoren prtljažnik in velik odmik od tal daje prijeten občutek. Kompletna ocena je ekonomičen tank z veliko, veliko prostora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close