Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ciper – vase izkusnje

Ciper – vase izkusnje

Pozdravljeni,
jeseni bi sla rada na Kompasovo 5-dnevno potovanje na Ciper, pa me zanima, ce je kdo od vas ze bil in kako je tam. Mi lahko priporocite katerega izmed hotelov – Kompas jih ponuja celo vrsto. Kaj na Cipru pomenijo 3 zvezdice, je to ok ? Rada bi, da je cisto, lepo in ne oguljeno… Kaj ste si ogledali, kaj je vredno ogleda ? Ali se na Cipru vozi po desni, kot pri nas ? Hvala vnaprej za vse vase informacije..

noa, pozdravljena

meni se zdi 5 dni kar malo za Ciper.
Kako je tam? Meni je bilo všeč, moj mož pa, potem ko sva v 10 dneh prevozila( po levi) cel otok, je izjavil, da je Ciper en sam kamnolom. S tem je mislil na geološko sestavo, in res je, da kamorkoli pogledaš je kamen, razen tam, kjer je pokrajina kultivirana ( nasadi).

Ampak v petih dneh tam, če boš pretežno na plažah (mivka), pa če boš najela kako prevozno sredstvo in si ogledala kake ostanke grške kulture, verjamem, da ti bo všeč in se boš dobro imela.

Hrana je zelo okusna, vendar precej dražja kot pri nas. Mislim, da imajo državljani Cipra precej višji standard kot mi.Glede hotelov pa: midva sva skromna, imela sva hotel 3*, vendar nisva bila zadovoljna. Imela sva samo zajtrk, ki se je ponavljal iz dneva v dan, namenjen pretežno Angležem: tiste njihove klobasice, pa fižol itd.

Ampak hrana zunaj, v restavracijah… tisto je pa res dobro.

Uživaj!

Hvala za vse te informacije 🙂
Ali sta šla tudi na turški del otoka ? Kako je tam ? Kakšen je prehod meje ?
Zanima me tudi, kakšen občutek si imela glede varnosti. Vozijo torej po levi ? Kako sta se znašla na cestah, je dobro označeno ?

Izleti, ki jih predlaga Kompas, so:
1/ Nicosia,Kakopetria,Omodhos
2/ Kyrenia, Famagusta
3/ Paphos
– si morda videla kaj od tega ? Ti je bilo všeč ?

Zelo bom vesela, če mi še kaj napišeš…
Lep dan imej 🙂

Ne na turškem delu nisva bila, sva se pa zapeljala čisto do meje z avtom;mislim, da ( morda je to predsodek) na oni strani ni kaj dosti videti, razen verjetno ogromne razlike med dvema kulturama. Tisti, ki so šli s Kompasom na ta izlet niso bili zelo navdušeni.

v grškem delu Nikozije sva bila, ampak zdela se nama ni res nič posebnega.Eno kar veliko mesto pač, ampak glavnih mest sva videla že dosti lepših. Vse kaj drugega pa je Kakopetria, ki leži v pogorju Troodos; nadvse slikovita vasica, ki ti res ostane v spominu. Omodhos – se ne spomnim, da bi tam bila, ampak po tolikih letih spomin kar bledi.

Paphos je eno tako luštno mestece ob morju, podobno kot kakšna mesta na hrvaški obali, npr. Split.

Voziti po levi je kakšen dan kar srhljiva izkušnja. Saj v mestih in večjih naseljih kar gre, pač voziš za drugimi. Problem nastane na cestah, kjer je bolj malo prometa. Tam te zlahka kar samo od sebe potegne na desno. Ampak domačini so vajeni turistov, vsi najeti avtomobili pa imajo drugačno registrsko tablico od domačih, takoda se že od daleč vidi, da si potencialno nevaren voznik. Ceste in avtoceste imajo zelo urejene, policijske kontrole so zelo pogoste( tudi na avtocesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost mislim da 100/h te lahko pričaka policist z radarjem), tako da je dobro držati se vseh predpisov.

Meni se zdi prednost najema avta v tem, da mi ni treba z neko skupino meni neznanih ljudi hoditi za vodičem, ki se nikakor noče ustaviti tam, kjer bi se rada jaz, ustavi pa se povsod tam, kjer se jaz ne bi. Tako tudi lažje navežem stike z domačini,na Cipru naju je nek gospod, upokojeni oficir peljal k sebi domov, nama predstavil svojo številno družino in naju pogostil s pecivom in domačim vinom.

🙂 najlepsa hvala, vse tole mi bo zelo prav prislo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close