Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje zobnega kamna in bolečine

Čiščenje zobnega kamna in bolečine

Greš k ustnemu higieniku, da ti očisti zobni kamen in ostalo, plačaš 55 EUR in je kar konkretno bolelo.. Na vprašanje, če lahko dobiš inekcijo pa odgovor, da ti je ne sme dat, ker ni zdravnik. Je tudi drugje tako, kake izkušnje imate

Tudi jaz nisem dobila injekcije proti bolečini. Boli pa res, ni prijetno. Meni je dlesen tudi krvavela.

Moj zobozdravnik ima svojega higienika, vedno mi dela z injekcijo, pač pride zdravnik iz sosednje sobe k higieniku in da injekcijo. Pozna svoje paciente, ker je prej on čistil kamen in ve, kdo je bolj občutljiv ali pa kdo ima itak težave z dlesnimi in potrebuje injekcijo.

Higieniki so mesarji in ne znajo svojega dela. Moja zobarca tako lepo čisti kamen, da nič ne čutim. Ni govora da grem k higieniku!

kaj pa hodite k ustnim higienikom brusit kamen saj to lahko zelo boli sploh če imaš nizek prag za zobne bolečine
brez anestetika se to ne dela
higienik ti pa ne sme in ne zna pravilno ortvičit usta ker je v primeru brušenja zobnega kamna treba omrtvičit cela usta, torej mora aplicirat anestetik v mandibularni živec in to na oba konca, levo in desno
to pa je potrebno res natančno naredit tako da tega se sam higienik ne bo posluževal saj je preveč tvegano
tako da naslednjič kar k stomatologu za takšne stvari, higienik je bolj za preventivo

tudi jaz še nisem čutila nobene bolečine pri čiščenju pri moji zobozdravnici

Pa saj k higieniku me je poslala zobozdravnica in če bi vedla, kako bo, ne vem, če bi šla. Imela sem vnete dlesni in krvavela in res se mi je zdelo, kot bi mi nekdo vrtal do možganov. Ne grem več brez inekcije, ni šans.

Ne hodi k higieniku. Pojdi na lasersko odstranjevanje kamna, pa ti ne bo hudega. Stane itak isto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close