čiščenje zelo, zelo umazane pečice
Če imaš preveč denarja, kupi novo. Sicer pa jo malo segrej (50-70 stopinj) in izdatno posprejaj s peno Mr. Muscolo. Pusti čez noč, zjutraj očisti. Po potrebi ponovi postopek.
Preizkušeno.
http://trgovina.mercator.si/market/cistilo-mr-muscoliza-pecice-300ml-8002030139103
Moj nasvet: Po vselitvi v stanovanje (noter je bila že pečica) mi je bilo prvo ali kupit novo, ali staro (še delujočo) probat rešit. Ti povem, da bolj zažgane tudi ti nimaš:))) Pa sem se lotila čiščenja. Ker sem bolj za naravna čistila, sem probala s kisom, neuspešno. Po nasvetu kolegice pa sem zmešala lonček cca 2 deci navadne sode bikarbone z toplo vodo v pasto. Pečico sem malo segrela (nikar preveč, da se ti še to ne zažge) in s tem zvečer celo premazala. Zjutraj sem z mokro gobico malo podrgnila po njej, in to pasto potem odstranila z vileda krpo. Ej, ne moreš verjeti. Pečica skoraj kot nova. Pa še naravna zadeva je. Ker kemikalij nikoli ne moreš čisto odstranit, razen, če jo spiraš z vodo, kar pa pri pečici ne moreš, jo lahko samo brišeš. Daj, poskusi in poročaj.
Forum je zaprt za komentiranje.