Ciper, severni del
Midva sva bila-v ponedeljek prišla nazaj..Bilo je sanjsko! Bila sva na severnem delu v Kireniji. Voda turkizna, topla (mogoče za spoznanje malo preveč), ljudje prijazni…res je, da sva letos zelo lenarila, tako da na izlete nisva hodila, ampak je bilo res fantastično. Za drugo leto je neka izkušnja 😀 Cene so…ma no recimo da kar primerljive z našimi, mooče za odtenek višje. Ampak če si na dopustu, si pač malo privoščiš 😀
Drugače pa smo leteli do Nicosie, vmes smo pristali v Antalyi zaradi “teničnega dela”…
Skratka-BOŽANSKO je bilo!
Mi smo se pravkar vrnili od tam in moram reči, da me je od vseh dosedajšnjih počitnic S. Ciper še najbolj razočaral. Nekaj težav lahko komu, ki ni ravno pri najboljšem zdravju, povzroča vročina, ki je primerljiva recimo s S. Afriko, vendar z razliko, da je relativna vlažnost izredno visoka. Kar lahko zelo pohvalim, je hotel in zelo okusna hrana (nekaj nerodnostim jim ne zamerim). Razočaran sem pa bil z njihovim animacijskim programom in večernim dogajanjem (tu bi se lahko šli kaj naučit od Tunizijcev).
Ciper je drugače izredno lepa dežela z več kot 10.000 let staro in bogato zgodovino, ki pa jo na izletih pokažejo zelo, zelo malo za razliko od drugih sredozemskih destinacij. Zakaj je tako, ne vem. Ali so naše agencije nerodne, ali najdišča niso odprta za turiste. Polotok Karpas pa je raj na zemlji. Vsekakor pa se na severu turizma šele učijo.
Moja izkušnja iz Cipra, severni del.
Hotel Acapulco, bungalovi, Kirenija.
Ima 5 zvezdic, kar pa ne pomeni naše zvezdice seveda.
Hrana dobra, raznovrstna, za vsakega nekaj, za ljubitelje sladikih jedi – baklave – pravo mesto (Turčija pač).
Restavracija lepo urejena, po domače “apetitlih”, težav s prebavo ni bilo (vendar po sistemu-po pameti, zmerno…) . Pri obrokih je všteta tudi pijača, eno steklenico vode lahko tudi mirno odneseš s sabo, saj v kompleksu delujača prodajalna NE prodaja pijač. V baru pa je steklenica polliterske vode okoli 2eura. Hrana pa tudi ni prav poceni v samopostrežni restavraciji na plaži. Višje cene kot pri nas.
Osebje prijazno.
Bivanje v bgw ok, če odštejem, da skoraj ni v njem dnevne svetlobe, saj so fiksne polkne, pa da ne tipaš po elektro omarici, ki je odprta in prosto dosegljiva :(.
Je pa to ločen resort s hotelom in vsem, kar spada zraven, velika zadeva, najbrž za kakih 2000 ljudi, če je polno, ca. 8 km iz mesta Kirenije, sprehod do tja praktično ni mogoč. Za željne bučnih zabav, pestrega dogajanja, sprehajanja do drugih restavracij in barov: malo težav (oditi je treba do Kirenije s prevozom).
Ležalniki: vedno nekaj prostih (plaža mivka, ločena travnata terasa s senčniki, velik bazenski kompleks).
Prevozi: hotelski bus (poceni), taksi.
Je pa kar vroče v julija in avgusta, pa nakaj dni je bilo tudi precej vlažno, torej še kar težka klima.
Morje: mlaka (kot toplice:) za dolgotrajno kopanje, pa super za otroke (mivka, nizka voda kar precej metrov, senčniki na plaži).
Lokacija za miren dopust.
Sicer pa je kot vedno tako:
– dopust je takšen, kot si ga narediš oz. dopustiš, da se zgodi, kako si odprt za drugačno okolje in ljudi.
Jaz sem se imela zelo lepo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.