Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ćiščenje belih pločic visok sijaj

Ćiščenje belih pločic visok sijaj

Imamo veliko površino pokrito z velikimi belimi ploščicami visokega sijaja.

Problem je, ker so gor madeži in če ploščic ne sploliraš, je grozno.

Odpadejo vsi pripomočki.

Potrebno je na kolwna in zdrgniti ploščico po ploščico.

Najprej z mokro mikro krpico s čistilom, nato s papirnatimi brisačkami in stelexom. Ali samo s papirnatimi in stelex̌om ali z mikro, ampak jih je za vsakega dobrega pol kvadrata treba menjati.

Vorverk sesale, ki naj bi poliral nw spolira zadovoljivo. Ostajajo madeži.

Probi sam z vodo pobrisat. Tok cistil nardi film in se pol sam paca. Najprej vse razmast pa pol sam z vodo.

Odgovor na objavo uporabnika
Lenka se seta, 14.08.2024 ob 09:55

Probi sam z vodo pobrisat. Tok cistil nardi film in se pol sam paca. Najprej vse razmast pa pol sam z vodo.

Ne, samo z vodo je katastrofa. Kot bi ogledalo pobrisal samo z vodo. Konkretno je treba spolirati do suhega.

V mlačno vodo daj deciliter kisa. Vse prebriši s krpo iz mikrovlaken. Moralo bi biti čisto. Vodi pa lahko dodaš še malo detergenta za pomivanje posode. Pri meni se to obnese.

Drugače pa – zakaj si suženj sama sebe? Zakaj ste dali na tla take ploščice? Če imate možnost, dajte gor kaj na vrh, npr. kakšen topli pod.

Jaz imam po tleh tudi ploščice, ki so precej občutljive. Gor se vidi vsaka smet. Jaz običajno kar posesam, ko pa vidim kje kakšno packo, sproti tisto pobrišem. Tako imam več ali manj vedno čista tla.

Tudi tako čistilo ploščice načeloma očisti…a ostanejo madeži. Z mikro krpico je potrebno do suhega zbrisati. In ne gre drugače, kot na roke. Če to delam s pripomočki, ni tako temeljito, ni toliko rotacijskega drgnjenja. Ne znam drugače opisati.

Kar je, je. Gre za okoli 140 kv in menjava tal ne pride v obzir.

Priporočate Karcher ali kaj podobnega? Katerega?

Če ste vi polagali te ploščice, potem vprašajte keramičarja, če je premazal ploščice s čim. 99% sem prepričana, da jih je. V tem primeru se s čiščenji pravzaprav neenakomerno odstranjuje ta premaz oz. impregnacija.

Namen ploščic je enostavno vzdrževanje. In vrhnja plast glaziranih ploščic je steklasta prevleka, ki se nezahtevno čisti in ne polira vsakič!

Če ni na ploščicah premaza, potem se je uničila steklasta prevleka s preveč ali s premočnimi poliranji (=odprle so se mikropore in gre umazanija/vodni kamen/čistila… v telo ploščice in tam ostane).

Res življenjski problemi, samo za zjokat ???

Najprej moras vedeti, kaksne vrste madezi so na ploscicah. Je to barva, umazanija, milo, vodni kamen, poskodovana glazura zaradi prevec vnetega ciscenja?

Jaz nabrano milo od tusiranja in vodni kame ocistim z britvico, ki jo previdno, brez prevelikega pritiska vlecem po mokri ploscici. Potem jih pomijem  s kisom, ker je milo bazicno, in s  kuhinjsko brisaco pobrisem do suhega.

Parni čistilec

http://www.merkur.si/parni-cistilec-iskra-jc-229/

http://www.merkur.si/parni-cistilnik-vileda-steam-3-0-xxl/

Madeži so npr., če stopi kdo na plošice bos, z vlažnimi nogavicami, če se jih dotakneš z roko. To je potrebno potem zbrisati.

In ob čiščenjubjih je potrebno res do suhega. Čistil niti ne uporabljamo, občasno stelex.

Samo da ne boste tako delali kot pri nas v hiši, ko so kamene stopnice čedalje grše in bolj razžrte.  Ampak to so skupne stopnice.

Kakšen idiot notri najbrž vliva kis ali kakšno drugo čisto proti kamnu…. za kamen….

Samo da ne boste tako delali kot pri nas v hiši, ko so kamene stopnice čedalje grše in bolj razžrte.  Ampak to so skupne stopnice.

Kakšen idiot notri najbrž vliva kis ali kakšno drugo čisto proti kamnu…. za kamen….

15 let ze cistim ploscice s kisom in se se vedno svetijo. Ne drgnem jih vsake dva dni, ne uporabljam raznih krtnac, kovinskih gobic, ampak jih pospricam, pustim nekaj minut in do suhega obrisem. Na kamen pa s kisom ne grem, ker ce je v njem apnenec, dolomit, bi kmalu nastali kraterji. Je dobro poznati razliko med ploscicami in naravnim kamnom.

Zakaj ti cistilcu/ ki ne pokazes kako se pravilno cisti kamen?

Gre za granitogres keramiko. Na njih ni nobenih madežev, ki jih ne bi biko mogoče odstraniti.

Moteči so madeži ali bolje rečeno lise, ko pod pravim kotom posije svetloba, se vidi.

Čistil z izjemo stelexa nikoli nismo uporabljali, niti ni stanje slabše. Enake so že dobrih 15 let.

Tudi v kuhinji, nikoli se n8č okrušilo, pa je marsikaj padlo, se razbilo. No, talna keramika ne.

Samo ti madeži, odtisi nog, rok….me spravljajo ob pamet.

Morda kdo z dobro idejo, nasvetom?

Hvala.

Uporablja kdo kakšen pomivalec, karkoli?

Verjetno nismo edini z belim granitogresom.

140 kvadratov! Nočem biti nesramna, ampak izračunaj si, koliko svojega življenja in živcev boš zapravila za te brezmadežne ploščice. Se splača? Se pa dobijo v Tuš drogeriji čistilni robčki za ploščice Expertto Ceramice. Meni so ok, za sproti kakšno packo pobrisat. Čistim pa z njimi tudi hladilnik, ki je alu in se gor vsi odtisi vidijo. Ti robčki vse očistijo in za njimi nič ne ostaja, nobene lise. Mogoče probaš to.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno xyz, 16.08.2024 ob 13:29

140 kvadratov! Nočem biti nesramna, ampak izračunaj si, koliko svojega življenja in živcev boš zapravila za te brezmadežne ploščice. Se splača? Se pa dobijo v Tuš drogeriji čistilni robčki za ploščice Expertto Ceramice. Meni so ok, za sproti kakšno packo pobrisat. Čistim pa z njimi tudi hladilnik, ki je alu in se gor vsi odtisi vidijo. Ti robčki vse očistijo in za njimi nič ne ostaja, nobene lise. Mogoče probaš to.

Hvala. Bom poskusila.

Saj tega čiščenja ni tako grozno veliko.

Vsak dan se sesa, za sproti se pobriše, če kaj pade na tla in podobno.. Tećno pa je, ker ne moreš pustiti obiskov, otrok bosih, kar bi poleti radi bili. In majhni otroci, ko se igrajo, pustijo ogromno sledi.

Za kopalnice uporabljamo vlažne krpice Swifer wet. So odlične, na čni mat keramiki ne puščajo sledi. Na beli, granitogres pa ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close