Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čiščenje žaluzij

čiščenje žaluzij

Kako čistite žaluzije, notranje rolete mislim? Kak enostaven način?

Jaz jih vsak teden pometem z metlico za prah, ko pa pomivam okna, pa prebrišem vsako letvico posebej in je to zelo zamudno. Imate ve kak boljši sistem čiščenja?

Po mojih izkušnjah je to kar to, meni tudi ne uspe drugače. Uporabljam pa mokro krpico iz mikro vlaken, ki takoj vse pobere in gre kar hitro.

Jaz jih vsak teden obrišem s krpico za prah. Zsukam na eno stran in grem skozi, obrnem in še po drugi strani.

Če je kak madež ali pikica, ki ne gre proč s suho krpo, malo podrgnem z vlažno. Jih imam že 8 let, pa so še čisto lepe.

https://www.facebook.com/actio.si

Z eno roko primi in k šipi pritisni žaluzijo z drugo pa jo z vlažno krpo briši. Potem primi zopet nekoliko nižje na opisan način . Največ se nabere prahu na rezervnih delih, seveda v kolikor jih imaš. Te pa je potrebno obrisati posamično. Enak postopek brisanja juporabi na obrnjeni strani.
LP

ja bravo mone, ste popolne in vsak teden “drgnete” letvico po letvico. A sam to delate v lajfu, ma grozn velik časa imate…
no ja pravjo pa tudi to “papir vse prnese ali če verjameš je pa res” 🙂
veliko užitkov pri čiščenju žaluzij

Jaz jih pa nič ne čistim, pa so še čisto dobre. Ne živim zato, da bi pucala cele dneve, je še kaj bolj zanimivega za delat.

zgoraj sta 2 hakeljca,ki jih odpneš.Spodaj odšraufaj 2 mala vijaka,ki držijo plastično nit in lepo snameš z okna. Neseš ven,pošpricaš z megliom,tušem dobro izpereš in pustiš,da se odcedijo. Namontiraš nazaj in so kot nove.Vsaka pikica se spere dol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close