čiščenje in ličenje
Pozdravljeni!
Najprej lep pozdrav. Stara sem 20 let.Sedaj bom pa šla kar konkretno k vprašanju.
Zmeraj sem imela probleme z mastno kožo, sedaj pa se mi zdi da tega več nimam. Na delih obraza predvsem pri ustih, licij in okrog oči se mi koža na čase lušči. Kaj to pomeni? kkašno kožo imam. Mozoljev nima, Kljub temu pa se mi zdi da imam na čelu bolj mastno kožo ker se mi včasih sveti. Za umivanje obraza uporabljlam gel od loreala pure zone. A se mi zdi da zame ni najbolj primeren. kaj mi svetujete? Kateri gel naj uporabim? ali raje katero mleko?
Kateri tonik bi bil vredu za moj obraz?
Potem pa me zanima uporaba krem?Katero lahko uporabim zjutraj in katero zvečer glede na mojo kožo? Katero za pod make up?
katero cistilo je najboljse za oci?
Nekaj me še zanima glede make up-a….Sem črnolaska-pobarvana drugace svetla rjavolaska, vendar se barvam ze kaksni dve leti na crno, imam temno rjave oci in sme bolj svetle polti. Katere barve sencil mi pristajajo?
Kako naj cim lepse povdarim oci? Imam manjse oci pa malo bolj globoko imam oci.
Katero maskaro mi priporocate?kakšno barvo?
Kaksen make up pa priporocate za na morju?
Kaksno kremo?
Najlepsa hvala za odgovore.Nina
Pozdravljena Nina,
pa lepo po vrsti:
Predvidevam, da gre za mešan tip kože (običajno je T cona na obrazu drugačna kot ostali predel, ni pa nujno, da je tako), saj je po nekaterih delih še vedno z intenzivnim izločanjem loja, ker praviš da se sveti, drugot pa je suha, da se lušči.
Za nego uporabi izdelke namenjene mešanemu tipu kože. Ne rabijo pa biti za nečisto kožo. Za čiščenje je boljši gel kot mleko. Tonik naj bo z dvojnim delovanjem.
Za dan uporabi vlažilne in zaščitne kreme, ki so tudi dobra podlaga za make up, zvečer koži privošči hranilno, regenerativno kremo.
Kožo okrog oči čistiš z čistili temu namenjeno.
Črnolaske s svetlo poltjo imajo letos res velik izbor pastelnih odtenkov za ličenje: roza, modro, zeleno…
Če oči svetliš jih zelo lepo povečaš, maskara naj bo črna, na morju se raje ne liči, uporabi samo kaj za zaščito, malo bleščila na usta, za zvečer pa kar terakoto in boš zelo lepa.
Jadranka
Hvala za prijazn odgovor:)
Kupila sme si od nivee cistilo za licilo okrog oci
od nivee tonik za obraz za mesano kozo
Ne vem kateri gel za obraz naj si kupim???
kremo uporabljam zdja trenutno eno vlazilno od kozmetike avon-neko jhidrakstivno…
katero mi za zvecer priporocate??
Upam da nisem prevec tecna..ampak verjetno bolj veste kater eznamke so ok in katere ne.hvala
aja kaj je to terakoto?
Kupi si tudi gel za umivanje obraza od Nivee, če imaš že tonic in make up čistilo. Krema, ki jo uporabljaš od Avona je super, mislim, da je v tej kolekciji tudi nočna krema, lahko pa je celo ta 24 urna. Preveri pri osebi, ki ti je to prodala. Punce v večini obvladajo stvar.
Terakota je naziv za temnejši odtenek pudra, ki ga poznamo tudi pod imenom nilski pesek ali zemlja. Običajno vsebuje mikrosverske delce, ki odbijajo svetlobo in zato da koži zelo lep, naravno zagorel videz. Včasih jo najdeš v obliki prahu, včasih v obliki kamna, oboje je dobro. Lahko jo uporabiš samo za senčenje ličk, lahko za senčenje očk in ko boš malo bolj rjava kar za senčenje celotnega obraza. Jaz jo včasih uporabim tudi za senčenje dekolteje ali hrbta.
LP Jadranka
Forum je zaprt za komentiranje.