Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čiščenje pralneg astroja s kisom in sodo. Kako?

Čiščenje pralneg astroja s kisom in sodo. Kako?

Ojla. Jaz pa prosim za pomoč, nikoli še nisem čistila bobna od stroja, ampak sedaj pri tašči vidim, da bo to potrbno naredit. perilo je vedno muckasto in tudi diši ne – četudi ga dam prat sama. Stroj je star 3 leta in je visoka kakovost, ampak ker pere kar se ji zljubi in vse barve skupaj itd., je tudi najbrž zaradi tega takšno perilo. Slišala sem, da se da stroj sčistit s sodo in pa kisom, ampak ne vem kako. Mi lahko prosim katera, ki to zna, razloži kako se to naredi. Hvala in lep vikend vam želim.

Jaz v prazen stroj nasipam sodo in not nalijem alkoholni kis in stroj nastavim na 90 stopinj in sam opere

Meni je Gorenjev serviser svetoval, naj dam v prazen stroj pol litra kisa za vlaganje in 20 dag praška ( navadnega, ne tekočega)
Daš na program :kuhanje- 90 stopinj.. To delaj enkrat mesečno.

to ni dobro, da podaljšujete življenjsko dobo pralnih strojev. Ko bodo v Gorenju manj prodali, bodo prvi za odstrel delavci in bodo skozi socialo na vaši grbi.

Upoštevi use nasvete kr drži kej piše… Razn tega pred menoj ignoriri.

tkole…v boben zloj majčkn alko kisa, malo (če maš to opcijo) ga daj še v žogico pa v boben, malo ga pa zloj v predal ko bo tankal vodo…..
potem pa če maš samočistilni program ga zalaufaš pa je

če ga nimaš narediš kot piše zgoraj ni potem tik pred glavnim pranjem v pradla dodaš še sodo (za glavno pranje).

lahk pa daš prvo sodo (samo v boben, al pa boben+žogoga), potem ko pride go glavnega pranja pa vliješ kis v prekat za glavno pranje, da ga voda potem pobere pa je

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Whitecow, a lahk vprašam: imam samočistilnega Gorenje, steril tub in piše v navodilih, da pri čiščenju praznega stroja daš noter majčkeno pralnega praška. Jaz namesto praška zlijem pol litra alkoholnega kisa in zaženem čistilni cikel. A je to v redu, ali bom kaj uničila, ker pucam s kisom namesto s prahom? TNX za odgovor.

Whitecow, a lahk vprašam: imam samočistilnega Gorenje, steril tub in piše v navodilih, da pri čiščenju praznega stroja daš noter majčkeno pralnega praška. Jaz namesto praška zlijem pol litra alkoholnega kisa in zaženem čistilni cikel. A je to v redu, ali bom kaj uničila, ker pucam s kisom namesto s prahom? TNX za odgovor.[/quote]

ne lahk čistiš s kisom. Sem vprašal na Gorenje pa so rekli da lahk pralno sredstvo zamenjaš s kisom, Edin tolk kt ga daš ti ga jaz ne bi dal. Dal bi ga mal max 300 ml, raje pa manj. 0,5 l se mi zdi mal dost glede na to da piše v navodilih eno žličo pralnega sredstva

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

pralni prasek navadni je odgovor na vse

Še v življenju nisem čistila pralnega stroja (sem ne štejem tega, da ga obrišem od zunaj).

Je pa res, da belo perem vedno na 95 s praškom, ostalo z gelom, ki ga nalijem v žogico in dam v boben. In da po pranju pustim vrata pralnega stroja odprta, ker stroj stoji v pralnici in ne v kopalnici. Pa mehčalca ne uporabljam.

Pa je stroj zdaj star več kot 10 let, belo opere še vedno snežno belo, vse oprano diši.

kis in soda se izničita, šumi in brbota, ampak načeloma ni posebnega čistilnega efekta

če je potreba po čiščenju stroja, ponavadi, če uporabljaš preveč čistilnega sredstva, potem je najbolje, da

1. vzameš predalček za čistilna sredstva iz stroja in ga dobro očistiš

2. vrneš nazaj in naliješ not kis

daš prazen stroj prat na 90

2 deci kisa na 50l vode je pljunek v morje. Bo treba vsaj liter da je kak efekt

Se držim tega, da uporabljam samo praške v prahu, ko dajem prat pisano perilo, dodam alkoholni kis (v predalček za mehčalec), ko dajem belo, pa sodo bikarbono (kar med prašek).

Odkar sem se odpovedala mehčalcem in tekočim pralnim praškom, ne prihaja več do tistega vonja po gnili vodi…

Pa seveda redno praznenje filtra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close